Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Prostřeno! se Sámerem a mámou Štikou: Hysterie a kočka v mrazáku!

/
  • Tahle partička bude výbušná!
    Aktualizováno - 23. ledna 2023 ● 15:10
    21. ledna 2023 ● 20:29

    Oblíbený kulinářský pořad Prostřeno! bude tentokrát speciální, s hvězdami z titulních stran. O hlavní výhru 60 tisíc, o titul skvělého kuchaře a zábavného hostitele se utkají čtyři zpěváci a jedna profesionální celebrita! 

    Své kulinářské schopnosti od 23. ledna předvedou Richard Sacher, Sámer Issa, Jaro Smejkal, Marie PojkarováMonika Biniasová. Ty všechny jistě moc dobře znáte. Ale jak se jim bude dařit v kuchyni? Co na sebe vědomě i nevědomě prozradí? Jedno vám můžeme zaručit - nuda u stolu rozhodně nehrozí. Tento týden bude plný křiku, nervozity a urážek!

  • 1.

    Pondělí – Richard Sacher

    Jako první soutěžní večeři připraví spisovatel, novinář, zpěvák a astrolog, zkrátka renesanční muž Richard Sacher (48). Ten vsadil na menu italsko-řecko-rumunské. Ke každému chodu povypráví zajímavý příběh a pro hosty si připraví astrologickou zábavu. Jenže tady jde především o vaření. Jak se Richard popasuje s řeckou polévkou? A jak hosté odhadnou, o co jde?

     

    S jeho spoluhráči to drhne již od prvních chvil. Richard se totiž „lekne“ zpěváka Jaroslava Smejkala a přirovná ho ke frontmanovi skupiny Scooter. Byl to jenom vtípek nebo nevhodná poznámka? Richard má jasno. „Já jsem si trošku dělal legraci, já se snažil dělat show a on to nepochopil. Tak buď bude uraženej do konce vysílání, a to teda schytá, protože já mu to budu vracet, anebo se uklidní a budeme kámoši,“ prohlásí o něco později.

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Šok FTV Prima

  • 2.

    Pondělí – Richard Sacher

    Richardovo menu zní každopádně ambiciózně, ale ne všechno se mu podle hostů podaří vyladit. Richard bude šetřit vínem a přípitek doporučuje schovat si k hlavnímu jídlu. V kuřecí polévce bude zpěvák Sámer Issa cítit rybu a Monika Biniasová, kdysi Štiková, v ní zase bude postrádat citron.

     

    Kromě dochucení jídel se bude řešit také nesoulad mezi Jarem a Richardem a pánové si u stolu ostře vymění pár názorů. „To není legrační, spíš naopak, je to neslušný,“ vmete mu do obličeje rozčilený Jaro. Tento první konflikt předznamená fungování této dvojice během celého týdne. Nebude to však jen drama, ale i legrace. Dojde na bizarní historky – zpěvačka Marie Pojkarová se svěří s tím, jaké má tetování mezi prsy a že jí maminka porodila do záchodové mísy…

  • 3.

    Úterý – Sámer Issa

    V úterý svůj kuchařský um ukáže zpěvák a skladatel Sámer Issa (37), jenž se v roce 2004 účastnil 1. ročníku soutěže Česko hledá Superstar. Tam se mu podařilo umístit na 3. místě. Sámer už jednou před kamerami vařil, a dokonce se mu podařilo zvítězit. Podaří se mu tedy výhru obhájit i napodruhé? Sámer vsází na syrskou kuchyni, která je mu nejbližší, protože má syrské předky. Navíc recepty z ní jsou zdravé a netučné. Menu napsal dost fikaně, hosté vůbec nevěděli, co je čeká, když sliboval třeba Damašek nebo Arabskou noc.  

     

    V kuchyni si Sámer poradí s nejednou překážkou, ale falafel bude nad jeho síly, což mu vůbec nevadí, protože pro hosty připraví alternativní hlavní chod z toho, co zbylo z předkrmů. Také nebude umět zapnout nově pořízený mixér, ale nakonec si poradí i s tím.

  • 4.

    Úterý – Sámer Issa

    Všichni jsou zvědaví jak na jeho avizované pokrmy, které Monika už předem považuje za možné vítězné menu, tak i na to, s jakou náladou dorazí Richard a jestli bude u stolu klid a mír. Richard se rozhodl, že u stolu nedopustí nudu a večer začne tím, že hodí po Jarovi olivou. Netrvá dlouho a dojde na další vyříkávání. „Chová se jak hovado,“ má o Richardovi jasno Jaro. Aby ne - Richard se chová jako malé dítě a dává si například chleba na hlavu, což je podle Jara velmi neuctivé.

     

    Možná i proto dojde zase i na komentování Jarovy vizáže. První setkání popíše tak, že se bál, „že ho jde někdo vykrást“. Sámer se ale tentokrát Jara zastane a začne Richardovi vyhrožovat. V rozčilení se dokonce rozkoktá. „Já jako nereaguju takovýmhle způsobem, ale já potom udělám něco, jestli mi rozumíš. Opravdu,“ prohodí směrem k Richardovi.

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Pohrdání jídlem FTV Prima

  • 5.

    Středa – Jaroslav Smejkal

    Středeční soutěžní menu podává zpěvák, textař a majitel školy zpěvu Jaro Smejkal (31), účastník soutěže Česko Slovenská SuperStar z roku 2013, jenž své hosty pozve do své rodné vísky a přivítá je v rodinném domě. Jaro se netají tím, že moc nevaří, a sám je zvědavý, jak si s menu poradí. Chystá totiž kalábrijskou kuchyni.

     

    Richarda přivítá s úsměvem, který mu ale brzy na tváři ztuhne. Richardovi se nelíbí, že se za večeří cestovalo, a Jarova jídla se téměř nedotkne. A ještě mu jeho menu zkritizuje, že kalábrijská kuchyně, podle jeho názoru, vypadá a chutná jinak…

  • 6.

    Středa – Jaroslav Smejkal

    Právě to, že Richard odmítá nabízené pokrmy, vyvolá u stolu divokou diskuzi. Richard se jim proto svěří, že jí výhradně chorvatské paštiky. Monika má Richarda plné zuby a neváhá to dát najevo. „To už je mimo vesmír a dimenzi,“ hodnotí  chování svého soupeře. A ani hostitel sám se netají svým rozčarováním. „Já jsem dokonce přemýšlel nad tím, že bych ti to jídlo nedal, ale řekl jsem si, že nebudu hrát tu jeho hru, tak ho prostě pohostím,“ oznámí Richardovi, zatímco ten se jenom směje. A co víc, rozhodne pohanit místo, kde Jaro vaří. Prý v tramtárii…

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Kdo u stolu nejí - a proč? FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek – Marie Pojkarová

    Ve čtvrtek se k plotně postaví zpěvačka Marie Pojkarová (67), autorka legendárního hitu Pejskové se koušou. I ona už jednou účinkovala v pořadu - kuchtila ve VIP Prostřeno! Tehdy to prý byla sranda. Na tento týden však nepochybně také hned tak nezapomene... Jenže z jiného důvodu.

     

    Hosty přivítá ve svém pražském bytě, který kvůli natáčení zvětšila o jednu místnost. Místa je tak v bytě dost a hosté se sem pohodlně vejdou. Maruška vaří poctivou českou kuchyni a na její přípravu si přivede pomocnici. V noci totiž upadla na ledu, udeřila se do hlavy a nebylo jí dobře. Maruška se natrápí se speciální porcí hlavního chodu pro Sámera, který nejí vepřové. Chystá však roztomilou zábavu – její hosté budou stavět chaloupku z perníku a ona jim k tomu zazpívá.

  • 8.

    Čtvrtek – Marie Pojkarová

    Maruščin byt její hosty pobaví. Pří šmejdění totiž objeví na skříni vycpanou kočku, kterou zpěvačka tak moc milovala, že si ji nechala vycpat. Sámer, milovník zvířat, jenž jich má doma hned několik a spoustu jich dokonce sám zachránil, je z toho v šoku. „Budu to brát v potaz při bodování,“ rozhodne se. Monika ihned přispěchá s vlastní, neméně podivnou historkou: ona si oblíbenou kočku zase schovávala v mrazáku. „Měla jsem ji tam asi tři čtvrtě roku, nebyla jsem schopná se s ní rozloučit.“

     

    U jídla to bude zase vřít. Richard se tentokrát nepouští jen do Jara, ale opře se i do Moniky, která si to pochopitelně nenechá líbit. Účastníci soutěžního vaření se budou poměřovat, kdo toho v showbyznysu víc dokázal…

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Kdo dokázal víc?! 

  • 9.

    Pátek – Monika Biniasová

    Speciální týden se zakončí u milovnice pořadu Prostřeno! Moniky Biniasové (50). Ta je známá hned z několika televizních pořadů, přičemž po tom posledním, Štiky, se jí život otočil vzhůru nohama. Monika nyní žije v Německu a je hokejovou manželkou. Své hosty pozve do bytu kamarádky a vsadí na oblíbené domácí recepty. Kromě variace předkrmů, chřestové polévky a panna cotty bude podávat tajný rodinný recept – kuře Maranelo. Monika je připravena s úsměvem přivítat i Richarda, který ji předchozí večer urazil, ale dobrá nálada jí dlouho nevydrží…

  • 10.

    Pátek – Monika Biniasová

    Nálada bude během pátečního večera na bodě mrazu a situaci nepřidá ani karaoke jako zábava. Richard, jenž se karaoke zprvu nechtěl účastnit, aby pak nakonec zapěl podle ostatních trochu falešně, nazve Moniku „blonďatou kreaturou“, Jara někým, kdo si jenom hraje na učitele zpěvu, a jídlo označí za „sra*ku“. „Vy jste mě ztrapnili,“ rozkřičí se nakonec, patrně s pocitem, že je svými soupeři zcela nedoceněný a že se proti němu spikl celý svět. „Já už toho mám dost, toho všeho,“ stýská si jinak vždy usměvavá a dobře naladěná Marie. „Díky Richardovi byl celý týden poznamenaný neslušností. On je omezený a hloupý,“ shrne to Monika.

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Závěrečná hádka FTV Prima

  • 11.

    Prostřeno!

    Kdo nakonec vyhraje? Bude se mezi slavnými osobnostmi v touze po výhře taktizovat? Třeba taková Monika Biniasová prozradila, že pokud by vyhrála, tak by část peněz dala na útulek pro kočky a pejsky, část starým lidem, na které se podle ní zapomíná, a zbytek by byl do rodinného rozpočtu. Jaro Smejkal by zase peníze rozdělil mezi dva benefiční projekty – Smejkalovky pomáhají, jehož je patronem a který pomáhá nevidomým a slabozrakým lidem, a organizaci Díky dětem. A Richard Sacher? Ten by prý výhru použil na zubaře, jelikož ho čekají ho dva implantáty, a za zbytek by nakoupil dárky pro potřebné.

    Věřte nám, napínavé to bude až do konce. Tak se dívejte každý všední den od 17,50 na FTV Prima!

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Vycpaná kočka FTV Prima

    Fotogalerie
    8 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

Uživatel_296885: Richard Sacher? Co je to za nevzdělanou trosku?

(26. 01. 2023 19:18)

milan59: No mě stačil ten POTETOVANEJ chytrej Sacher a divím se,že nebyl v mrazáku místo té kočky !

(22. 01. 2023 08:20)

beavis1: Tváře neúspěchu a zoufalství jako obvykle v Prostřeno!

(22. 01. 2023 01:41)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy