Závěrečná premiérová epizoda patnácté sezóny Výměny manželek představí rodinu z Prahy, která žije v pronajatém bytě 3+kk na moderním sídlišti Jarov. Plavovlasá Petra (33) je kadeřnicí, aktuálně na mateřské dovolené, její partner Honza (30) je podnikatel. Spolu mají dvouletou dceru Aničku.

Petra a Honza tvoří spokojený pár už čtyři roky. S nápadem přihlásit rodinu do televizního pořadu přišel Honza, přišlo mu to jako zajímavý adrenalinový zážitek. Partneři vyznávají liberální výchovu, a tak celý jejich svět se točí kolem malé dcerky. Jejich dohady se týkají maličkostí, jako, že Honza zapomene v kalhotách papírový kapesník. Oba by chtěli změnit přístup k sobě. Chtěli by se víc chválit a více si vyznávat lásku.

Druhá rodina žije v panelovém domě na přeloučském sídlišti v bytě 3+1. Jana (40) pracuje v pečovatelském domě pro seniory, její stejně starý muž Pavel (40) se živí jako popelář. V domácnosti s nimi bydlí Janiny dvě dcery z předchozího vztahu, prvňačka Janička (7) a Eliška (6). Dvě dcery má i Pavel, ale ty žijí na Moravě.

Partneři spolu žijí jeden rok. Do Výměny manželek se přihlásili proto, aby v rodině leccos změnili - Jana by si přála, aby Pavel nebyl na holky tak přísný, a dokázal se s Janou lépe domluvit na společné výchově. Kromě toho by si přála, aby s Pavlem viděli, jak probíhá výchova dětí i v jiných domácnostech, a třeba tak našli vhodnou inspiraci či směr, jakého se do budoucna držet.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Urputný diktátor dohání k pláči děti i ženu tv Nova

Petra se zprvu v novém bytě cítí příjemně. Vybavení jí přijde prostší, ale funkční. Nejvíc se jí líbí dětský pokoj. V nové domácnosti jí ale vadí, že holky pijí pouze sladké nápoje - a má problém i s výchovou, jaká je na děti aplikována. Moc se tady podle ní křičí, i když to není potřeba. Tak například malá Janička má sice spoustu jedniček, ale Pavel ji stejně při plnění domácích úkolů sekýruje - vadí mu dokonce i to, že se dívka u práce šklebí, moc tlačí na tužku a tak dále. Petra by chtěla, aby dcery občas chválil.

Kromě toho je v šoku i u jídla, kdy kvůli každé drobnosti Pavel ryje do holčiček a nutí je jíst, přestože už nechtějí. „Kdyby tady byla máma, tak se s tebou s*át nebude, takže tlač,“ pustí se do jedné z nevlastních dcer. Ta kvůli zvýšenému hlasu jíst samozřejmě přestane. „Od okamžiku, kdy se objevil Pavel, nastala zvláštní situace - uzavře se hrdlo a nepolkneš nic,“ chápe vzniklé pnutí Petra a dokonce se rozpláče, protože je jí to líto. S plačící dcerkou to pak jde citlivě probrat...

K menší výměně názorů dojde dokonce i v momentě, kdy Petra s holkami vyrábí na 14. února takzvané „valentýnky“. Pavel to hned začne komentovat, že to je americký svátek, který on neuznává. Když však Petře dojde kurýrem kytice, dojme ho to a rozhodne se své Janě druhý den také poslat květiny. „Normálně mi tečou slzy,“ uzná a svěří se, že mu Jana chybí.

I Janě se v novém pražském bytě líbí. Přijde ji jednoduchý a čistý. Honza i Anička jí jsou sympatičtí, jen Anička je hodně fixovaná na tátu a špatně si k náhradní mamince hledá cestu. Velkým tématem je i odlišný přístup k výchově. Honza s Petrou nejsou zastánci „diktatury“, nechtějí dcerku do ničeho nutit a všechno je podle ní. Pro Janu to bude v dočasné domácnosti velké poučení - možná zjistí, že by bylo fajn se s Pavlem domluvit, jak víc s holkami komunikovat a víc jim všechno vysvětlovat...

Jenže problém je v tom, že na rozdíl od Honzovy partnerky je Jana podstatně ráznější. Podaří se to během deseti dní natáčení zlomit, anebo dojde mezi dočasnými partnery ke konfliktu? Bude si Jana stát na svých zásadách, nebo se podvolí novému, o dost volnějšímu režimu? Bude to boj pro obě strany. „My máme výchovu jinou, nedovolíme dětem, aby si všechno vydupaly,“ hodnotí Jana malinkou Aničku, která se jí zdá lehce rozmazlená. Její dcerky by prý už dávno dostaly na zadek...

Na tento díl se můžete těšit ve středu večer v tradičním čase 20:20. Přes prázdniny pak TV Nova uvede reprízy těch nejúspěšnějších epizod předchozích sezon. Dalších sedm nových, premiérových dílů úspěšné reality show bude v létě k vidění v exkluzivní předpremiéře na Voyo. Avšak nepřijdou o ně ani televizní diváci. O tom, kdy budou nové epizody nasazeny do vysílání, bude TV Nova informovat ještě v letošním roce.

Fotogalerie
26 fotografií