17. prosince oslavila modelka Stella Tennantová kulaté padesáté narozeniny… a o pět dní později spáchala sebevraždu. Kráska, která se v minulosti objevila v mnoha reklamních kampaních, například Calvina Kleina, Chanelu, Hermes a Burberry, co platila za múzu zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda (†85), zemřela ve svém domě ve skotském Dunsu 22. prosince 2020. Její rodina potvrdila, že se charismatická žena, jíž v žilách kolovala modrá krev (její otec byl potomkem vévody z Devonshiru), bohužel nacházela ve špatném duševním stavu…

Ve svém oficiálním prohlášení modelčina rodina uvedla, že Tennantová byla „krásnou duší a citlivou a talentovanou ženou, jejíž kreativita, inteligence a humor se dotkly spousty lidí“. Bohužel však byla prý už po nějakou dobu „nemocná“, trpěla silnými depresemi, a své psychické problémy se rozhodla vyřešit způsobem dost nevratným… Mluvčí rodiny dále pro britský plátek The Daily Telegraph doplnil, že v jejích nejbližších „vzbuzuje nejhlubší smutek a zoufalství, že navzdory jejich lásce se cítila neschopná dále pokračovat“, pročež rodina by nyní ráda zapracovala na „zvyšování povědomí o duševním zdraví“.

VIDEO: Múza Karla Lagerfelda Denisa Dvořáková: Karl mi bude chybět, je nezastupitelný!

Video
Video se připravuje ...

Múza Karla Lagerfelda Denisa Dvořáková: Karl mi bude chybět, je nezastupitelný! Martin Balcar

Po Tennantové, která se pyšnila zvláštní, androgynní tváří, zůstaly na světě dospělé děti –⁠ dcery Cecily (20), Jasmine (18) a Iris (16), a syn Marcel (23). Oplakávat ji bude bezesporu také její bývalý choť David Lasnet, známý fotograf, a zároveň otec všech jejích potomků. Stella s ním žila zhruba 21 let, minulý rok se však rozhodli své manželství ukončit. Několik dní poté, co Stellina rodina oznámila široké veřejnosti její smrt, pustily se skotské úřady do vyšetřování jejího skonu.

Policie zatím potvrdila sebevraždu, vyloučila cizí zavinění (způsob, jakým se rozhodla zemřít, však prozatím zůstává utajen), a rodina proto žádá veřejnost i média o potřebné soukromí. Spekuluje se však, že modelka neunesla stárnutí i rozpad vztahu s mužem, se kterým strávila prakticky polovinu života. Nouzi o práci přitom ani ve svém věku neměla: prakticky až do současnosti se pravidelně účastnila prestižních módních přehlídek...Také ji teď oplákávají přední jména módního světa, od Stelly McCartneyové (49) a Victorie Beckhamové (46) až po Donatellu Versaceovou (65).

VIDEO: Kampaň Ashley Graham za skutečná ženská těla

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
10 fotografií