Letošní udílení Oscarů se obešlo bez trapných moderátorských výstupů. Ovšem jednotlivé kategorie i nadále chodily vyhlašovat známé osobnosti, které svými proslovy představovaly nominované snímky. O postavě zpěvačky Ally, kterou si ve filmu Zrodila se hvězda zahrála Lady Gaga (32), promluvila například tenistka Serena Williamsová.

Skoro se ale zdálo, jako by mluvila úplně o jiné ženě. „Když jsme byli mladí, jediné, co jsme měli, byly sny, kterých jsme chtěli v životě dosáhnout. Mít sen je snadné. Vyplnit ho je ovšem těžké,“ mluvila na kamery a mnozí spekulovali, komu její vzkaz vlastně patří. „Ať už je to sen stát se herečkou, tenistkou, zpěvačkou, tak jako Ali ve Zrodila se hvězda,“ vysvětlila. Zajímavé je, že na první jméno dala povolání herečky, tedy předešlou profesi Meghan Markleové, dnes již chotě britského prince Harryho (34). S tou ostatně Serenu pojí velmi blízké přátelství.

„V dnešním snímku nominovaném na nejlepší film vidíme skrze Alliny oči vzestupy a pády na cestě za slávou. Je tu náraz slávy, tlak z úspěchu a zlomené srdce, které doprovází obětování lásky pro kariéru... nebo kariéry pro lásku,“ dodala Williamsová a právě její poslední slova jasně ukazují, že se možná nechala inspirovat i příběhem své kamarádky Meghan, která se před královskou svatbou loni v květnu musela vzdát herecké kariéry, slušně našlápnuté díky roli v seriálu Kravaťáci (Suits) a zrušila si také sociální sítě a populární blog The Tig. Nyní se navíc musí vyrovnávat s tím, že ji veřejnost sleduje na každém kroku, hodnotí ji a čekají na každou chybu, kterou by jí vyčetli. Ještě k tomu teď, když čeká prvního potomka.

Narážela snad Serena právě na tohle a adresovala snad svá slova potají přímo Meghan? Té byla na svatbě a minulý týden byla i jejím hlavním hostem na baby shower, tedy mejdanu na oslavu příchodu miminka.

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

Fotogalerie
131 fotografií