Comic-Con Prague je oslavou všech popkulturních děl, která nás v životě ovlivnila. Zavítat tu můžete do světa Harryho Pottera, Star Wars a Star Treku, fantasy nebo třeba anime. Třídenní akce poběží na všech frontách – besedy, workshopy, koncerty, výstavy a spousta dalšího. Užít si můžete 1400 m2 velkou hernu plnou počítačových a deskových her. Návštěvníky také láká arkádovkami nabušená retroherna a VR realita z prostředí Prahy budoucnosti.

Celebrity, které si nemůžete nechat ujít

Hlavním trhákem festivalu jsou bezesporu filmové hvězdy, které tu potkáte tváří v tvář. Můžete se s nimi vyfotit nebo třeba získat jejich autogram. Právě Danny Glover, známý detektiv Roger Murtaugh ze série Smrtonosných zbraní, je hvězdou, které se nemůžou dočkat stovky fanoušků. Jejich srdce si získal také díky snímkům Predátor, Útěk z Alcatrazu, Purpurová barva nebo Maverick.

Na skalní fanoušky Hvězdné brány čeká dvojnásobné překvapení. Osobně se potkají s Jackem O’Neillem a Jonasem Quinnem. Lépe řečeno s jejich představiteli – Richardem Deanem Andresonem a Corinem Nemcem. Andreson se proslavil ve filmech Hořící peklo, Virus a Očima vraha. Nemec vystoupil v seriálech Supernatural,  Příběhy ze záhrobí nebo Svědectví. Za seriál I Know My First Name is Steven byl nominován na cenu Emmy.

Dalším představitelem sci-fi filmů je Christina Chong. Hrála ve filmu Star Trek: Podivné nové světy. Objevila se v několika významných rolích, včetně Halo: Soumrak, Černé zrcadlo nebo 24 hodin: Dnes neumírej.

Zlatým Globem oceněný Brian Cox exceloval v roli mediálního magnáta Logana Roye v seriálu Boj o moc. Zazářil v kultovních filmech jako Troja nebo Statečné srdce. Jako William Stryker z X-menů se vryl do paměti mnoha diváků. Hrál ve filmech Zrození planety opic, Agent bez minulosti nebo Červený drak.

Matty Ryan nadchne všechny milovníky dobrých filmů, ale i her. Nejenže ztvárnil hlavního představitele seriálového Johna Constantina, podílel se také na vzniku hry Assassin’s Creed IV: Black Flag, a to svým dabingem. Znát ho můžete i z Arrow Flash, Batwoman a Legends of Tomorrow.

Milovníci světa Harryho Pottera vyhlížejí Dana Foglera, který ve Fantastických zvířatech ztvárnil ikonického Jacoba Kowalského. Jeho tvář jste dále mohli vidět ve filmu Zažít Woodstock, jeho hlas zase slyšet ve filmu Kung Fu Panda, kde daboval sluhu Zengu.

Netflixovský seriál Stranger Things má obdivovatele po celém světě. O to lepší zpráva je ta, že na Comic-Con Prague dorazí hned dva jeho herci. Raphael Luce, který ztvárnil mladého Henryho Creela, a Elodie Grace Orkin neboli nepříjemná Angela, která v seriálu šikanovala El. 

Na pražský Comic-Con dále přijedou desítky komiksových tvůrců, cosplayerů, youtuberů a dalších hostů. 

Vstupenky na akci si můžete koupit zde.

Fotogalerie
8 fotografií