Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sedmero nešťastníků aneb komu zlatá soška Oscara stále uniká?

/
  • Sedmero nešťastníků aneb komu zlatá soška Oscara stále uniká?
    22. února 2015 ● 19:01

    Patří mezi nejoblíbenější a nejslavnější osobnosti filmového plátna, ale přesto jim oficiální uznání neustále tak nějak uniká. Třebaže mají za sebou několik nominací na Oscary, zlatou sošku si domů nikdy neodnesli. Kdo patří mezi sedmičku smolařů, ke kterým se štěstí otáčí zády?

  • 1.

    Leonardo DiCaprio

    Čtyřicátník a lamač ženských srdcí Leonardo DiCapio patří mezi ty, kteří slavnou sošku měli na dosah hned několikrát. Celkem pětkrát už to vypadalo, že uslyšíme vítěznou řeč tohoto šarmantního herce, ale nikdy se tak nestalo. Oscar Leovi utekl jak v letech 1994, 2005 a 2007, tak i dvakrát v roce 2014.

    Leonardo DiCaprio jako Jordan Belfort
    Autor: Bontonfilm

  • 2.

    Sigourney Weaver

    Weaver (65) byla nominována na Oscara za nejlepší herecký výkon díky snímku Vetřelec, a to dokonce i v době, kdy se sci-fi filmy zrovna netěšily velké oblibě porotců. Nicméně sošku si tehdy neodnesla a podobně tomu bylo i o dva roky později, kdy dokonce byla nominována dvakrát.

    Sigourney Weaver ve snímku Vetřelec
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Johnny Depp

    Legendární pirát z Karibiku nebo Kloboučník z Alenky v říši divů také nemá zrovna štěstí. Přestože patří bezesporu k jedněm z nejoblíbenějších herců poslední dekády, ani tři nominace mu vysněného Oscara nepřinesly.

    Johnny Depp ve své slavné roli
    Autor: csfd.cz

  • 4.

    Glenn Close

    Americká filmová a televizní herečka Glenn Close (67) byla nominována na zlatou sošku celkem šestkrát a šestkrát také odešla domů s „pláčem“. Její poslední bitva o Oscara se strhla v roce 2011, kdy ji v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli převálcovala Meryl Streep.

    Glenn Close museli v maskérně upravovat hodiny každý den
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Tom Cruise

    Vítězství se vyhýbá i Tomu Cruisovi (52), který byl nominován celkem třikrát. Je pravda, že od roku 2000 jako by na něj akademici zapomněli, ale i tak se třeba jednoho dne svého Oscara přeci jen dočká.

    Tom Cruise ve snímku Magnolia
    Autor: Profimedia.cz

  • 6.

    Julianne Moore

    Tato ryšavá herečka na svého Oscara stále ještě čeká, avšak tento rok by se jí mohlo její velké přání splnit. Po čtyřech prohrách přišla letos klíčová nominace na Oscara za snímek Still Alice. Julianne má však silnou konkurenci, v kategorii nejlepší ženský herecký výkon se bude muset poprat hlavně s herečkou Reese Witherspoon (38).

    Julianne Moore ve snímku Still Alice
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Ed Harris

    V roce 1996 se strhla velká diskuze poté, co Ed Harris (64) nevyhrál Oscara za vedlejší roli ve snímku Apollo 13, tehdy ho porazil Kevin Spacey. Herec Ed Harris se přesto nevzdal, po této nefér prohře dokázal ještě třikrát přesvědčit akademiky, aby ho nominovali. Nicméně, vždy mu jeho vítězství vzal někdo jiný.  

    Ed Harris ve snímku Apollo 13
    Autor: Profimedia.cz

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy