Na obrazovky TV Nova vrátí MasterChef Česko, tam ještě Kašpárek bude. A tentokrát začne souboj o nejlepšího amatérského kuchaře rovnou finálovou šestnáctkou a nový ročník nabídne oblíbené testy chuti a znalostí, stejně jako výjimečné hosty či časově náročné úkoly, tentokrát bez možnosti vrátit se do hry.  Že je Česko země chutí divákům dokážou kuchaři na cestách ve třetí řadě oblíbeného gastronomického bedekru TV Nova Souboj na talíři. Oblíbení kuchaři budou až ale jen dva - Jan Punčochář a Přemek Forejt. Radek Kašpárek další natáčení odmítl a diváci se tak budou o hlášky bodrého fanouška ostravského Baníku oželet. Co za jeho koncem je, není zatím jasné. Jde snad o válku "nováckých" šéfkuchařů?

Vedle zcela nových formátů nabídne TV Nova, lídr českého televizního trhu, pokračování oblíbených televizních stálic – seriálů Ulice, Jedna rodina, Zlatá labuť nebo Co ste hasiči. Vrací se také Ondřej Sokol doprovázen skupinkou kvízových géniů s pořady Na lovu a Na lovu – Hvězdný speciál. Na podzim bude žít Česko opět gastronomií – na diváky čekají nové řady kulinářských show MasterChef Česko a Souboj na talíři.

Podzim se na obrazovkách TV Nova ponese opět ve znamení žánrové pestrosti programové nabídky, na jejíž přípravě jsme spojili síly s těmi nejzvučnějšími jmény na trhu. Společným jmenovatelem nové sezony je pak fokus na lokální témata, rodinnou zábavu a zejména na očekávání našich diváků,“ říká ředitelka programu TV Nova Silvia Majeská a pokračuje: „Také v nadcházející sezoně budeme posilovat naši dlouhodobou pozici lídra trhu. Skupina Nova je aktuálně nejen nejdynamičtějším producentem tuzemské audiovize, ale především spolehlivým společníkem pro miliony svých diváků. Je tomu tak už po devětadvacet let a připravujeme desítky nových formátů pro příští, jubilejní rok.“

Video
Video se připravuje ...

Tereza Pergnerová poprvé o synovi: Samuel (22) maká v Rakousku! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Pondělní večery budou patřit legendě jménem Kriminálka Anděl. Ta se na obrazovkách objevila před patnácti lety a ihned se stala fenoménem, který nastavil nové standardy pro české detektivní seriály. V hlavních rolích se vracejí David Švehlík, Marek Taclík, Michal Novotný a Helena Dvořáková, které nově doplní Oskar Hes a Jiří Langmajer. Za seriálem stojí stejný tvůrčí tým jako za dnes již kultovními předchozími řadami v čele se čtyřnásobným držitelem Českého lva a laureátem Křišťálového glóbu za režii z KVIFF, režisérem Peterem Bebjakem. Ten ke svému návratu říká: „Kriminálkou Anděl jsme jako tvůrci i producenti začali naši kariéru. Byla a je to pro mě velká škola. V páté sérii pro diváky budeme mít nové příběhy, nové případy, starou známou partu i nové postavy, které budou silným oživením.„ 

Rozvedený padesátník Petr v jedinečném podání Martina Pechláta se v novém komediálním seriálu pro celou rodinu bude potýkat nejen se svými třemi dospělými dcerami, které se z různých důvodů vracejí zpět pod „otcovská křídla“, ale i se světem randění, který už ale není takový, jaký jej Petr pamatuje. Jak obstojí, o tom se diváci přesvědčí v šestnácti epizodách seriálu Táta v nesnázích.Petr má takovou ‚tátomámovskou‘ roli. Prožívá spoustu vtipných situací, ale velmi často i strach o dcery. Je přísný i pohodář. Tak od všeho trochu,“ říká Martin Pechlát a dodává: „Náš seriál je především o druhé fázi jeho života, kdy jsou dcery dospělé a mají své životní peripetie a tatínek je s nimi zažívá také.“

Druhou šanci pro ty, kteří se rozhodli jít proti proudu času a libovůli osudu, nabídne nová dokureality Ztracená rodina. Emocemi nabitými příběhy dojemných shledání mnohdy po dlouhá léta odloučených členů rodiny provedou diváky publicista Mirek Vaňura a Tereza Pergnerová. „Ztracená rodina přináší pohled na silné lidské osudy. Bez příkras,“ popisuje moderátorská superstar Tereza Pergnerová a dodává: „Obsahem jsou často velmi bolestná, letitá odloučení, nedorozumění, křivdy, vědomé i nevědomé nepravdy a k těm je třeba přistupovat s velikým respektem, citem a opatrně zacházet s každou informací. Nejde o senzace, ale o hluboké lidské prožitky.

Vedle novinek se na obrazovky s premiérovými epizodami vracejí i stálice předchozích sezon. Nové osudy jedné neobyčejně obyčejné rodiny spojené střídavou péčí bude sledovat premiérová řada seriálu Jedna rodina. Diváci se v ní dočkají nových postav v podání Cyrila Dobrého nebo Eriky Stárkové.

V úvodní řadě vůbec prvního dobového seriálu TV Nova Zlatá labuť šlo hrdinkám a hrdinům, jež spojuje chrám luxusu v srdci Prahy, hlavně olásku a štěstí. Nyní jim půjde doslova o život. Děj se totiž posouvá do ještě složitějšího období jara roku 1939. Zvítězí lidskost v nelidské době?

Mezi svérázné obyvatele obce Horní a zejména pak do prostředí místní hasičárny pod vedením vznětlivého velitele v podání Petra Rychlého vrátí diváky druhá řada komediálního seriálu Co ste hasiči. Jeden z divácky nejoblíbenějších seriálů TV Nova Ulice se po prázdninové pauze vrátí s novými příběhy, které přinesou nejen spoustu silných emocí, ale také humoru, nadsázky, hezkých okamžiků, dramatických situací nebo aktuálních témat rezonujících společností.

Podvečerní čas opět opanuje Ondřej Sokol a jeho pětice geniálních supermozků ve vědomostním klání Na lovu. Diváci se dočkají také premiérových Hvězdných speciálů, v nichž svůj všeobecný přehled otestují například Zuzana Kajnarová, Jiří Langmajer, Oskar Hes, Xindl X nebo Petr Čtvrtníček.

Fotogalerie
29 fotografií