V roce 2016 si Kanye usmyslel, že do svého nového songu Famous zahrne i svou tehdy dobrou kamarádku Taylor a z nějakého nevysvětlitelného důvodu jí ubere na ženskosti a poníží ji tvrzením, že díky němu je slavná, tak by se s ním měla zákonitě vyspat. Než píseň vydal, pro jistotu jí zavolal a celé si to nahrál. A nahrála si to i jeho manželka. Taylor v prvních zveřejněných videích neměla se slovem dě*ka ani větičkou o sexu nic proti. Alespoň na první pohled. Když se song Famous začal hrát v rádiích, zpěvačka se sesypala a obvinila pár z komplotu. A Kim začala vytahovat účtenky.

Tenhle spor dal vzniknout éře Reputation, sedmému studiovému albu Swiftové, v němž se do Kim a Kanyeho několikrát obula. Právě teď by rapper mohl bez výčitek říct, že Taylor z jejich sporu čerpala slávu, album se totiž setkalo s obrovským komerčním úspěchem. Jak šel čas, obě (tři) hvězdy si hleděly svého, žily své životy a vzájemně se ignorovaly. Proto když se před pár dny na twitteru zničehonic objevila série uniklých nahrávek onoho telefonátu, bylo jasné, že rozdmýchá nový požár.

Tentokrát to nebyly pouhé úryvky, ale celá, nikým neupravená konverzace. Kanye v ní vysvětluje Taylor podstatu svého songu a Taylor se zdráhá s čímkoliv souhlasit. Odmítá také píseň propagovat na svých sociálních sítích, protože by ji fanoušci za jeho šovinistické řeči strhali. Co je ale nejdůležitější – Kanye v hovoru nezmínil, že do textu plánuje zakomponovat, jak Taylor ke slávě přišla. Odhalené jádro letitého sváru se tak neobešlo bez bouřlivých reakcí jak fanoušků, tak obou aktérek.

Jako první se ozvala Taylor. Krátce adresovala videa, poukázala na pravdivost svých předchozích tvrzení, ale zdůraznila, že ve světě momentálně probíhá mnohem větší problém, na který je potřeba se soustředit, a k textu přihodila odkaz na neziskovku pomáhající hladovým rodinám.

Kim její reakce nenechala chladnou, zapnula twitter a napsala: „Taylor se rozhodla znovu oživit starou výměnu názorů – v době, kdy na celém světě trpí miliony opravdových obětí, mi to přijde velmi sebestředné,“ a jak všichni známe Kim, u jednoho tweetu to nezůstalo. Následovala řada dalších komentářů, v nichž Taylor označila za lhářku a že vlastně neví, co se děje – obsah nahrávek je už nějaký ten pátek venku a nic se na něm nezměnilo. Na Kim reagovala publicistka Swiftové, která jí vysvětlila, že vynechání kontextově důležitých informací z nahrávek je považováno za upravování pravdy.

Kim si ale stojí za svým – podle ní se nejedná o nic nového, nahrávky nijak neupravovala a jsou stále důkazem, že její manžel zpěvačku upozornil na některé části v písni Famous, aby v případném sporu nemohla namítat, že o tom neměla ponětí. „Tohle je ale naposledy, kdy se o tom hodlám bavit,“ dodala na závěr a po vzoru Swiftové stočila řeč na probíhající světovou krizi. Všem je jasné, že spor obou děvčat rozhodně neskončil a v budoucnu nabere ošklivých obrátek.

Fotogalerie
53 fotografií