V minulém díle diváci viděli překvapivý průběh kmenové rady. Ještě před jejím začátkem totiž Jakub Bína (39), trenér a zpěvák skupiny Skyline, oznámil, že mu zdravotní stav nedovolí pokračovat v soutěži. Opustil tak ostrov ještě před vyřazovacím kláním. Bál se, že kvůli tinnitu (medicínské označení pro hučení či šelest v uších) nebude moct po návratu z ostrova zpívat. V souboji o setrvání proti sobě stanuli Martin Mikyska (30) alias Mikýř, hasič Filip (24) a problémový, konflikty věčně vyvolávající hoteliér Jack (45).

V souboji o setrvání v soutěži byl nejméně úspěšným hráčem Filip, který se posléze Ondřejovi sám přiznal, že soutěž opouští kvůli své rodině a touha být opět se svými nejbližšími u něj zvítězila nad vůli setrvat nadále v bojích o titul Survivora. Po návratu ovšem přiznal jiný důvod: nedostal prý tolik dovolené, jak by do konce hry potřeboval, a kdyby v Dominikánské republice zůstal, mohl by přijít nejenom o práci, ale i o střechu nad hlavou - jako hasič totiž dostal byt přidělený.

To je ovšem podvod proti pravidlům. „TV Nova ani produkce pořadu o Filipových závazcích předem nevěděla. Každý z účastníků se zavazuje k tomu, že mu nebrání žádné závazky účastnit se natáčení po celou jeho dobu,“ uvedla k tomu kreativní producentka Adéla Brož. Filipovi nyní hrozí vysoká pokuta za porušení smluvních podmínek, jelikož na sebe vlastně sám prozradil, že šel úmyslně hrát jen proto, aby dostal peníze za účast. A na Filipa bude mít pifku i jeho parťák z kmene Lovců, art director Martin Bandurko Husár (30).

Protože Filip našel svoji polovinu skryté imunity podle jeho nápovědy, očekával, že mu ji se svým odchodem prostě odevzdá. Místo toho ale zjistí, že Filip nedodržel slib, který mu dal - a odvezl si ji s sebou domů. Prý jako dárek pro svého malého synka. Bandurkovi pak oznámil, že to udělal kvůli jeho paktování s vysokoškolačkou Veronikou (23). Diváci si však jistě pamatují, že sebevědomý hasič, jemuž se na ostrově prakticky od začátku stýskalo a chtěl domů, ve skutečnosti už dříve avizoval, že svou imunitu Bandurkovi prostě nedá...

Video
Video se připravuje ...

Survivor 2024: Nedodržený slib TV Nova

Každopádně stávající stav je takový, že se Lovci musí vyrovnat s odchodem dvou silných hráčů. Jak ve hře o odměny, tak i ve hře jako takové, jelikož absence Kuby a Filipa bude mít řádný dopad na dávno domluvené aliance uvnitř jejich kmene. V nové epizodě čekají na soutěžící další výzvy a náročné souboje hned o dvě odměny - ta jedna bude mít podobu vytouženého jídla, podruhé se bude kromě potravy soutěžit také o nevšední zážitek, ze kterého si odnesou vzpomínky na celý život. Komu se bude tentokrát dařit?

Jak se bude chovat Jack, kterému ostatní členové kmenu promluvili do duše a naznačili mu, že s ním už nechtějí hrát? Kdo z celebrit na sebe prozradí, že se vyučil kuchařem, a vzápětí to dokáže umně připraveným jídlem? A pozor, výše zmiňovaný youtuber Mikýř si odškrtne další položku ze svého speciálního „survivořího“ tetování na stehně - tentokrát půjde o takzvané plavání na čubičku. Jakým způsobem tento bavič svůj osobní úkol pojme, to se také nechte překvapit! Ani tentokrát u obrazovek nuda nehrozí.

Fotogalerie
39 fotografií