„Od mámy vím, že mě táta nechtěl. Dokonce jí údajně přinesl peníze na potrat,“ říká čtyřiadvacetiletý Tomáš, jenž společně s moderátorkou Terezou Pergnerovou (49), scenáristou Mirkem Vaňurou (53) a týmem genealogů hledá svého biologického otce. Ten se v jeho životě pohyboval jen velmi sporadicky. Tomáš ho vlastně poprvé viděl, když mu bylo dvanáct, v době, kdy se dostal do diagnostického ústavu.

Poté, co Tomáš opustil dětský domov, jeho otec s ním přerušil kontakt a poslední roky se neviděli vůbec. Tomáš by to s pomocí Ztracené rodiny rád změnil. Když totiž přemýšlí o tom, co mu o tátovi jeho máma řekla, tak se domnívá, že to nebude celá pravda jejich příběhu. Tomáš se navíc kvůli finančním problémům své mámy cítí uvězněný a hledá oporu.

A tu se mu díky dojemnému pořadu podaří nalézt. „Nečekal jsem, že to bude takhle velký a že se dočkám setkání s tátou, měl jsem z toho velký obavy, každopádně domů pojedu s kladnými pocity. Přijde mi úžasný, co televize Nova pro lidi dělá,“ řekl Tomáš bezprostředně po setkání se svým otcem.

Video
Video se připravuje ...

Ztracená rodina: Tomáš hledá otce. TV Nova

Druhý příběh je hledáním třiapadesátileté prodavačky Marie, která touží poznat svou sestru, s níž se dosud nikdy nepotkala. „Když jsem přišla na to, že mám nevlastní sestru, bylo mi 10 nebo 12 let. Nezaznamenala jsem všechny podrobnosti. Zapamatovala jsem si jen, že to je Jitka,“ vzpomíná Marie.

Ona sama je přitom vyloženě rodinný typ. Vychovala dva syny a dceru, těší se z osmi vnoučat a je šťastná s druhým manželem. Na to, že má třetí, starší sestru, přišla úplně náhodou, když prolézala rodinné dokumenty doma. Objevila i informaci, že tatínek platí alimenty na dceru. Marie začala po sestře pátrat intenzivně po smrti svých rodičů a nyní jí pomůže Ztracená rodina.

Není pochyb, že setkání členů rodiny, kteří se neviděli často po desetiletí (a leckdy vůbec), bude v takzvané dokureality show Ztracená rodina velice emotivním zážitkem. Tento pořad totiž nejenom mapuje okamžiky, kdy si všichni konečně padnou kolem krku, ale odhaluje i pozadí každého případu, sociální kontext a důvody, proč k těmto odcizením došlo. Rozhodně se dívejte ve 21.35 na TV Nova.

Fotogalerie
39 fotografií