Miliardářka, reality hvězdička a plastická barbína Kylie Jennerová (22) od vyhlášení nouzového stavu ve Spojených státech šíří osvětu a radí desítkám milionům sledujících, jak přežít karanténu. Teď ve svých videích přitvrdila a všechny důrazně žádá, aby nevycházeli z domu.

„Přestože vám denně připomínám, abyste praktikovali sociální distancování, vyslechla jsem přání odborníka, který mě podpořil, abych k vám teď znovu promluvila,“ vysvětlila Jennerová ve svém videu. „Koronavirus je seriózní věc! Zůstaňte doma, distancujte se od ostatních, uveďte se do dobrovolné karantény. Nechcete přece nakazit své blízké. Můžete to mít a vůbec nevědět, že ovlivňujete zdraví jiných lidí,“ vzkázala.

Jennerová dále dodala, že je to jediná možnost, jak nákaze zabránit v šíření, protože prozatím neexistuje lék. Podělila se i s různými statistikami, které mají přesvědčit bezohledné generace, aby neporušovaly zákazy; mladiství se i přes zákazy srocují na veřejnosti, myslí si totiž, že jsou vůči koronaviru imunní nebo že na ně Covid-19 nebude mít takový dopad. Jak Jennerová zdůraznila, nikdo není imunní. „Velké procento nakažených jsou mladí.“

Není jediná, kdo poučuje mileniály a generaci Z. Stejné proslovy do nich hustí i zpěvačka Taylor Swiftová (30), Lady Gaga (33) nebo Miley Cyrusová (27). „Je to potřeba, mladí k nim vzhlíží a poslechnou je,“ míní experti.

Fotogalerie
43 fotografií