Na konci neúprosné cesty o přežití zůstali pouze tři soutěžící. V předposlední epizodě, po odchodu Adama, se síly mezi aliancemi zdánlivě vyrovnaly. Tomáš vůbec netušil, že Karolína už dávno nehlasuje s ním. Martinův zdravotní stav se zlepšil, ale stále nebyl schopný se zúčastnit souboje o imunitu, a tak se ocitl ve velkém ohrožení. Došlo k intenzivní výměně názorů mezi Tomášem a Johankou a byli to právě oni dva, kdo se utkali o imunitu.

Video
Video se připravuje ...

Survivor 2023: Zbývá poslední trojice! TV Nova

Finální trojka

Tomáš zabojoval a odvrátil hrozbu pátého duelu v řadě a naopak rozhodl, že k Martinovi se do duelu přidá právě Johanka. Ta se musela následně rozloučit s ostrovem... Na konci neúprosné cesty o přežití zůstali pouze tři soutěžící: Karolína, Martin a Tomáš.

O napětí v poslední epizodě rozhodně nebyla nouze. V prvním vyřazovacím souboji se proti sobě postavili všichni tři soutěžící. Karolína se nakonec projevila jako nejslabší článek a do dalších dvou finálových soubojů postoupili už pouze Tomáš a Martin. Z každého souboje vítězný hráč získával jeden bod.

Úspěch ve finálových soubojích ale nemusel k výhře stačit! Rozhodující slovo totiž měla mít ve finále porota, složená z hráčů vyřazených v druhé polovině soutěže. Až její verdikt rozhodl, kdo z ostrova bude odjíždět jako vítěz Survivora Česko & Slovensko 2023.

Video
Video se připravuje ...

Survivor 2023: Konec neúprosné cesty o přežití! TV Nova

Napětí do poslední chvíle

Tomáš i Martin proto museli své dřívější rivaly i spolubojovníky přesvědčit, že právě oni – a způsob, jakým se hru rozhodli hrát – jsou ti lepší. Je zjevné, že se do finále oba dostali zaslouženě... Jasně o tom vypovídá fakt, že oba získali naprosto stejný počet hlasů, až došlo na poslední, který měl celou hru rozhodnout. A byl jím právě hlas Johanky.

Kdo získal miliony?

Ačkoli si Martin myslel, že bude Johanka hlasovat pro něj a výhru má už prakticky jistou, nakonec přišlo kruté překvapení... Johanka svůj hlas dala Tomášovi a vítězem reality show se tak stal Tomáš Weimann (33)! Kromě trofeje získal i krásnou finanční odměnu ve výši 2,5 milionu korun.

„Jestli vás láká do toho Survivora jít, tak se fakt přihlaste! Je to zážitek mého života, jaký už asi nikdy nezažiju,“ rozplýval se trenér skateboardingu po vyhlášení vítězství v pražském klubu Duplex. A co udělá s výhrou? „Budu žít,“ má jasno.

Video
Video se připravuje ...

Survivor 2023: Co si finalisté odváží do života? TV Nova

Fotogalerie
116 fotografií