Aplikace Clothes Forever – Styling Game umožňuje hráčům oblékat postavičky, které se ne náhodou podobají mnoha známým celebritám, například zpěvačce Rihanně (32) či Taylor Swiftové (30), profesionální celebritě Kim Kardashianové (39) anebo modelce Gigi Hadidové (24). Hra je ke stažení v obchodě Apple App Store a hráči za skutečné peníze v rozmezí od necelého dolaru až po téměř sto dolarů, tedy zhruba za částky od 25 korun až po dva a půl tisíce českých korun, mohou nakupovat svým avatarům se slavnými tvářemi nejrůznější oblečky při virtuálních nákupech.

A to se ani trochu nelíbí zpěvačce Seleně Gomezové. Té totiž neušlo, že jedna postavička je „obšlehnutá“ podle její fotky z přední stránky magazínu Flare, ona sama však nikdy nesouhlasila s tím, aby byla použita v jakékoliv hře. Na společnost Guangzhou Feidong Software Technology Co., čínského prodejce hry, i na britskou společnost MutantBox Interactive Limited, která vlastní autorská práva ke hře, proto podala žalobu ve výši 10 milionů dolarů (necelých 250 milionů korun). Zároveň požaduje, aby hra přestala zneužívat nejenom jejího obličeje, ale i obličejů dalších hvězd.

Selena, interpretka hitů Lose You to Love Me či Rare, je přesvědčená, že jde o závažné porušení jejích osobních práv. „Obžalovaní se nikdy nezeptali, nekonzultovali nebo neinformovali Gomezovou o jejím využití v souvislosti se hrou,“ uvádí se podle BBC News v žalobě. „Pokud by byla dotázána, Gomezová by jednoznačně nesouhlasila s takovým zneužitím pro hru, která se spoléhá na nechutnou praxi lákat své uživatele k imaginárnímu utrácení a odemykání funkcí až ve výši až 99,99 dolaru.“

Právníci rovněž zdůrazňují, že se Gomezová, bývalá partnerka zpěváka Justina Biebera (26), snaží být vzorem pro své fanoušky, takže tohle nečestné jednání podrývá její image. Notabene její sponzorované příspěvky na sociálních sítích mají hodnotu 800 tisíc dolarů, tedy neskutečných 20 milionů korun za jedinou fotku. Hra tímto nefér jednáním přišla na pořádné peníze a je hodnocena 3,5 hvězdičkami z pěti, což je na aplikaci, která spočívá v „převlékání panenek“, hodně vysoké číslo. Podaří se Seleně obhájit svůj čistý štít a dosáhne stažení hry?

VIDEO: Video z turné Seleny Gomez

Video
Video se připravuje ...

Video z turné Seleny Gomez Instagram.com/selenagomez

Fotogalerie
57 fotografií