Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prostřeno! tentokrát z Vysočiny: Tajemství polévky zalívanky, tradiční menu i netradiční zábava

/
  • Partička z Vysočiny se utká o výhru
    14. září 2022 ● 07:47

    Celebritní týdny kulinářského Prostřena jsou za námi – a před námi od pondělka 12. září skupinka pěti odvážných kuchtíků z Vysočiny. Tentokrát se o výhru 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají čtyři ženy a jediný muž. A všichni se budou snažit předvést to nejlepší, co dokážou ve svých kuchyních. Anebo ne?

    Tento týden bude opravdu napínavý. U ploten a hrnců – a také u slavnostně prostřených stolů – se sejdou účastníci z kraje Vysočina. Jak jim jejich snažení půjde od ruky? Komu se bude dařit, kdo nebude stíhat a kdo na co zapomene? Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava dobroty z jogurtu? Kdo si tenhle úkol velmi usnadní, a kdo ho naopak vezme z gruntu, a ještě vysvětlí, že ho udělal jen on? Prostřeno! bude zajímavé od prvního shánění surovin až k poslednímu servírování dezertu.

     

    Zkrátka tak jako každý týden, i teď se kromě skvělých jídel můžete těšit i na zábavu, která bude mít grády... a nebude ani nouze o napětí.

  • 1.

    Pondělí - Růžena

    Jako první se k plotně postaví Růžena (41). Ta vyrůstala v dětském domově, kde se také od „tet“ naučila vařit. Během svého hostitelského dne si na ně s vděkem vzpomene. Na televizních obrazovkách se bude chtít předvést tak, aby na ni byly tety hrdé - a držely jí palce. Růžena připraví domácí bagetku s avokádovou pomazánkou, opečenou slaninou a vejcem, jako polévku kachní vývar se sýrovými noky a také hlavní chod bude z kachny – kachní prsa s povidlovou omáčkou a jasmínovou rýží. A nakonec perník »mojí Markétky«.

  • 2.

    Pondělí - Růžena

    Přestože menu zní lákavě, hosté později zalitují, že Růžena nevsadila na romskou kuchyni. Bývali by ji rádi ochutnali. Pochutnají si alespoň na tom, co jim Růžena připraví? Od prvního bodování bude jasné, že tenhle týden se u stolu sejdou nároční hosté. Největší kontroverze asi nastane s povidlovou omáčkou. Jak bude hostům chutnat a komu bude připadat sladká? Růžena má radost z chvály, jenže kdo to myslí upřímně a bude chválit i během bodování?

     

    Večer bude ale probíhat v příjemné atmosféře, a tak nikoho nepřekvapí, že se Růžena svým hostům otevře a povypráví o svém, ne vždycky jednoduchém, životě…

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Chválou se nešetří FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Michaela

    Úterní soutěžní menu připraví Michaela (28), která pracuje jako asistentka vedení společnosti…. a aktuálně plánuje svatbu. Výhra pro ni není prioritou, a i když sama uvádí, že takovou sumu jen tak člověk na zemi nenajde, a na veselku se rozhodně každá korunka hodí, část své výhry by prý i tak rozdělila mezi ostatní soutěžící.

    Podělí se o svůj plán se svými protihráči, anebo jim tento úctyhodný čin zatají, aby je nijak neovlivnila? A dokáže si mladá žena s výraznou barvou vlasů vůbec vyvařit vítězné body?

  • 4.

    Úterý - Michaela

    Na pohled extravagantní Míša překvapí českou kuchyní, kterou odlehčila moderními prvky – nachystá grilovaný sýr halloumi na salátku, kuřecí vývar, svíčkovou na smetaně a sorbet se šumivým vínem. Vyjde vsázka na svíčkovou? Přece jen je Míša mladá hostitelka, bude mít dost „svíčkových zkušeností“, aby oslnila své hosty u stolu?

     

    A co teprve ostatní řeknou na zábavu, kterou jim mladá žena nachystala? Vymyslí si totiž pro ně hru spočívající v přefukování balónku z kelímku do kelímku. Záhy se ukáže, kdo je z party nejvíc soutěživý… a kdo se bude radši vymlouvat na astma.

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Hra pro soutěživé FTV Prima

  • 5.

    Středa - Ingrid

    Ve středu předvede, co v kuchyni dovede, Ingrid (40), která je na rodičovské dovolené… a pokud by vyhrála, peníze by použila na pokoj pro syny a na svatební cestu. Ingrid je totiž čerstvě vdanou paní. Ráda vaří a její menu je domácí - tady se bude chystat jemná játrová paštika s cibulovým chutney, zeleninovo-česnekový krém s krutony, plněná kuřecí kapsa, americké brambory, česnekový dip, jarní salátek a jako dezert Mini Pavlova. Všechno to zní náramně chutně!

  • 6.

    Středa - Ingrid

    Přestože Ingrid o účasti v pořadu přemýšlela už asi deset let, ta vhodná chvíle přišla až nyní. Jenže Ingrid si najednou moc nevěří… kdežto její hosté mají veliká očekávání. Středeční hostitelka by je ráda naplnila, jenže jak se zdá, i mistr kuchař se někdy utne. Ingrid se nezavděčí s dezertem, tedy málo dopečenou Pavlovou.  Podaří se Ingrid vysvětlit, že tak to je správně? A komu bude připadat naopak suchá?

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Nedopečený dezert FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Veronika

    Čtvrteční vaření si vezme na starost kadeřnice Veronika (30), co účast v Prostřeno! dostala jako dárek ke třicátým narozeninám od svých sester. Menu sestaví ze svých oblíbených pokrmů, mezi které patří avokádové guacamole s bagetkou, polévka zalívanka, dále krůtí roláda se špenátovými bramborami a nakonec dort s mascarpone. Na papíře budou ale tato jídla mlsným hostům připadat příliš obyčejná. Zaujmou je alespoň na talíři?

  • 8.

    Čtvrtek - Veronika

    Veronika nachystá řadu originálních pokrmů a leccos bude muset vysvětlovat – například se ukrývá pod názvem polévky zalívanky. Komu bude chutnat a komu ne? Míše bude vadit kopr. Což je, jak pravidelní diváci jistě vědí, ingredience, která Prostřeno! zkrátka nevyhrává. Málokdo má totiž kopr rád...

     

    Zachrání Veronika večer alespoň zábavou, která bude, jak se dá očekávat, kadeřnický? Budou se totiž plést copy. Ovšem je to ještě zábava, nebo už spíše exkurze do jejího zaměstnání?

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Polívka "zalívanka" FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Michal

    Jediný muž týdne se představí jako poslední – Martin (28), jenž si zkusil devatero profesí. Aktuálně pracuje v online obchodu u svého kamaráda. Do pořadu ho přihlásila kamarádka po jednom veselém posezení, a on je tu tak trochu, jak se říká, „z hecu“. Sám o sobě navíc tvrdí, že nevaří. Je to pravda, nebo si jenom dělá alibi pro případný neúspěch? Těžko říct.

     

    Jisté je, že Martinovo menu není nijak složité. Slibuje opečený toust s domácí pomazánkou, dýňovou polévku, kuřecí paličky se zeleninou a šťouchaným bramborem a smetanové pokušení.

  • 10.

    Pátek - Michal

    Děvčata jsou zvědavá, jak si jediný muž poradí se svou hostitelskou úlohou. Martin je jim ovšem více než příjemný a těší se k němu. A i když se mladý muž předem vymlouvá na nedostatek zkušeností, vypadá to, že je s vařečkou v ruce poměrně dost šikovný. Michal získá body i dezertem plným jablek a smetany. Před Prostřenem se přitom teprve dozvěděl, jak funguje želatina, se ztužovačem prý dosud nikdy nepracoval… Bude to poznat?

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Samouk Michal FTV Prima

  • 11.

    Prostřeno!

    Prostřeno! tohoto týdne bude každopádně plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den na FTV Prima v 17.50 a dozvíte se víc… Například jak celý týden nakonec dopadne a kdo to vyhraje!

    Fotogalerie
    8 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy