Snímek se už letos v létě dostane do kin a produkční společnost nyní vydala první ukázku.Všichni věříme, že se Vám film bude líbit. Ale to není vše, taky věříme, že se díky němu povede spoustu věcí a změn. I kdyby film pomohl jednomu člověku, stálo a stojí to za to,“ napsala autorka původní knihy Michaela Duffková (32) na oficiálním facebookovém profilu Zápisníku alkoholičky, kde trailer představila. Knihu, která původně vznikala právě jako facebookový blog, napsala podle vlastní zkušenosti. 

Hlavní hrdinku v novém snímku režiséra Dana Svátka (48) ztvárnila herečka Tereza Ramba. Ta ve filmu postupně padá až na samé dno a mezitím se mění k nepoznání. 

„Nejtěžší pro mě bylo přijmout fakt, že moje postava se na určitou dobu dokáže absolutně vzdát jakékoliv zodpovědnosti. Otřáslo to všemi tématy, která jsou ve mně hluboce zakořeněná, jako jsou jistota, láska, pevnost. Otevřelo to témata, jako je třeba selhání. Musela jsem se podívat sama na sebe, na svůj svět a svoji růžovou bublinu,“ svěřila se pro Novinky.cz

Role alkoholičky a zároveň maminky na mateřské dovolené se jí osobně dotýká. Sama má totiž doma roční dcerku Miru, tedy stejně staré dítě, jako měla Duffková v době, kdy začala pít.

„Dovedu si to představit, že se to stane. Myslím, že jsem byla zrozená k tomu být matka a je to moje poslání a miluju být máma. A mám to štěstí, protože každá maminka to tak nemá. Nebaví je to, nebo musejí ustát ty první roky. Musím říct, že ten první rok, možná dva s Mikoldou byly velmi těžké, a i přesto, že jsem se v tom mateřství našla a miluju to, tak si to určitě umím představit,“ podotkla Tereza zase v rozhlasovém pořadu Blízká setkání, která nezpochybňuje, jak pro některé maminky může být snadné do problémů s alkoholem vklouznout. Herečka má kromě dcery Miry ještě syna Mikoláše.

Kromě Ramby se diváci mohou těšit na Miroslava Hanuše (60), Barbaru Lukešovou (54), Miloslava Königa (39), Alžbětu Malou (26), Jana Janču (30), Simonettu Hladkou (30) nebo Barboru Mudrovou (33). Do kin vstoupí film 11. července 2024. 

Fotogalerie
46 fotografií