Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Plzeňské Prostřeno! plné kulinářských karambolů: Hrudky, krev a těsto z pekla!

/
  • Tento týden se vaří v Plzeňském kraji!
    4. října 2022 ● 09:45

    Tento týden bude opravdu napínavý. U ploten a hrnců – a také u slavnostně prostřených stolů – se sejdou účastníci z Plzeňského kraje. Půjde jim jejich snažení od ruky, nebo se při vaření čtyři muži a jediná žena pořádně zapotí? Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava tataráku?

    Také v týdnu od 3. 10. se mohou diváci těšit na spoustu překvapivých momentů, intrik, napětí a komických situací, které mohou vzniknout během jediného týdne a na jediném místě – jedině a pouze v kulinářském pořadu Prostřeno!.

    Tentokrát se bude hrát v Plzeňském kraji, kde se o 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají čtyři muži a jediná žena. Kromě skvělých jídel se můžete těšit i na zábavu, která bude tento týden opravdu vychytaná, a nebude ani nouze o napětí. Bude u stolu nějaký taktik, co pro výhru půjde, jak se říká, přes mrtvoly?

  • 1.

    Pondělí – Maryna

    Jako první se k plotně postaví mladá Ukrajinka Maryna (25). Ta žije v České republice už několik let, vychovává zde syna, a její život není zrovna jednoduchý. Maryna se dlouhodobě potýká s vážnou nemocí. Prostřeno! je proto pro ni příjemným povyražením a odskokem mimo komfortní zónu. Maryna klame tělem – nezdá se, ale jejímu synovi je už devět let. Ostatní soutěžící tím budou překvapeni, protože ji považují spíš za teenagera. A dojde i na tipování věku. Strefí se pánové, nebo budou chtít být za gentlemany?

  • 2.

    Pondělí – Maryna

    Maryna bude příjemně překvapena z pánské společnosti, která k ní dorazí. Před pány nebude nervózní a dokonce se jim svěří se svým životním příběhem. Co se vaření týče, pochopitelně půjde o ukrajinskou kuchyni. Nachystá boršč a další ukrajinské pochoutky, jako jsou bliny, vareniky nebo šašlik. Všechny zmate především šašlik – nikdo nebude vědět, co to je za pokrm. Při jeho přípravě dojde na krev, jelikož se Maryna nešťastně pořeže. Její partner se totiž zasnažil, Maryniny věčně tupé nože nabrousil, jenže své přítelkyni se v daný okamžik asi moc nezavděčil…

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Záhada jménem šašlik FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Tomáš

    Úterní večer bude patřit Tomášovi (37), jenž sice pracuje jako elektrotechnik, ale vaří rád. A co víc, říká o sobě, že se vaření věnuje už od osmi let. Navíc se nebojí v kuchyni experimentovat a vymýšlet nové recepty. Tomáš, který nejraději kuchtí pro své děti, vsadí na čertíka v zavinovačce, vývar s kapáním, vepřovou kýtu na smetaně s houskovým knedlíkem a piškotovou mňaminu. Jak se svým originálně pojmenovaným menu uspěje? Maryna si libuje, zajímavé názvy pokrmů prý miluje a ráda se nechá překvapit.

  • 4.

    Úterý - Tomáš

    Těžko si ale představit, co budou třeba zrovna ti čertíci. Komu bude tato dobrota chutnat a jak se strefí při odhadu toho, co na talíř nakonec dostanou? Tomáš chystá i domácí knedlíky, jenže se mu nedaří. Ze tří šišek se mu podaří jen jedna, a tak bude servírovat trochu menší porce, než jeho hosté čekají. Komu bude vadit, že knedlíků je málo? Jak jeho večer dopadne, to zjistíte už v úterý. I to, kdo je tu taktikem a jde mu opravdu jen a jen o výhru…

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Nedostatek knedlíků FTV Prima

  • 5.

    Středa - Josef

    Ve středu se předvede, co v kuchyni dovede, číšník Josef (30). Se svým ambiciózním menu touží po výhře a velmi mu na svém hostitelském dni záleží. Pokud by vyhrál, tak by prý část peněz dal dceři na spořicí účet a za zbytek by jel se svými nejbližšími někam na dovolenou. Josef jakožto milovník sportu sází na odlehčené menu. Připraví salát s trhaným kuřetem, hráškový krém s rozpečenou bagetou, vepřovou panenku obalenou ve slanině s bramborem a lávový dort. Pepa neboli Speedy se svěří i s tím, že chtěl předkrm nazvat podle sebe. Manželka mu to ale prý vymluvila…

  • 6.

    Středa - Josef

    Pepa se nejen u plotny, ale i během večeře bude snažit o dokonalý výsledek. A hostům, co s ním sedí v kuchyni, to neunikne. Co si o jeho snaze pomyslí? A bude jim vadit čekání? Jak se říká, na dobré se čeká – a Pepa to chce mít hodně dobré. Jakmile ovšem dojde na přetřes polévka, beze studu přizná, že použil kostku. Komu to vadit bude, komu ne? Maryně velmi, protože ona na rozdíl od Pepy neměla s vývarem problém. Půjdou za to body dolů?

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Polévka s bujónem FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Patrik

    Ve čtvrtek zabojuje o výhru mladý dělník Patrik (21), jehož velkým koníčkem je prý barmanství.  Do Prostřena! se přihlásil, jelikož si chtěl vyzkoušet, jaké to je vařit před kamerou. V současné době nemá přítelkyni, a proto žije v bytě se spolubydlícími. Tam také pozve své hosty. Připraví jim slané košíčky, kuřecí vývar s játrovými knedlíčky, holubky se šťouchaným bramborem a želé dort. Dokáže Patrik své menu dokonale dochutit? A co hosté vlastně řeknou prostředí, ve kterém je pohostí?

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Nepovedené těsto FTV Prima

  • 8.

    Čtvrtek - Patrik

    Patrikovi soupeři budou z jeho menu zklamaní. Čekali romskou kuchyni, jenže té se nedočkali. Navíc nevědí, že se Patrik trápil i během přípravy jídel, která jim servíruje. Například se mu nepodařilo těsto, a tak ho bude muset dělat nadvakrát. I polévka, v níž budou plavat mega knedle, nikoho neuspokojí. Maryna si stěžuje na vzhled polévky, Tomáš zase nerad malé kapustičky. Zachrání Patrik večer alespoň zábavou, kterou se stane posouvání skleniček s vodou pomocí toaletního papíru?

  • 9.

    Pátek - Robert

    V pátek se svým kulinářským uměním vytasí seřizovač vstřikolisu Robert (32). Po úrazu mu sice chybí jeden prst na ruce, ale i tak se prý v kuchyni umí dobře otáčet. Neukousnul si však se svým menu příliš velké sousto? Vsází totiž na poctivou domácí kuchyni: mini langoše, kulajdu, vepřovou panenku se šťouchaným bramborem a nepečený dort… a docela se při přípravě těchto jídel zapotí. Nejvíce mu dá zabrat polévka, v níž se mu udělají hrudky. Dokáže se jich zbavit a polévku zachránit?

  • 10.

    Pátek - Robert

    Zatímco v kuchyni se Robertovi moc nedaří, zdá se, že celou situaci zachrání alespoň zábavou. Pro své hosty si připraví trénink sebeobrany a skákání na trampolíně na zahradě. Zejména muži jsou nadšení. Pepa předvede, jak zvládá salto, a takový Tomáš klidně skáká i v saku. Jedině Maryna se nebude příliš bavit, venku je zima a bude se těšit spíš dovnitř, do tepla. A taky na pokličky, pod nimiž se ukáže výhra. Komu ale bude patřit? A bude to výhra zasloužená?

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Kulajda plná hrudek FTV Prima

  • 11.

    Prostřeno!

    Sledujte zkrátka zábavnou reality show Prostřeno! každý všední den v 17.50 a dozvíte se víc. Můžete si hrát sami se sebou, od kterého dne odhalíte taktika, komu přejete nejvíc bodů… a kdo se nakonec bude radovat z výhry 60 tisíc, a koho potěší výhra divácké přízně, která může vítězi přinést „alespoň“ 10 tisíc.

    Fotogalerie
    8 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy