V týmu byly čtyři hvězdy, které už si soutěží v minulosti prošly, jenže zatímco třeba bavič Richard Genzer (55) či herečka Miluška Bittnerová (44) měli na kontě vítězství, Kryštof Bartoš v premiéře úspěšný nebyl - a Aleš Háma zažil prohry dokonce dvě! „A protože přicházím za jediným účelem, a tím je pomsta, tak si vyloženě přeju i do třetice potkat doktora Vševěda!“ avizoval dopředu a pak jásal, když se jako jeho protivník skutečně zjevil obávaný akademik Jiří Martínek (46).

Šel proti němu obhajovat 70 tisíc za 7 správných odpovědí ze základního kola. A ještě drze přijal vyšší nabídku, která zněla na 400 tisíc! „Přišli jsme přece lovce rozplakat,“ naparoval se odvážně.

Dvojí risk

Obrovskou sumu uhájil, a ještě úspěchem k risku povzbudil po něm hrajícího herce Kryštofa Bartoše neboli mladého detektiva Kozáka z mimořádně populárního seriálu Devadesátky. Ten vyhraných 70 tisíc proměnil dokonce v půl mega! „Ne, že bych nechtěl, abyste si každý sáhl po vyšší částce, ale přece jenom bych byl rád, aby tento pořad pořad pokračoval. Jenže to vypadá, že jste se rozhodli televizi zruinovat...“ znejistěl moderátor Ondřej Sokol (51).

Výhra o pole

A protože pak Bittnerová, vystupující v rádiu jako prostoduchá blondýna, uhájila svých 80 tisíc a Geňa se vrátil k týmu »bezpečnou cestou« s 20 tisícovkami, hrálo se ve finálovém kole o rovný milion korun! Právě v něm pak mladý Bartoš naprosto exceloval a podporován spoluhráči nakonec nahráli 20 polí, a Vševěd následně zůstal o jedno pole za nimi! V euforii si pak pro vybrané charity rozdělili rekordní milion!

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Doktor Vševěd odhalil tajemství svých vědomostí Jiří Marek, Lukáš Červený

Peníze poslal na Ukrajinu

Kryštof Bartoš ihned oznámil, že svůj vítězný podíl ve výši 250 tisíc korun připíše do sbírky SOS Ukrajina – Pomoc Ukrajině od organizace Člověk v tísni. „Za tuto částku lze nakoupit např. deset protitankových raket RPG-7 nebo termoprádlo pro bojový prapor cca 400 mužů apod.,“ kvitoval vojenský publicista Jiří Vojáček.

Komu přispěli další?

Aleš Háma - Náhradní rodiny, o. p. s
Miluše Bittnerová - Vodicí psi srdcem
Richard Genzer - Dětský domov v Sázavě

Fotogalerie
28 fotografií