Bývalý motokrosový závodník Carey Hart (43), manžel zpěvačky Pink, ve středu zveřejnil video, které si zasloužilo už dobrých 492 tisíc zhlédnutí, tedy skoro půl milionu. Aby také ne, je totiž velice skandální: jeho malá dcera Willow (7) v něm střílí z pušky. Hrdý otec, který je podle všeho příznivcem extrémní výchovy, navíc k příspěvku napsal: „Začíná být fakt dobrá, dokáže zasáhnout dvanáctipalcovou formu na koláč z 30 yardů. Střílí už od svých tří let.“

Vzhledem k tomu, že někdejší závodník s populární zpěvačkou mají ještě tříletého synka Jamesona, je zcela očividné, že i tohle odrostlejší batole s nimi tentokrát zamířilo na střelnici – a z toho lehce mrzí. Pohled na roztomilou holčičku v růžové mikince, která střílí ze zbraně, zkrátka není pro každého, natož když se pušky chopí tříletý chlapeček, jako kdyby to byla nějaká špuntovka! Hart sice zdůraznil, že nestřílejí v rámci nějakého lovu, ale jenom pro zábavu, přesto se však na jeho hlavu snesla vlna negativních komentářů.

 

„Chci jen poučit své děti o zbraních, o tom, jak s nimi zacházet, střílet z nich, ukládat je, a vyhnout se tomu, že se dostaly do špatných a nevzdělaných rukou,“ vysvětloval Hart své stanovisko. Marně. Přesto, že mu většina podobně smýšlejících fanoušků za tento odvážný krok tleskala, jiní byli pobouřeni. Nechápali, proč by se měl tříletý človíček učit střílet ze zbraně. „Jenom v toxické americké kultuře jsou zbraně ‚cool koníček‘,“ zlobili se jeho followeři.

Z kritiky si Hart dlouhou dobu nic nedělal a spíše se snažil své kritiky urážet, nakonec ale i u něj přetekl pověstný pohár trpělivosti. „Nikdy nekritizuji lidi za to, že projeví svůj názor. Jsem rád, že probíhá diskuse a probírají se tak citlivá témata, jako je tohle, ale když pohrdáte mou zemí nebo kulturou, myslím, že mám právo začít být zlý,“ napsal nakonec na komentáře lidí, kteří nesouhlasili s volným držením zbraní – a to i když je v USA naprosto legální.

 

Fotogalerie
15 fotografií