„Pamatuji si,  jak mi říkali: Hlavně nezapomeň poděkovat Harveymu, pokud vyhraješ. A já se otočila a řekla: Ne, nepoděkuji, opravdu ne! A nebylo to proto, že bych byla nevděčná. Nevím, proč bych měla děkovat někomu, kdo se nechová dobře? To, že jsem se pak už s Harveym nikdy pracovně nesetkala, byla ta nejlepší věc, která se mi mohla stát,“ sdělila rozčílená herečka Kate Winslet.

Uvedla také, že jí Weinstein neustále připomínal, že jenom díky němu se z ní stala hvězda. Že za roli ve filmu Nebeská stvoření z roku 1994, který herečku proslavil, může děkovat jen a jen jemu, a proto mu symbolicky náleží část jejího Oscara. „Po celou moji kariéru mě stále chytal za ruku a říkal mi: Nezapomeň, kdo tě dostal do tvého prvního filmu. Jako bych mu byla něco dlužná. U Předčítače to bylo to samé. Říkal: Díky mně jsi nominovaná na Oscara, vyhraješ, já to vyhraju pro tebe,“ popsala herečka.

„Takto on jednal. Šikanoval a byl drzý. Co se týče práce, nedalo se s ním vyjít. Byl velmi nepříjemný,“ uvedla Kate s tím, že pokaždé nadával její agentce, když spolu mluvili po telefonu. Kate také přiznala, že ji nikdy neobtěžoval po sexuální stránce. Staly se však věci, o kterých nechtěla veřejně mluvit. „Nemůžu ani popsat jeho hrozné chování, se kterým jsem se setkala, a ani nebudu, protože to jsou věci, o kterých nejsem připravena veřejně mluvit – naštěstí to nemá nic společného se sexuálním obtěžováním,“ řekla Kate.

„Už nikdy se nenechám nikým šikanovat! Šikanovali mě jako dítě. Už nikdy víc. A rozhodně ne Harveym Weinsteinem! Doufám, že bude Harvey potrestán, co nejpřísněji je to možné,“ dodala očividně otřesená Kate, která si vybavila nepříjemné vzpomínky na tohoto agresora, který znásilnil několik hereček a mnoho dalších obtěžoval.

Fotogalerie
32 fotografií