Na kost vyzáblá Eugenia Cooneyová si dlouhá léta odmítala svůj problém přiznat, a to i přes nespočet negativních komentářů na sociálních sítích. Nemyslím si, že by chtěl někdo vypadat jako já. Každý ať je originál a je sám sebou. Lidé by neměli chtít vypadat jako někdo jiný, tvrdila v jednom ze svých videí.

Přibližně před půl rokem ale vzniklo hned několik peticí znepokojených fanoušků, kteří po správcích youtube požadovali odstranění jejího kanálu. „Eugenia je smrtelně hubená, ovlivňuje svou fanouškovskou základnu. Musíme něco udělat, aby se jí dostalo pomoci! Je žalostně podvyživená, nikoho neposlouchá, možná když jí YouTube uzavře na chvíli účet, konečně si to uvědomí, píše se v peticích, které mají chránit děti před škodlivým obsahem a také zachránit na kost vyhublou youtuberku.

A jak to nyní pokračuje? YouTube sice kanál mladé anorektičky nezablokoval, ale Eugenii to přesto konečně donutilo se nad sebou zamyslet a uvědomit si, že by skutečně mohly osudy některých jejích fanynek skončit tragicky, a tak se rozhodla pro léčbu. Téměř na půl roku se odstřihla od sociálních sítí a vyhledala lékařskou pomoc.  

Americká hvězda se už vrátila a v prvním videu po pauze se svěřila fanouškům s tím, že si dlouhé roky namlouvala, že je v pořádku. V léčebně sledovali její stravovací návyky a pravidelně se scházela s psychology. „Bojovala jsem s poruchou příjmu potravy. Prostě jsem si neuvědomovala, že jím málo, řekla po návratu z léčení Eugenia. „Teď se mi daří mnohem lépe, což je super. Byla jsem v léčebně přibližně měsíc, ale je pravda, že je to pro mě ještě stále čerstvé a těžké o tom mluvit, dodala Cooneyová, která už na pohled působí mnohem lépe, i když se stále nedá mluvit o vyléčení. 

I přesto, že černovláska byla už dlouho na sociálních sítích zahlcována negativními komentáři, přiznání problému a snaha s tím něco dělat fanoušky dojala. „Před týdnem jsem byla také diagnostikována s anorexií. Ani nevíš, jak moc mi tvůj příběh pomáhá. Moc děkuji za odvahu při sdílení, chválí Eugenii jedna z fanynek. 

Stejně to vidí i samotná hvězda YouTube. „Byl to skutečně velmi náročný rok a jsem na těžké cestě, ale když já dokážu překonat své démony, tak to dokážete i vy. Miluji vás, napsala neustále usmívající se Eugenia na twitteru. 

VIDEO: Staré trápení Elišky Bučkové: Jak to má s anorexií? Proč jí koukají kosti? 

Video
Video se připravuje ...

Staré trápení Elišky Bučkové: Jak to má s anorexií? Proč jí koukají kosti? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
25 fotografií