První rodina žije v pražské Libni, kde má pronajatý byt 2+kk. Dorka (28) je na rodičovské dovolené, její partner Václav (29) pracuje jako kuchař. Společně mají dvouletou Viktorku a ročního Vendu. Do Výměny manželek se přihlásili pro zábavu... a také kvůli nemalému honoráři. „Nejsme ve finanční tísni, ale máme něco, co bychom z toho chtěli zaplatit,“ nechá se Dorka slyšet hned u představování rodiny. Navíc chystají svatbu, a tak se jim peníze hodí.

Od účasti v pořadu očekávají uvolnění domácích pravidel. Václav je totiž veliký pedant a cholerik. „A když není po jeho, snadno se naštve a umí být i docela zlej,“ přiznává Dorka, zatímco Václav se směje, že si ji „vychoval na slovo“. Později se pochlubí, že „když zavelí, tak poslechne“, a organizuje jí celý den. Však mladá maminka v druhé domácnosti přizná, že má Václava věčně za zády, kontrolujícího každý její krok, vše komentujícího a kritizujícího.

Druhá rodina žije ve Zlíně ve vlastním rodinném domku 3+kk. Žanetě je 44 let a pracuje jako sanitářka. Její partner David (44) je mechanikem. Spolu mají dvanáctiletou dceru Natálii. A v domácnosti s nimi ještě žijí čtrnáctiletí Žanetini synové z předchozího vztahu Jakub a Daniel. Do pořadu rodinu přihlásila Žaneta, která si chtěla vyzkoušet, jak moc je silná. Davidovi se ten nápad moc nezamlouval, ale nechal se přemluvit. Na partnerce se mu nelíbí, že je posedlá úklidem. Žaneta by si přála, aby s ní uzavřený, nemluvný David více komunikoval.

Žaneta do Prahy moc nechtěla, ale v novém bytě se jí líbí, protože je tam hezky uklizeno. Trošku se zalekne, když zjistí, že se bude starat o malé děti, ale věří si. Umění péče o děti se podle ní nezapomíná. Její nový partner je přesným opakem Davida. Václav pusu prakticky nezavře a se Žanetou bojuje o to, kdo bude dominantnější. Ačkoliv je sama velice pořádkumilovná a uklízí, podle Václava to není dost. Například vanu po umytí musí ještě utřít do sucha. Mokrým hadrem...

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Nezaplacený nájem a výpověď z bytu! TV Nova

Dorka ve Zlíně nikdy předtím nebyla a není si jistá, zda je to město, nebo vesnice. Dům, kde bude trávit deset dní Výměny manželek, se jí ale zamlouvá. Zařízení jí připadá moderní a je tam myčka, kterou ona ve své domácnosti postrádá. Dorka je zcela nadšená členy své nové rodiny. Ráda by se více zapojila, ale David i děti jsou naprosto soběstační – a tak se cítí málem až provinile, že skoro nic nedělá, vlastně jenom vaří. Ale ani to jí moc nejde. Navíc není zvyklá chystat jídlo pro tolik lidí a nemá odhad...

Žaneta v druhé rodině nechápe, jak může Dorka fungovat pod neustálým dohledem Václava. Dokonce ji ani „nepouští“ ven s kamarádkami, vadí mu, když chodí s dětmi sama ven. „Ona ale potřebuje nějaký čas jen sama pro sebe, potřebuje si odpočinout i od tebe,“ vysvětluje mu dočasná partnerka. Marně. Václav si jede svou a žádné jiné názory ho moc nezajímají. Nechce ani, aby šla na hřiště s dětmi - šla by totiž bez něj. Větší zlom pak v obou rodinách nastane, kdy dojde na zásadní krizi.

Václav se totiž dozví, že Dorka pět měsíců nezaplatila nájem a měsíc již běží výpovědní lhůta z bytu! O situaci rodina byla údajně informována dopisy, které byly i osobně přebrány. To ale Dorka popírá, když ji Václav telefonicky konfrontuje, a tak nikdo neví, čemu věřit. Ani Žaneta, ani David nechápou Dorčin klid. V podobné situaci by nebyli tak flegmatičtí jako ona - a snažili se situaci okamžitě řešit. Leda že by tohle bylo „to“, co chtěla Dorka zaplatit z odměny za účast na natáčení?

I tento týden bude zkrátka nejnovější díl úspěšné reality show Výměna manželek, kde si dvě ženy na dobu deseti dnů vymění domácnost, plný vyhrocených chvil. Můžete se na to těšit na TV Nova již ve středu 21. února ve 20.20 - anebo už teď na Voyo.

Fotogalerie
17 fotografií