Když se v roce 2013 Christina Ricci vdávala za kameramana Jamese Heerdegena, jistě mu u oltáře slíbila lásku a věrnost až do smrti. Někdejší romantice však již dávno odzvonilo, jelikož herečka, známá z komedie Penelope, akčního snímku Speed Racer či mysteriózní Ospalé díry, podala žádost o rozvod. Podle svých tvrzení musela dlouhodobě snášet násilné chování svého manžela. Údajně ji měl bít, plivat na ni a posmívat se jí, že má místo nosu prasečí rypáček, pak vydával ponižující chrochtání. Kvůli koronavirové pandemii však soudy téměř nefungovaly, a tak se celý proces vlekl nekonečně dlouho. Ricci tak zůstala během lockdownu uvězněná doma s násilníkem.

Násilnosti prý začaly koncem roku 2019 na rodinné dovolené na Novém Zélandu. Herečka tehdy dospěla k názoru, že by jí mohl její partner vážně ublížit. „Řekl, že by mě politoval, leda kdybych byla rozsekaná na malé kousíčky,“ psala v žádosti o rozvod, k níž přiložila celou řadu snímků svých modřin, které jí měl způsobit Heerdegen. „Té noci jsem schovala všechny nože v chatě, kde jsme byli ubytovaní. Bála jsem se o svůj život a také o život našeho syna. Spala jsem raději v oddělené ložnici se synem, dveře jsem zamkla.“ Heerdegen prý v hrubostech pokračoval i během běžícího rozvodu - v létě po Ricci měl například hodit zahradní židli či ji strčit do ohniště.

VIDEO: Jiří Paroubek o obvinění z domácího násilí: Jsou to všechno bláboly.

V rozvodových listinách ale ani Heerdegen nenechává na své paní nit suchou. Tvrdí, že je alkoholička, prý v době, kdy kojila jejich syna Freddieho (6), musel dokonce kontrolovat lahvičky s odstříkaným mateřským mlékem. „Občas jsem našel alkoholem ‚kontaminované' lahve a musel jsem je vyhodit, jinak by hrozilo, že naše dítě bude krmeno znečištěným mlékem,“ prohlašuje skálopevně. Svá slova doložil fotografiemi Ricci „pod parou“, jak se říká, ve velmi trapných situacích, v náručí mužů, jimž se zdá její podnapilost podle všeho velice legrační. Všechna zranění, která jí měl způsobit Heerdegen, vznikla v jejích opileckých stavech, z nichž si pak druhý den nikdy nic nepamatovala.

S tímto obviněním vyrukoval krátce poté, co proti němu soud vydal soudní příkaz, podle kterého se muž nesmí k herečce, jejich společnému dítku a dokonce ani k jejich pejskovi přiblížit na 100 metrů. Podle právničky Samanthy Spectorové, která Ricci zastupuje, nejsou nařčení Heerdegena „ničím jiným než očividně hrubým pokusem umlčet mého klienta. To nebude fungovat. Christina se nenechá zastrašit panem Heerdegenem a jeho přívalem zavádějících tvrzení. Je i nadále odhodlána chránit svou rodinu.“ Není pochyb o tom, že tato soudní pře bude mít ještě hodně zajímavý průběh…

VIDEO: Dana Morávková: To, co bude Zdena prožívat v Ordinaci, bych nikdy nechtěla zažít.

Video
Video se připravuje ...

Dana Morávková: To, co bude Zdena prožívat v Ordinaci, bych nikdy nechtěla zažít. Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
38 fotografií