O smrti člena americké skupiny informovala tisková agentura DPA. Ačkoliv příčina smrti zveřejněná nebyla, spekuluje se, že za vše může rakovina. Přece jen byl Torkovi v roce 2009 diagnostikován vzácný typ zákeřné choroby, který postihuje jazyk.

Hudebník, který se narodil v roce 1942 a jeho skutečné jméno znělo Peter Halsten Thorkelson, byl velmi talentovaný, hrál na basovou kytaru i klávesový nástroj a kromě toho nazpíval i několik skladeb skupiny, například Long Title: Do I Have to Do This All Over Again. Zdaleka největším hitem The Monkees je však samozřejmě píseň I'm a Believer, která zazněla mimo jiné i v animáku Shrek, i když v předělávce od Smash Mouth.

Populární byla ale už v době svého vzniku, jelikož v roce 1966 se dostala na první místo žebříčku Billboard. Stejně tak se slávou mohla pyšnit i celá poprocková kapela, která původně vznikla tak trochu natruc slavným britským The Beatles. Měla jim konkurovat a v roce 1967 se jí to skutečně podařilo – předstihli ji totiž v prodeji desek.

Skupina se navíc nikdy nerozpadla a ještě loni vydala poslední ze svých celkových 12 studiových desek. Kromě Torka v ní byli také Micky Dolenz (73), Michael Nesmith (76) a frontman Davy Jones (†66), který zemřel už v březnu 2012 na infarkt.

VIDEO: The Monkees: I´m a Believer

Video
Video se připravuje ...

The Monkees: I´m a Believer Youtube.com

Fotogalerie
19 fotografií