Zpěvačky Taylor Swiftová (29) a Ariana Grandeová (26) měly obě letos rekordní počet dvanácti nominací. První jmenovaná, která v přímém přenosu se dvěma písněmi i vystoupila, se stala držitelkou nejprestižnějšího ocenění 'Nejlepší video roku' k písni 'You Need To Calm Down'. 

Rapperka Missy Elliottová (48) obdržela cenu Michaela Jacksona (†50) za celoživotní přínos, tzv. Video Vanguard Award. Velkým překvapením letošního ročníku byla absence zvučných jmen, které k této show neodmyslitelně patří. Červený koberec byl přehlídkou hvězdiček z reality show a více či méně neznámých umělců. Možná je za tím každoroční propad ve sledovanosti i hodnocení. 

Velmi to slušelo již zmíněné zpěvačce Taylor Swiftové, která pro slavnostní večer zvolila barevné sako od Versaceho, které doplnila vysokými černými kozačkami. Překvapilo také sourozenecké trio Jonas Brothers, jež na slavnostní večer vyrazilo dobře slazeno do černošedé. Na klasiku vsadil i autor megahitu Señorita Shawn Mendez (21), jehož modrý oblek ale podle některých kritiků možná až moc zaváněl nudou. Růžovou róbou jako z Oscarů pak překvapila švédská zpěvačka Zara Larssonová (21).

Na listu nejhůře oblečených figuroval třeba rapper DJ Khaled (43), jehož havajská košile na předávání cen určitě nepatří. Jindy vždy dokonalá Heidi Klumová (46) překvapila černými šaty s dlouhým rukávem, které měly v přední části na sukni nevysvětlitelný kus látky. A DJ Diplo (40) ve žlutém kovbojském outfitu také příliš neoslnil. Ruku na srdce, na listu nejhůře oblečených by ale klidně mohla být většina přítomných.

Přehled vítězů MTV VMA 2019:

Videoklip roku: Taylor Swiftová: “You Need to Calm Down”

Umělec roku: Ariana Grandeová

Skupina: BTS

Song roku: Lil Nas X: “Old Town Road (Remix)” [ft. Billy Ray Cyrus]

Nováček: Billie Eilish

Spolupráce: Shawn Mendes / Camila Cabello: “Señorita”

R&B: Normani: “Waves” [ft. 6LACK]

Rock: Panic! At the Disco: “High Hopes”

Pop: Jonas Brothers: “Sucker”

Hip-Hop: Cardi B: “Money”

Dance: The Chainsmokers: “Call You Mine” [ft. Bebe Rexha]

Videoklip s poselstvím: Taylor Swiftová: “You Need to Calm Down”

Nejlepší efekty: Taylor Swiftová: Me

Nejlepší střih: Billie Eilish: Bad Guy

Nejlepší art režie: Ariana Grandeová: 7 Rings

Letní song: Ariana Grandeová a Social House: “Boyfriend”

VIDEO: Taylor Swiftová na červeném koberci, duben 2016

Video
Video se připravuje ...

Taylor Swiftová na červeném koberci, duben 2016 Youtube.com

Fotogalerie
68 fotografií