Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Moravskoslezské Prostřeno! plné zvratů: Svérázný TikToker a taktik, co jde přes mrtvoly, u jednoho stolu!

/
  • V týdnu od 17. října se bude prostírat v Moravskoslezském kraji.
    17. října 2022 ● 05:00

    V příštím týdnu se prostírat bude v Moravskoslezském kraji. A bude to pořádná divočina. O 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají samí muži, mezi kterými bude tentokrát jeden recesista a jeden muž, co si svou účastí ve hře dává „repete“ - a pro výhru si půjde, jak se říká, přes mrtvoly...

    U stolů a plných talířů se tentokráte sejdou účastníci z Moravskoslezského kraje. Jak výhradně mužské sestavě půjde její snažení od ruky, komu se zadaří, kdo se bude snažit oslnit neuvěřitelnými recepty a kdo se bude snažit o reparát – s ohledem na výsledek svého minulého účinkování? Je tu ale i další otázka: jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava jahod? Kdo se chce vytáhnout svým kulinářským umem, a kdo bere účast v reality show jako vtip?

  • 1.

    Pondělí - Libor

    Prvním soutěžícím je Libor (27), jenž je už na první pohled zvláštní a výraznou postavičkou. Libor tvrdí, že pracuje jako profesionální voják, ale také by se chtěl stát hvězdou sociálních sítí, a proto se vlastně do Prostřeno! přihlásil. S notnou dávkou originality přistupuje i ke svému účinkování. Menu sestavil spíš tak, aby šokovalo, než aby chutnalo. Jako předkrm připraví smažené nožičky na banánovém špízu, jako polévku mokrý sen s medvědem, jako hlavní chod slibuje jitrnici, jakou svět neviděl, a na závěr bude podávat odvahu se šťastným koncem.

  • 2.

    Pondělí - Libor

    Šokovat se Liborovi rozhodně podaří. Hostům přistanou na talíři červi, gumoví medvídci nebo také nic, jelikož inspiraci u hlavního chodu Libor zřejmě hledal v pohádce Obušku, z pytle ven!. A  dezert? Odvahou se šťastným koncem je myšlený piškot s paštikou a šlehačkou, což ochutnají skutečně jenom ti odvážní. Jak budou pánové reagovat na svérázného TikTokera? Docela jeho humor ustojí, i když od stolu budou odcházet hladoví… Najde se vůbec někdo, kdo Liborovi bizarní kombinace vytkne?

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Svéráz Libor FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Aleš

    Úterní soutěžní menu nachystá řidič kamionu Aleš (42). V Prostřeno! zkouší své štěstí už podruhé. Když vařil poprvé, bylo to za jiných okolností a v jiné kuchyni. Teď žije sám a věří si, že se ve vaření zdokonalil. Jenže ne všechno vyjde tak, jak si plánoval – například se mu připálí cibulka, takže si bude muset dát druhé kolo. Anebo ochudí šťouchačky o restovanou cibulku. A bude to jediný karambol, který ho během jeho „reparátu“ potká? Aleš se rozhodne, že o svém prvním působení v pořadu raději před ostatními pomlčí…

  • 4.

    Úterý - Aleš

    Aleš chystá plněnou broskev s kuřecím salátem, opečený toustík, hovězí vývar s játrovou zavářkou, domácí nudle, pečené hovězí, šťouchaný brambor, zeleninový salát a kakaovou buchtu s domácí marmeládou. Aleš si myslí, že je pohodář a jen tak ho něco nerozhodí. Ale Liborovi se to podaří. Když k němu dorazí na večeři, bude u stolu ohrnovat nos a moc toho nepojí. Ani třeba polévku. Ta přitom bude u Aleše chutnat skoro všem, jen Liborovi ne. Prý byl na obědě a tudíž je přecpaný... Věří někdo jeho výmluvám?

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Jenom ochutnávka FTV Prima

  • 5.

    Středa - Karel

    Ve středu předvede, co u plotny dovede, strojník Karel (30). Do pořadu se přihlásil sám, protože si dal slib, že bude po třicítce překonávat své hranice – nebaví ho stát na jednom místě. Rád vaří pro ostatní lidi a svou účast bere jako další životní zkušenost. Věří v moderní kuchyni, takže pro své hosty připraví salát s kozím sýrem a jahodami, dýňovou polévku, marinované kuřecí plátky, brambory se slaninou a cibulkou v alobalu, italský salátek a tiramisu na konec. Karel ví přesně, co dělá, a není pochyb, že se v kuchyni umí otáčet. Vše chystá vymazlené do posledního detailu.

  • 6.

    Středa - Karel

    Karel bude zvědavý, s jakou náladou k němu dnes dorazí Libor. A bude vůbec něco jíst, anebo bude mít ke všemu milion poznámek? Karel je připraven si to s Liborem vyříkat, pokud by dělal problémy. Rozhodně si nechce nechat pokazit celý večer. Jenže jak se zdá, u stolu se mu sejde parta rýpalů. Aleš začíná vystrkovat růžky, výčet jídel, která nejí, se zvětšuje. Nemá rád kávu, takže ji v dezertu moc nechce, a další problém je, že se pánové bojí jedlých květů a kozího sýra. Kdo ho nakonec nedá? Nepřekvapí Libor. Nechutná mu, nevoní… vlastně nejen sýr, ale tak nějak všechno.

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Rýpalové u stolu FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Jakub

    Čtvrteční soutěžní menu připraví stydlivý Jakub (31), pro kterého je účinkování v Prostřeno! velkou osobní výzvou. Vyrůstal v dětském domově a svěří se s tím i svým soupeřům. Hosty přivítá v menším bytě, do kterého se sotva vejdou. Srdce ale má na tom pravém místě – coby pomocný kuchař prý vaří pro kočky v Bruntále, které neměly šťastný osud, a pokud vyhraje, část peněz věnuje právě útulku pro kočky.

  • 8.

    Čtvrtek - Jakub

    Jakub vsází na starou, dobrou, českou kuchyni. Připraví hovězí tatarák, tvarůžkový tatarák, opékaný toust, bramboračku s domácími houbami, kachní prso s pečenými bramborami a parmazánem, domácí tatarku a čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou. Proč bude dělat Jakub dva druhy tataráku? A zavděčí se všem? Existují přece lidé, kteří aromatické tvarůžky neradi… Povede se Jakubovi jeho večer, anebo si na něj recesista Libor nachystá nějakou lumpárnu?

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Tvarůžkový tatarák FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Josef

    Jako poslední bude vařit stolař Josef (45), zasloužilý otec čtyř dětí. Do Prostřeno! ho přihlásila manželka a Pepa výzvu přijal, i když prý zas tak moc doma nevaří. Na svůj hostitelský den se ale náležitě připravil. Do svého menu zařadil tatarský biftek, vepřový vývar s domácími nudlemi, kýtu z laně na červeném víně a rozmarýnu s rýží a nepečený čokoládový cheesecake. Jak se Pepovi bude dařit v kuchyni? A jak se vydaří celý večer?

  • 10.

    Pátek - Josef

    Libor dorazí k Pepovi s nevšedním dárečkem, ale hostitel se koštětem nenechá rozhodit. Potěší jej aspoň, že u něj bude Libor jíst. Ostatní soutěžící to zmate, ptají, proč tomu tak je, proč jinde nejedl a dnes ano. Libor přizná, že v Prostřeno! je především proto, aby udělal show… Pokud ale show vypadá takhle, je to notně matoucí. Nad pokličkami dojde i na odkrývání karet. Zvýší se Liborovi počet sledujících na sociální síti, anebo bude díky tomuto výstupu jenom pro smích?

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Liborova proměna FTV Prima

  • 11.

    Prostřeno!

    Kdo dal nejméně bodů, kdo nejvíc, a kdo byl u stolu taktikem? Kdo po výhře toužil tak moc, že se v bodování „držel při zemi“? A jak celý týden dopadne? Vyhraje ho skutečně ten nejlepší hostitel týdne, anebo vyjde Alešovi jeho taktika? To sledujte už od pondělí vždy v 17.50 na Primě a nenechte si ujít ani jediný díl. Tentokrát by to byla opravdu škoda!

    Video
    Video se připravuje ...

    Prostřeno!: Taktik FTV Prima

    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

Alva: Já se dívám,neb jsem nemocná,ale toto bylo za hranou, byla to ubohost, v hlavní roli " ze.le.ný bez.mo.zek".

(17. 10. 2022 19:43)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy