Obsah seriálu Star Trek: Podivné nové světy

Kapitán Pike, vědecký důstojník Spock a Jednička prozkoumávají nové světy v celé galaxii na palubě USS Enterprise.

Obsazení seriálu Star Trek: Podivné nové světy

Herci Postavy
Anson Mount kapitán Christopher Pike, velící důstojník USS Enterprise
Rebecca Romijn Una „Number One“ / Jednička Chin-Riley, první důstojnice
Ethan Peck Spock, vědecký důstojník
Babs Olusanmokun doktor M'Benga, hlavní lékař
Christina Chong La'an Noonien-Singh, velitelka bezpečnosti a zbraňová důstojnice
Celia Rose Gooding kadet Nyota Uhura
Jess Bush Christine Chapel, zdravotní sestra
Melissa Navia poručík Erica Ortegas, kormidelnice
Bruce Horak Hemmer, hlavní inženýr

Anson Mount - Christopher Pike

Americký herec, který se narodil 25. února 1973 ve White Bluff v Tennessee. Široké uznání si získal ztvárněním Cullena Bohannona, hlavní postavy westernového seriálu stanice AMC "Hell on Wheels" (2011-2016).

Mountův výkon v roli Cullena Bohannona ukázal jeho talent pro hraní složitých, zádumčivých postav a vynesl mu uznání kritiků. Před svou průlomovou rolí v seriálu "Hell on Wheels" se Mount objevil v různých televizních pořadech, včetně "Third Watch" a "Line of Fire". Významné role si zahrál také ve filmech jako "Tully" (2000), "Město u moře" (2002) a "Non-Stop" (2014).

Mount je známý svou hereckou všestranností, úspěšně zvládá role v různých žánrech od dramatu přes akční až po sci-fi. V televizním seriálu společnosti Marvel "Inhumans" (2017) ztvárnil Black Bolta, vůdce královské rodiny Inhumanů.

Mount v roli Black Bolta předvedl svou schopnost vyjádřit emoce a složitou dynamiku postavy bez použití mluvených dialogů. Objevil se také v kritiky oceňovaném seriálu "Star Trek: Discovery" (2017-dosud), kde ztvárnil postavu kapitána Christophera Pikea.

Rebecca Romijn - Jednička

Americká herečka a bývalá modelka se narodila 6. listopadu 1972 v Berkeley v Kalifornii.

Široké uznání získala díky roli Mystique ve filmové sérii "X-Men", počínaje filmy "X-Men" (2000), "X2" (2003) a "X-Men: Poslední vzdor" (2006). Romijn v roli mutantky Mystique, která mění podobu, předvedla, že je schopna vnést do své postavy intenzitu i zranitelnost. Před úspěchem v sérii X-Men se Romijn proslavila jako modelka a objevila se na obálkách časopisů jako Sports Illustrated a Vogue.

Přešla k herectví a hrála ve filmech jako "Femme Fatale" (2002) a "Godsend" (2004). Romijn si také zahrála v televizním seriálu "Ošklivka Betty" (2007-2010) jako postava Alexis Meade, za kterou získala uznání kritiků. Jako herečka prokázala svou všestrannost, když přijala role v různých žánrech, včetně komedie, akčního filmu a dramatu.

Kromě práce na filmovém plátně se Romijn objevila v různých televizních pořadech jako hostující hvězda, například v seriálech "Přátelé", "Parks and Recreation" a "Knihovníci".

Ethan Peck - Spock

Americký herec se narodil 2. března 1986 v Los Angeles v Kalifornii. Pochází z rodiny s bohatým hereckým dědictvím; jeho dědečkem byl známý herec Gregory Peck.

Peck na sebe výrazně upozornil, když ztvárnil ikonickou postavu Spocka v televizním seriálu "Star Trek: Discovery" (2019-dosud). Jeho ztvárnění Spocka ukázalo jeho schopnost vystihnout podstatu oblíbené postavy a zároveň přinést do role vlastní jedinečnou interpretaci.

Před rolí ve "Star Trek: Discovery" se Peck objevil v různých televizních pořadech, včetně "Gossip Girl" a "Madam Secretary". Objevil se také ve filmech jako "In Time" (2011) a "The Sorcerer's Apprentice" (2010). Peck je známý svou nápadnou fyzickou podobností se svým dědečkem Gregory Peckem, což vyvolalo srovnání a zájem o jeho kariéru.

Svou hereckou všestrannost předvedl v dramatických i komediálních rolích, čímž prokázal schopnost přizpůsobit se různým žánrům. Kromě hereckého talentu je Peck také zdatným umělcem a svá díla vystavoval na několika výstavách. Díky svému talentu, šarmu a původu v zábavním průmyslu se Ethan Peck nadále prosazuje jako herec a navazuje na odkaz své vážené rodiny.

Star Trek: Podivné nové světy - podrobné informace o seriálu

Star Trek: Strange New Worlds je americký televizní seriál, který pro streamovací službu Paramount+ vytvořili Akiva Goldsman, Alex Kurtzman a Jenny Lumet. Jedná se o jedenáctý seriál Star Treku, který debutuje v roce 2022 jako součást Kurtzmanova rozšířeného vesmíru Star Treku. Jedná se o spin-off seriálu Star Trek: Discovery a sleduje kapitána Christophera Pikea a posádku vesmírné lodi USS Enterprise, kteří během desetiletí před Star Trekem: Původní sérií objevují nové světy v celé galaxii.

Anson Mount, Ethan Peck a Rebecca Romijn hrají Pikea, Spocka a Number One, tedy postavy z Původní série. Do rolí byli obsazeni v roce 2019 pro druhou sezónu Discovery a po pozitivních reakcích fanoušků Kurtzman vyjádřil zájem přivést je zpět pro spin-off. Vývoj takového seriálu začal v březnu 2020 a v květnu byl oficiálně objednán. Potvrzeno bylo hlavní obsazení, název i tvůrčí tým, přičemž Goldsman a Henry Alonso Myers se stali showrunnery.

V hlavních rolích se dále představí Jess Bush, Christina Chong, Celia Rose Gooding, Melissa Navia, Babs Olusanmokun a Bruce Horak. Někteří z těchto herců hrají mladší verze postav z Původního seriálu. Seriál produkuje CBS Studios ve spolupráci se společnostmi Secret Hideout, Weed Road Pictures, H M R X Productions a Roddenberry Entertainment. Natáčení probíhalo v CBS Stages Canada v Mississaugě v Ontariu. Tvůrci seriálu se rozhodli vrátit k epizodickému vyprávění příběhu Původní série namísto seriálovitějšího přístupu Discovery.

Star Trek: Strange New Worlds měl premiéru na Paramount+ 5. května 2022 a jeho desetidílná první sezóna trvala do 7. července. Druhá sezóna se v současnosti vysílá od června do srpna 2023 a třetí sezóna byla oznámena na březen 2023. Natáčení třetí sezóny bylo odloženo na neurčito kvůli stávce amerického sdružení scenáristů v roce 2023. Seriál získal pozitivní recenze pro své epizodické vyprávění a herecké obsazení. Byl nominován na cenu Primetime Emmy a několik dalších ocenění.

Seriál Star Trek: Podivné nové světy sleduje kapitána Christophera Pikea (hraje ho Anson Mount) a posádku hvězdné lodi USS Enterprise (NCC-1701) ve 23. století, která v desetiletí před Star Trekem: Původní seriál objevuje nové světy v celé galaxii. Má současnou podobu epizodického vyprávění tohoto seriálu a designu šedesátých let a obsahuje následující Mountovo vyprávění během úvodních titulků každé epizody (podobně jako úvodní vyprávění v seriálech The Original Series a Star Trek: The Next Generation).

Vesmír, poslední hranice. Toto jsou cesty hvězdné lodi Enterprise. Její pětileté poslání: prozkoumávat neznámé nové světy, hledat nový život a nové civilizace, odvážně se vydat tam, kam se ještě nikdo nevydal.

Star Trek je kulturní fenomén, který vznikl jako vědeckofantastický televizní seriál vytvořený Genem Roddenberrym. Měl premiéru 8. září 1966, původní seriál se jmenoval jednoduše "Star Trek". Sledoval dobrodružství vesmírné lodi USS Enterprise a její posádky, která zkoumala různé planety a setkávala se s různými druhy. Původní seriál se zpočátku potýkal s nízkou sledovaností, ale díky syndikaci si získal oddanou fanouškovskou základnu a proslavil se svými pokrokovými tématy a optimistickou vizí budoucnosti.

Star Trek představil převratné koncepty, jako je rozmanitá a multikulturní posádka, alegoricky řešil sociální a politické otázky a propagoval vizi lidstva sjednoceného při průzkumu. Seriál se stal známým díky svým ikonickým postavám, mezi něž patří kapitán James T. Kirk (v podání Williama Shatnera), pan Spock (v podání Leonarda Nimoye) a doktor Leonard "Bones" McCoy (v podání DeForesta Kelleyho). Star Trek se od té doby rozrostl do rozsáhlé franšízy, která zahrnuje několik televizních seriálů, filmů, knih, zboží, srazů a oddané komunity fanoušků.

Z této franšízy vznikly různé spin-off seriály, včetně "Star Trek: Nová generace" (1987-1994), "Star Trek: Deep Space Nine" (1993-1999), "Star Trek: Voyager" (1995-2001) a "Star Trek: Enterprise" (2001-2005). Star Trek měl také významný vliv na populární kulturu, hlášky jako "Beam me up, Scotty" a vulkanský pozdrav ("Live long and prosper") se staly všeobecně známými.

Filmy Star Trek byly kasovně úspěšné, dočkaly se mnoha dílů s původním obsazením i rebootů s novým obsazením v alternativní časové linii známé jako Kelvinova časová linie. Trvalá popularita série vedla k vytvoření nového televizního seriálu "Star Trek: Discovery" (2017-současnost) a "Star Trek: Picard" (2020-současnost), který pokračuje v dějových liniích a rozšiřuje vesmír. Trvalý odkaz Star Treku spočívá v jeho schopnosti vzbuzovat pocit úžasu, objevování a naděje do budoucna, stejně jako v jeho vlivu na vyprávění sci-fi příběhů, rozmanitosti hereckého obsazení a vlivu na technologie a vědecký pokrok v reálném světě.

Filmy a seriály odehrávající se ve vesmíru a na vesmírných lodích si v posledních letech získaly značnou popularitu. Lidé byli vždy uchváceni tajemstvím vesmíru a možností prozkoumávat neznámé. Filmy a seriály odehrávající se ve vesmíru poskytují divákům možnost, jak se této fascinaci oddat.

Vesmírné filmy a seriály často vyvolávají pocit dobrodružství a objevování a přenášejí diváky do imaginárních světů za hranicemi Země. Vyhlídka na objevování nových planet, setkání s mimozemskými formami života nebo riskantní mise vytváří vzrušující zážitek. Rozlehlost a krása vesmíru poskytují vizuálně ohromující pozadí pro vyprávění příběhů. Výrazné vizuální efekty, podmanivé speciální efekty a složitá vesmírná prostředí pohlcují diváky do úchvatných a filmových zážitků.

Prostředí vesmíru a vesmírných lodí je základním aspektem žánru sci-fi, který má oddanou fanouškovskou základnu. Milovníci science fiction dychtivě očekávají filmy a seriály, které se zabývají futuristickými technologiemi, cestováním vesmírem a možnostmi vesmíru. Filmy a seriály odehrávající se ve vesmíru využívají náš vrozený smysl pro úžas a podněcují naši představivost. Umožňují nám přemýšlet o možnostech průzkumu vesmíru, setkávat se s mimozemskými civilizacemi a přemýšlet o existenciálních otázkách. Vesmírné příběhy se často točí kolem konfliktů s velkými sázkami, hrdinských cest a bojů proti mocným silám.

Tyto velkolepé a epické příběhy rezonují s diváky, vytvářejí emocionální vazby a poutavá vyprávění. Vesmírné filmy a seriály často představují rozmanité postavy z různých prostředí a druhů, což nabízí příležitosti pro zobrazení a zkoumání složitých témat, jako je identita, lidskost a morálka. Přitažlivost vesmíru a vesmírných lodí přesahuje rámec sci-fi fandomu. Tyto příběhy přitahují diváky z různých demografických skupin a zahrnují fanoušky akčních, dobrodružných, dramatických, romantických, a dokonce i historických příběhů zasazených do vesmíru. Ikonické série jako "Star Wars", "Star Trek" a "Vetřelec" zanechaly nesmazatelnou stopu v populární kultuře, zplodily zástupy oddaných fanoušků a ovlivnily další tvůrčí díla.

Tyto filmy a seriály se staly kulturními milníky, které překračují hranice svého žánru. Díky pokroku ve filmových technikách a speciálních efektech bylo možné vytvořit vizuálně ohromující a realistická zobrazení vesmíru a vesmírných lodí. Tato technická zdatnost zvyšuje poutavost a působivost těchto příběhů a přitahuje širší publikum.

Star Trek má od svého vzniku významný a trvalý vliv na popkulturu. Kirk, pan Spock a Jean-Luc Picard se stali ikonickými postavami popkultury. Jejich výrazné osobnosti a jedinečné vlastnosti byly oslavovány a zmiňovány v mnoha televizních pořadech, filmech a dalších médiích. Star Trek je díky svému kulturnímu významu hlavním terčem parodií. Různé televizní pořady, filmy a komediální skeče s láskou satirizují Star Trek a ukazují jeho vliv na popkulturu.

Star Trek je často považován za inspiraci pro vědecký pokrok ve skutečném světě. Futuristické technologie zobrazené v seriálu ovlivnily koncepty, jako jsou komunikátory (podobné moderním chytrým telefonům), tablety a hlasem ovládaná počítačová rozhraní. Star Trek má vášnivou a oddanou fanouškovskou základnu známou jako Trekkies nebo Trekkers.

Po celém světě se konají fanouškovské srazy věnované Star Treku, na kterých se scházejí nadšenci, aby oslavovali a sdíleli svou lásku k seriálu. Star Trek je uznáván pro svůj závazek k rozmanitosti a inkluzivitě, protože má mnohonárodnostní obsazení a řeší sociální otázky dříve než ve své době. Zastoupení různých ras a kultur v seriálu mělo trvalý dopad na zobrazování rozmanitosti v médiích. Star Trek se svou optimistickou vizí budoucnosti, v níž lidstvo překonalo společenské problémy a spolupracuje pro dobro všech, setkal s velkým ohlasem u diváků.

Jeho poselství naděje a jednoty nadále inspiruje a ovlivňuje další díla science fiction. Star Trek posunul hranice speciálních efektů a produkčního designu a stanovil nová měřítka pro televizní a filmovou sci-fi. Jeho vliv je patrný i v následujících vesmírných produkcích, které se snaží o podobnou úroveň vizuální a technické dokonalosti. Dlouhá životnost Star Treku jako franšízy a jeho trvalý význam v populární kultuře podtrhují jeho trvalou popularitu. I desítky let po svém prvním uvedení zůstává Star Trek oblíbenou a vlivnou součástí popkultury, která formuje způsob, jakým vnímáme sci-fi a vesmírné příběhy a jak se k nim stavíme.

Vliv Star Treku na popkulturu zahrnuje hlášky, ikonické postavy, technologické inspirace, oddanou komunitu fanoušků, rozmanité zastoupení, parodie a optimistickou vizi budoucnosti. Jeho vliv stále rezonuje napříč různými médii, díky čemuž se stal nesmazatelnou součástí populární kultury.

Video
Video se připravuje ...

Trailer první řady seriálu Star Trek: Podivné nové světy ParamountPlus

Video
Video se připravuje ...

Trailer druhé řady seriálu Star Trek: Podivné nové světy SkyShowtime

Fotogalerie
40 fotografií