Na aukci, která proběhla před několika dny, si černé kalhoty koupila zakladatelka firmy na zeštíhlující prádlo - americká miliardářka Sara Blakelyová, která založila společnost Spanx. Televizi CBS prozradila, že legendární kostým nechá zarámovat a pak ho vyvěsí v sídle firmy v Atlantě.

Tento kus oděvu se podle Blakelyové stal vzorem pro černé tvarující legíny z materiálu imitujícího kůži, který je součástí sortimentu společnosti Spanx. Podnikatelka v aukci uspěla s nabídkou 162.500 dolarů (přes 3,7 milionu korun).

Těsné kalhoty a kožený křivák měla Newtonová-Johnová na sobě v klíčové scéně z Pomády, v níž se z poslušné středoškolačky proměnila v rebelku a spolu s Johnem Travoltou (65) zpívala duet You're The One That I Want. Kostymérky musely herečku při natáčení filmu z roku 1978 do kalhot doslova všít.

Kalhoty a kožená bunda se na aukci prodaly dohromady za 405.700 dolarů. Tato suma a část výnosů z prodeje jiných předmětů připadne středisku Newtonové-Johnové pro léčbu a výzkum rakoviny v Austrálii. Herečka a zpěvačka sama patří mezi onkologické pacientky.

Fotogalerie
30 fotografií