Patrick z Hříšného tance nejdříve nadšený příliš nebyl. „Scénář jsem přečetl za jedno odpoledne. Naplnil mě emocemi, ale ne těmi pozitivními. Nelíbil se mi,“ vzpomíná. Protože ale delší dobu na pořádnou roli nenarazil, rozhodl se, že roli vezme pod podmínkou, že se scénář dočká několika změn.

Natáčení předcházela spousta tvrdých zkoušek a Patrickova filmová partnerka Jennifer Grey měla se zkoušením značné problémy. „Když jsme zkoušeli zvedací scénu, tak se pořád bála, že ji upustím.

patrick swayze
Autor: AFP

Řekl jsem jí, ať se nebojí – Ať budeš v jakékoliv pozici, tak tě chytím,“ dodal Patrick. Natáčení bylo ale plné jiných záludností. Při točení scény ve vodě oba herci skoro umrzli. „Byla tam taková kosa. K tomu jsem musel Jennifer zvednout z vody. I lehká dívka jako ona váží ve vodě přes dvě stě kilo,“ popisuje náročnost scény Patrick.

Film nakonec vydělal jen v USA přes 60 milionů dolarů. Swayze se podílel i na soundtracku k filmu. Konkrétně na písni She´s Like a Wind. Soundtracku se nakonec prodalo po celém světě 42 milionů. Ze snímku se stal megahit a film, o kterém Swayze pochyboval, mu nakonec otevřel cestu dál.