Další část minisérie o zpěvačce Ivetě Bartošové se bude odehrávat ve »zlatých devadesátkách«, kde nemůže jeden z králů české populární hudby chybět! Režisér Michal Samir (37) se rozhodl do role slavného skladatele obsadit Sašu Rašilova, jenž patří mezi naše herecké špičky. Do role excelentního skladatele, jenž stojí například za písničkami z veleúspěšného muzikálu Noc na Karlštejně, i hudebním podkresem seriálu Návštěvníci či Cirkus Humberto, opravdu ponořil.

Karla Svobodu jsem nakoukal, kde to šlo. Zhlédl jsem dokument o muzikálu Dracula, viděl jsem záznamy z nahrávání písniček s Karlem Gottem,“ říká pokračovatel slavného hereckého rodu Rašilovů, jenž za svým jménem má přídomek „mladší“. „Ve spolupráci s maskéry jsem se snažil jeho podobě co nejvíce přiblížit,“ popisuje Rašilov s tím, že samozřejmě nelze být naprosto věrnou kopií z muzea voskových figurín.

„Optika tvůrců je zaměřená spíš než na nějakou fresku, kde se míhají známé osobnosti a postavy, na jednoho obyčejného člověka a na jeho osobní a dojemný životní příběh,“ dodává s pokorou herec, jenž byl v sobotu 8. října oceněn Thálií za roli Borcherta v divadelní inscenaci Moje říše je z tohoto světa. Televizní diváci si jej ale mohli zamilovat třeba v hořké komedii Samotáři, v pohádce Kouzelný měšec či třeba v seriálu Modrý kód.

S Karlem Svobodou neměl Saša Rašilov během své herecké to štěstí se potkat, ale zavzpomínal na setkání se zpěvačkou. „S Ivetou Bartošovou jsem se potkal několikrát, a to při moderování různých společenských akcí, kde vystupovala. Vždycky to bylo setkání s milým, jemným a citlivým člověkem,“ popisoval uznávaný umělec tragicky zesnulou zpěvačku.

Video
Video se připravuje ...

Trailer k první řadě minisérie Iveta Barletta Production

Fotogalerie
65 fotografií