Wanda Hrycová ztratila muže, který jí byl celý život rádcem, učitelem a vzorem. Otce milovala a navždy ho milovat bude. Ačkoliv odešel z pozemského světa, v jejích vzpomínkách a v srdci zůstává. Oba měli krásný vztah, vedli dlouhé rozhovory o životě, které byly protkány smíchem, ale i vážností. A právě dnes ji čeká jeden z nejtěžších dní v životě.

V bratislavském krematoriu se koná pohřeb s hereckým velikánem. V prostorách však může být pouze šest lidí kvůli protipandemickým opatřením. Hercova dcera se rozhodla, že na posledním rozloučení mluvit nebude. Pověřila tím herce Dušana Cinkotu, který byl Andyho blízký přítel.

„Poprosila jsem Dušana, aby si připravil smuteční řeč, protože já nejsem ve stavu, abych hovořila,“ přiznala Novému Času Wanda. Samotný herec má respekt před dnešním dnem.

„To je hrozně těžký úkol... Rozloučit se s Andym tím, že s ním budu mluvit jako poslední, avšak nejúžasnější věc na světě. Nejen že jsem si ho nesmírně vážil, ale měl jsem ho i velmi rád.

VIDEO: Zemřel Andrej Hryc (†71): V limuzíně Blesku mluvil o přízni žen i smrti syna.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Andrej Hryc (†71): V limuzíně Blesku mluvil o přízni žen i smrti syna. Blesk TV

On uměl mít tak neskutečně rád, že to si neumíte představit. Tak jak vypadal přísný a tvrdý, tak obrovsky uměl mít rád,“ řekl smutným hlasem Cinkota, který si uvědomuje vážnost situace. „Já budu rád, když tam vůbec něco řeknu. Abych to celé neproplakal,“ dodal.

Mši za herce povede duchovní otec Rasťo, který oddával Wandu a křtil jejího syna. Přestože byl Andy pravoslavný, rodina se shodla, že ho doprovodí řeckokatolický kněz, který se s hercem dobře znal. Na obřadu budou znít Hrycovy oblíbené skladby.

„Sunrise, Sunset, to je skladba z Šumaře na střeše, pak Joe Cocker - Night Calls. A třetí je Requiem od Mozarta,“ prozradila Wanda, která tam bude s celou rodinou. Andyho milovaní vnoučci budou čekat venku.

VIDEO: Andrej Hryc: Budu pracovat, dokud mě netrefí šlak!

Video
Video se připravuje ...

Andrej Hryc: Budu pracovat, dokud mě netrefí šlak! Blesk TV

Fotogalerie
45 fotografií