Pro každou řadu jich módní návrháři a krejčí vytvoří zhruba sto, po dvanácti ročnících StarDance jich tedy existuje už hodně přes tisíc. „Znovu smekám kostýmním výtvarníkům a všem holkám, které to šily. Všechny ty třpytky a kamínky, je to prostě krásný! Navěsili na nás nějaké kusy a pak to dali dohromady a bylo to překvapení,“ zavzpomínala herečka na svou účast, kdy ji na podzim 2016 vzal do kola Václav Masaryk.

Záchod za trest

Navenek krása, ale pro nositelku občas muka. „Na sobě jsme je pochopitelně měli celý přenos i generálku. Sice jsou vyrobené z elastických materiálů, ale co si budeme povídat... Být dva dny v bodýčku a obtažených věcech není nic moc!“ prozradila Kristýna Leichtová. „Jsou tam určitá úskalí, taková lidská...“ naznačila Blesku, že taneční kostýmy nebyly moc slučitelné s normálním fungováním. „V přímém přenosu to vypadá nádherně, ale člověk taky musí nějak chodit na záchod, jíst a dělat normální věci. Chce se vzadu třeba natáhnout a tak. A to moc nejde,“ dodala seriálová Iva z Comebacku na unikátní výstavě v Galerii Tančící dům.

Balanc na chůdách!

A nešlo jen o šaty, náročné pro ni bylo už natáčení znělky. Kristýna vyfasovala ultra dlouhé šaty, pod ně dostala chůdy a musela se na nich udržet. Řemeny, které je držely, herečce udělaly na nohách bolestivé modřiny. Na letošní řadu se Leichtová sice dívá, zpět na parket by se ale vrátit nechtěla. Ani se svým tanečníkem Václavem Masarykem (34) není v kontaktu. „Potom už to nešlo,“ přiznala herečka.

BLESKOVÁ ZPRÁVA

  • Pro StarDance už navrhovali kostýmy třeba Klára Nademlýnská, Taťána Kovaříková, Hana HILL Kopecká nebo Roman Šolc.

Rodina za 450 Kč

  • Výstava parády ze StarDance v Galerii Tančící dům potrvá až do 25. února 2024, denně je možné přijít od 9 do 19 hodin. Základní vstupné činí 190 Kč, dětské 110 Kč, studentské a seniorské 145 Kč. Zvýhodněný vstup pro rodiny (2+2) pak vychází na 450 Kč.

Šaty, které tančily

Expozice ve dvou patrech nabídne takřka 60 kostýmů slavných účinkujících, jako byla Jana Plodková (42), Anna Polívková (44), Ondřej Brzobohatý(40) a dalších soutěžících. Osmery z nich nosili moderátoři Tereza Kostková (47) a Marek Eben (65).

Vystaveny jsou také všechny vítězné šaty z jedenácti dosavadních řad včetně doplňků, jako jsou rukavičky, šperky, boty i vlasové ozdoby. Vše doplňují fotografie z přímých přenosů a audioboxy s ukázkami taneční hudby. „Získat zápůjčku od ČT nebylo vůbec jednoduché,“ prozradil ředitel Galerie Tančící dům Robert Vůjtek.

Video
Video se připravuje ...

Podfuk Leichtové na partnera v 7 pádech Honzy Dědka. Oddá je hvězda StarDance, farářka Kopecká? FTV Prima

Překvapená Asterová

Na zahájení výstavy dorazila i moderátorka Jitka Asterová (63). Ta sice o StarDance zatím pouze snila, pravidelně ale teď chodila do hlediště podporovat svou nejlepší kamarádku Ivanu Chýlkovou (60). Jitka se toužila show zúčastnit, ale poté, co letos absolvovala podobný projekt Roztančené divadlo, od svého snu upustila.

„Obdivuju všechny, s jakou grácií ve StarDance dávají ty záklony. Já bych to nedala, motala by se mi hlava. Mnohem líp mi jdou předklony,“ vtipkovala s tím, že zjistila, jak moc tanec bolí.

Fotogalerie
139 fotografií

Anketa

Kdo vyhraje StarDance 2023?

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartuněk Hrstková
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička