Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výročí smrti blonďaté bohyně Marylin Monroe: 20 věcí, které jste o ní zaručeně nevěděli!

/
  • Marilyn Monroe
    5. srpna 2018 ● 05:07

    Snili o ní všichni muži. 5. srpna to bude přesně 56 let, co svět přišel o sex symbol své doby, nádhernou filmovou herečku Marylin Monroe (†36). Našli ji v její vile, se smrtelnou dávkou sedativ v krvi. Sebevražda? Vražda? Nikdo dodnes neví, co se tenkrát stalo, ale fascinující blond idol zůstává nadále v našich srdcích a myslích. Co skrývala za tajemství? Co o ní ještě nevíte?

     

  • 1.

    Měla dvě plastiky

    Kolem roku 1950 Marylin podstoupila na přání vedení dvě operace, které lehce upravily vzhled jejího nosu a brady. To vše proto, aby se stala dokonalým marketingovým produktem, sex symbolem doby. Taky si nechala srovnat předkus na zubech.

    Marilyn Monroe neoplývala dokonalou krásou od přírody. Musela si pomoct plastikami.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Byla velká čtenářka

    Milovala knihy. Doma měla obrovskou knihovnu s nejméně 400 tituly. Její exmanžel prozradil, že si už během prvních deseti stránek dokázala vyfabulovat zbytek příběhu.

    Marylin Monroe
    Autor: www.profimedia.cz

     

     

  • 3.

    Pracovala v muniční továrně

    Krátce poté, co její manžel odjel do zámoří, Marylin podpořila válečné úsilí tím, že začala pracovat u pásu a vyrábět střelivo. A přesně v té osudové továrně ji objevil pro Hollywood fotograf.

    Marilyn Monroe
    Autor: profimedia

     

  • 4.

    Vlastní matka se ji pokusila zabít

    Marylin řekla, že její první vzpomínka na matku je děsivá. Stojí nad kolíbkou malé Marylin a snaží ae ji zadusit polštářem. Poté byla holčička ženě odebrána a umístěna do pěstounské péče.

    Marylin jako miminko
    Autor: www.profimedia.cz

  • 5.

    Dvakrát potratila

    Protože sama pocházela z nestabilní a divné rodiny, chtěla do své vlastní dát všechno.  Dvakrát se jí podařilo otěhotnět, ale oba pokusy bohužel dopadly nešťastně, o obě děti přišla.

    Marylin Monroe
    Autor: Profimedia

  • 6.

    Byla chytrá skoro jako Einstein

    Tahle blonďatá ďáblice rozhodně nepatřila k žádným jednoduchým stvořením. Říká se o ní, že její IQ bylo nad 160, takže se řadila ke géniům. Taky kolovaly drby, že si začala románek se samotným Albertem Einsteinem.

    Einstein a Monroe
    Autor: www.profimedia.cz

     

  • 7.

    Podprsenku si vycpávala kuličkami

    Když se řekne Marylin, určitě se vám vybaví její smyslná figura. Jak dosáhla tvaru svého poprsí? Byla to snad příroda? Ale ne, to si jen božská diva do poprsenky všívala kuličky, a když ty nebyly po ruce, vzala zavděk knoflíky.
    Marylin Monroe
    Autor: www.profimedia.cz

     

  • 8.

    Nebyla přírodní blondýna

    Její blond kadeře podněcují nejednu fantazii, ale bohužel, nebyly přírodní. Narodila se jako brunetka, a když dostala první modelingový kontrakt, její barva se začala zesvětlovat, protože její producent tvrdil, že blond je to, co ostatní chtějí.

    2726874:full:true:true

  • 9.

    Milovala krém s hormony

    Několikrát denně si na obličej mazala hormonální krém. Tvář pak vypadala jako čerstvá šťavnatá broskev. Marylin tvrdila, že právě to dodávalo jejímu vzhledu na fotkách jiskru.

    Marilyn Monroe na fotce z roku 1953.
    Autor: profimedia.cz

  • 10.

    Měla neshody s manželem

    Když Marylinin druhý manžel a baseballová legenda Joe DiMaggio sledoval natáčení romantického filmu Slaměný vdovec, tak se rozzuřil doběla. Režisér chtěl totiž pověstnou scénu, kdy Marylin vyletí sukně do vzduchu, točit stále znovu a znovu. Nechtěl vidět ženiny kalhotky v přímém přenosu. A právě tím začaly jejich manželské neshody.

    2081973:full:true:true

  • 11.

    Měla tři jména

    Narodila se jako Norma Jean Mortenson. Později si jméno mění na Norma Jean Baker. Marylin jí vybral její agent. Prý to bude dobře znít s příjmením Monroe (příjmení její matky za svobodna).

    2740449:full:true:true

  • 12.

    Neuměla si zapamatovat roli

    I když byla tak inteligentní, tak učení scénářů pro ni bylo peklo. Ne a ne, nebyla schopná si zapoamtovat jednotlivé repliky své role. Někdy museli některé záběry točit třeba 60krát, protože tu se přeřekla, tam zapomněla, co má postava říct.

    2726875:full:true:true

  • 13.

    Styděla se za brýle

    Dnes je to trend, tenkrát spíš věc, za niž se celebrity styděly. A přesto, Marylin patřila k nositelkám brýlí. Nepřiznala by to za nic na světě, tenkrát rozhodně nebyly tak sexy jako dneska. Bála se, že by jí to zničilo nálepku sex symbolu a byla by lidem pro smích.

    Nosila brýle
    Autor: www.profimedia.cz

  • 14.

    Svlékla se kvůli filmu donaha

    Když se točil film Lepší pozdě nežli později, tak na sobě měla mít plavky. Jenže natáčení se kvůli jejím pozdním příchodům natahovalo a stálo tisíce dolarů, tak se rozhodla, že filmu bezplatně zvýší popularitu. Namísto plavek se v jedné scéně v bazénu koupe nahá.

    Svých dokonalých křivek si byla Marilyn dobře vědoma.
    Autor: profimedia.cz

  • 15.

    Nepatrně koktala

    Na první poslech by vám to nepřišlo, na druhý už ano. Nebylo to sice nic hrozného, ale náš blond idol koktal. Zaměstnávala kouče, který jí s problémem pomáhal.

    4866528:full:true:true

  • 16.

    Milovala Lincolnův životopis

    Tak co považovala naše hvězda za svou nejoblíbenější knihu? Budete se divit, žádný romantický román to nebude! Je to životopis Abramaha Lincolna! Kamkoliv šla, knihu musela mít vždy s sebou.

    Životopis Lincolna
    Autor: www.profimedia.cz

  • 17.

    Vdala se v 15

    Marylin si svého prvního manžela Jamese Doughertyho vzala už v 15 letech!

    James Dougherty, první manžel Marylin
    Autor: www.profimedia.cz

  • 18.

    Trpěla depresemi

    Deprese v dnešní době není nic zvláštního. Tenkrát to však bylo stigma. Když se rozvedla se svým manželem, spisovatelem Arthurem Millerem, začala propadat hlubokým splínům. Bohužel to ovlivnilo i ty, co jí byli nablízku. Krom toho k tomu měla dispozice z rodiny. Její strýc a babička spáchali v důsledku depresí sebevraždu.

    Manželství s dramatikem Arthurem Millerem vydrželo 5 let.
    Autor: Profimedia.cz, archiv Nedělního Blesku

  • 19.

    Byla přehnaně čistotná

    Dnes bychom to možná považovali za projev obsedantně kompulzivní poruchy, ale Marylin si myla obličej nejméně 15x za den.2726863:full:true:true

  • 20.

    Měla těžký start

    Za první focení jí nenabídli víc než pět dolarů! Rozhodně neměla  od začátku na růžích ustláno.

    Marilyn Monroe je bezpochyby neslavnější blondýna.
    Autor: Profimedia.cz, archiv Nedělního Blesku

    Fotogalerie
    27 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

vosavopruz: asi toho moc věděla tak se ji rusáci zbavily

(06. 08. 2018 00:17)

mandat: Marylin nebyla zadna blondyna, barvila se a to jeste blbe, mela operovany nos, bradu a jine veci. Original byl snad ten jeji zadek a stehna.Hloupa zenska, ktery byla mimo realitu.

(05. 08. 2018 18:23)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy