1. testament: PRO ARTURA

Vznik dokumentu: 25.4. 2014
Předložil: Josef Rychtář

První testament ukázal sám vdovec pár hodin po Ivetině tragické smrti. Byl zformulován jako dopis na rozloučenou synovi Arturovi. Bartošová ho prý podle vdovce napsala čtyři dny před sebevraždou.

Dopis, který prý Josef našel pod polštářem, je psán hůlkovým písmem a Iveta v něm odkazuje dům i peníze synovi. Protože se nepodepsala jménem, ale jen »Máma« a chybělo i datum (to dopsal Rychtář), nejde podle právníků o platnou závěť.

2. testament: PRO ARTURA

Vznik dokumentu: 12.7. 2013
Předložil: Domenico Martucci

Druhá závěť se objevila náhodou v Itálii na Martucciho zámku. Iveta ji měla podle hraběte napsat 12. června loňského roku, kdy se na zámku ukrývala. „Viděli ji tři právníci a všichni jsou přesvědčeni o tom, že je platná,“ svěřil hrabě Blesku.

A jako důkaz předložil i notářský protokol. Dokument sice neukázal, ale prozradil jeho znění: „Závěť: Já, Iveta Bartošová odkazuji veškerý svůj majetek synovi Arturovi. 12. 7. 2013, Iveta Bartošová.“

3. testament: PRO ARTURA?

Vznik dokumentu: listopad 2013
Předložil: Josef Rychtář

Včera se objevila informace o existenci třetí závěti. „Máme předmanželskou smlouvu a Iveta rovněž před notářkou podepsala závěť,“ svěřil se vdovec extra.cz. Závěť podle něj vznikla 6. listopadu, tedy dlouho po svatbě, kterou měli 24. září loňského roku.

„Měla by být sepsaná ve prospěch Artura,“ řekl Blesku člověk z Rychtářova okolí. Pokud Rychtář neblafuje, bude toto závěť, která určí dělení řízení. „Samozřejmě je platná ta z právoplatných závětí, která má nejčerstvější datum,“ řekl Blesku právník Jiří Černý.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Iveta prý napsala třetí závěť! A první narozeniny paterčat! redakce Blesk.cz

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Tajná závěť Ivety byla v Itálii! A prodavačka jako otrok! Blesk TV