Nejpodivnější vzhled zvolila americká zpěvačka Sia. Protože nerada ukazuje svou tvář na veřejnosti, přišla na Oscary zamaskovaná černým kloboukem a světlou parukou, která jí zakrývala celý obličej. Na sobě měla béžové kalhoty a top stejné barvy, který tvarem připomínal pytel brambor s vyříznutými otvory pro ruce. Právě potetované paže byly tak to jediné, co bylo ze Sii vidět.

Pomyslnou cenu za nejhorší šaty by mohla získat i zpěvačka Lady Gaga (28), o které se už dávno ví, že si libuje v extravagantních a leckdy bizarních úborech. Během slavnostního oscarového večera se zpěvačka převlékla hned několikrát a pokaždé šlo o model od návrháře Azzedine Alaïa.

Nejvíce pozornosti na sebe Lady Gaga upoutala ve světlé neforemné kutně se stříbřitým krokodýlím vzorkem. Zatímco sukni tahala po zemi a jen zázrakem o ni nezakopla, ruce šaty nezakrývaly kromě ramen vůbec. Z některých úhlů tak bylo mladé zpěvačce vidět dokonce i část ňadra.

Tento model pak doplňovaly křiklavě rudé rukavice, které by se spíše než na červený koberec hodily na mytí oken či nádobí. Právě rukavice způsobily, že se stala Lady Gaga rázem terčem internetových žertíků.

Na oscarovou party Vanity Fair později Lady Gaga dorazila v elegantních černých šatech s extrémně dlouhou vlečkou, jenže ve spojení s jejími téměř šedými blond vlasy, světlou porcelánovou kůží a výrazným líčením diva připomínala postavu z hororu.

Nejhůře oblečeným mužem večera byl americký herec a zpěvák Jared Leto (43), který již delší dobu nosí vlasy a vousy a la Ježíš. Oblékl si totiž šeříkový smoking Givenchy a doplnil ho květinou broží a černým deštníkem.

Herečka Marion Cotillard, která neproměnila nominaci za nejlepší ženský herecký výkon ve filmu Dva dny, jedna noc, měla sice na předávání dlouhé bílé šaty, na mejdan ve Vanity Fair už ale dorazila v něčem jiném. Její krátká vrstvená sukýnka vypadala, jako by ji herečka ukradla z baletu Labutí jezero, a křiklavý stříbřitý flitrovaný top Marion ozdobila ještě kýčovitým květinovým věncem.

Velkou porci kritiky si za model odnesla i sestra zpěvačky Beyoncé Solange Knowles. Vypadala totiž, jako by se od hlavy až k patě zamotala do červeného koberce.

Zatímco Solange byla zahalená přespříliš, jiné hvězdy se rozhodly ukázat co nejvíce kůže. Podobné černé šaty, které odhalovaly téměř vše, zvolily dvě krásné dámy s dokonalou postavou. První z nich byla britská zpěvačka Rita Ora (24), která ukázala zejména zadní část těla. Podobně dráždila muže bývalá modelka Victoria's Secret a expřítelkyně fotbalisty Cristiana Ronalda Irina Shayk (29). 

Fotogalerie
22 fotografií