Dalším zvrhlíkem z Hollywoodu je doposud uznávaný scenárista a režisér James Toback (72). Jeho nevhodné chování už mělo podle Los Angeles Times ohlásit již více než 38 žen. „Cítila jsem se jako prostitutka, naprosté zklamání sama pro sebe, pro mé rodiče a přátele. Neodvažovala jsem se to nikomu říct,“ popsala své pocity jedna z jeho údajných obětí, která si přála zůstat v anonymitě.

Své jméno neprozradila ani známá herečka, která popsala svůj hrůzný zážitek z podivného konkurzu s Tobackem z roku 2008. Vše se mělo odehrát v hotelu v Los Angeles, kde jí muž nejdříve řekl, že s ní cítí spojení. Poté ji přiměl, aby si svlékla oblečení. Jen tak je prý možné posoudit, zda žena zvládne ztvárnit sexuální napětí, které role vyžadovala.

„Cítím se nepříjemně,“ namítala tehdy, ovšem režisér snímku Svedeni a opuštěni jí měl prý odvětit, že to je také účelem tohoto cvičení. Nakonec si prý herečka sundala svetr a snažila se číst monolog, ovšem nervy ji zradily a ona se rozbrečela. Když chtěla pokoj opustit, měl jí muž zastoupit dveře s tím, že potřebuje ejakulovat. Následně se na ni natlačil a nutil ji, aby se mu dívala do očí a štípala ho do bradavek, dokud nevyvrcholil do kalhot.

Dále pro Times vylíčila své zážitky kdysi aspirující herečka Starr Rinaldi. Před patnácti lety ji prý filmař oslovil v Central Parku. „Vždycky po mně chtěl, abych roli četla v hotelu nebo za ním přišla do jeho bytu,“ uvedla. „Jak vážně to myslíš s tímhle řemeslem?“ ptal se prý Toback, aby ji přiměl k akci. „To nejhorší na tom je, že ať si vyberete jakoukoliv cestu, vyspíte se s ním, nebo odejdete pryč, stejně vás to zlomí,“ řekla Rinaldi, která se cítila být jeho chováním vážně poškozená.

Hvězdnou kariéru prý muž sliboval řadě dalších žen. Často jim prý říkal, že jediné, co mají dělat, je „věřit mu.“ Také prý často zmiňoval velká a známá jména, s nimiž se zná a kterým již pomohl. Spolupracoval ostatně s řadou hvězd, například s Robertem Downeym Jr. (52) či Alecem Baldwinem (59). Z půvabných dam měl možnost pracovat s Heather Graham (47), Neve Campbell (44), Siennou Miller (35) či představitelkou seriálové Buffy, přemožitelky upírů, Sarah Michelle Gellar (40).

Narážkami na slavné kolegy měl Toback upoutat pozornost žen, které pak pozval někam do soukromí, kde je sexuálně obtěžoval. Drtivá většina jeho obětí přitom původně na policii vůbec nešla a nic nenahlásila. Teprve události posledních dní a kauza týkající se slavného producenta Weinsteina je přiměly promluvit. James Toback, jenž je přitom léta ženatý se Stephanií Kempf, zatím všechna nařčení jednoznačně odmítá. Tvrdí, že žádnou z žen, které ho obvinily, prý nikdy neviděl.

VIDEO: Courtney Love varovala před Harvey Weinsteinem už v roce 2005

Video
Video se připravuje ...

Courtney Love varovala před Harvey Weinsteinem už v roce 2005. Youtube.com/ohyouresilly

„A pokud ano, bylo to jen na pět minut a vůbec si to nepamatuju,“ tvrdil pro Los Angeles Times muž, který má za sebou téměř čtyřicetiletou kariéru a mimo jiné i nominaci na Oscara za scénář k filmu Bugsy. Chlípnosti k ženám pak rovněž vyvrátil s tím, že posledních 22 let je to pro něj již „biologicky nemožné“. Kvůli těžké cukrovce a problémům se srdcem prý bere předepsané léky a podobné hrátky by tak údajně vůbec nezvládl.

Fotogalerie
34 fotografií