Dnem a nocí se Tereza Ramba učí texty k chystanému filmu Zápisník alkoholičky. Režisér Dan Svátek ho točí podle skutečného příběhu alkoholičky Michaely Duffkové. Film zobrazuje její propad až na dno a následnou nelehkou cestu k abstinenci.

Film zatím není ještě hotový, ale už teď je jasné, že Tereza v něm bude excelovat. Dokazují to snímky, které pustila do světa z natáčení. Vypadá na nich jako skutečná troska, která nakoukne na dno každé láhve. „Po dlouhé době a času stráveném s dětmi na mateřské je to velká změna pracovat zase na takto náročné postavě. Začínám se ale těšit na psychický ponor do této role, je to výzva,“ řekla herečka ke své roli.

Součástí filmu je pochopitelně také sama autorka stejnojmenné knihy. „Co k tomu říct… hodně emocí pro mě osobně, v jedné fotce. Tereza Voříšková je prostě… neuvěřitelná,“ napsala Duffková ke snímku, kde ji Tereza ztvárňuje.

Natáčení a návrat k nehezkým vzpomínkám pro ni nejsou jednoduché. „Ufff, dneska jsem měla možnost jet se podívat na natáčení filmu Zápisník alkoholičky a ještě teď jsem plná emocí. Je to trochu jako zpátky do minulosti. Z celého srdce obdivuji Terezu Voříškovou, která roli vzala a ta role není vůbec jednoduchá, naopak. Ale ona je v ní opravdu skvělá. Ono je něco jiného z mé pozice sdílet vlastní příběh a vlastní zkušenost a něco úplně jiného je pak zahrát roli tak, aby to bylo věrohodné a předalo to příběh tak, aby byl nejen divácky atraktivní, ale taky aby byl reálný a předával to, co jsme si s Danem Svátkem řekli už na začátku,“ svěřila se Duffková se svými pocity z natáčení. Slibuje ale, že film bude smutný, silný, místy humorný, zároveň ale plný lásky a naděje.

Fotogalerie
48 fotografií