Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Moravskoslezské Prostřeno!: Svérázný Tomáš všude chodí pozdě a hosty nechá bez obsluhy!

/
  • Prostřeno! bude tentokrát v Moravskoslezském kraji
    14. března 2022 ● 15:00

    S dalším týdnem přichází i další skupinka statečných kuchtíků, kteří si chtějí dokázat, že mají na to uspět v kulinářské soutěži Prostřeno!. Komu se bude dařit víc, komu méně - a hlavně, kdo si nakonec odnese diváckou i celkovou výhru?

    Prostřeno! bude tentokrát v Moravskoslezském kraji, kde se o 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají tři muži a dvě ženy. Pojďme si tu partu představit…

  • 1.

    Pondělí - Linda

    Jako první se k plotně postaví provozní Linda (35). Do pořadu dostala díky příteli, jenž je přesvědčen o tom, že jeho partnerka skvěle vaří. Kdyby tedy Linda vyhrála, použila by peníze na zaplacení jejich společné dovolené, i se synem. Jde proto „na jistotu“, chystá francouzskou kuchyni. Podávat bude kanapky s lososem, francouzskou cibulačku, hovězí líčka s bramborovým pyré a tartaletky. Tím, že Linda dělá provozní, a je tedy tak trochu od fochu, tak se i vyzná – a to se hned pozná. Dokáže však zkušenosti z práce během svého večera zúročit?

  • 2.

    Pondělí - Linda

    Linda sáhne po osvědčeném héliu, s nímž spojená zábava nemůže zklamat. Zklamat ale může Lindino menu, především líčka, která někteří účastníci považují za „nudný“ pokrm. Jak tomu bude v téhle partě? U stolu se bude mluvit i o tom, zda je lepší pasírovat zeleninu, či mixovat. Mezi hosty u stolu se také začíná projevovat i jeden taktik – Tomáš. Jídlo nejprve chválí a nakonec na kamery řekne, že bylo studené. Tak jako to tedy je? Udělejte si obrázek sami…

     

    VIDEO: Nespokojenost nad studeným talířem

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Nespokojenost nad studeným talířem FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Tomáš

    V úterý bude vařit řidič Tomáš (30). I když je otázkou, jestli se tomu v jeho případě dá říkat vaření, bude to každopádně jízda. Tomáš je totiž dost velký svéráz. Nejenže si v práci zapomněl vyřídit volno a začal vařit se značným zpožděním, ale také do poslední chvíle nevěděl, kde vůbec bude vařit. Nakonec se bude muset spokojit s vypůjčeným bytem – a podle toho to také bude vypadat. Bude bojovat s neznámou kuchyní, indukční deskou a nevyhovujícím nádobím, ale hlavně sám se sebou. Jeho kulinářský um není na moc vysoké úrovni, a jak mu to přijde pod ruku, tak to přidá do hrnce. A nemá ani pořádně nakoupeno…

  • 4.

    Úterý - Tomáš

    Hosté přinesou jako dárky vína a nakonec si ty lahve i otevřou a nalijí, jiné pití totiž Tomáš nenabídne. Zatímco hosté se cítí trapně, hostitel je téměř dotčený, jak se zachovali. Budou si přitom muset pomoct i s hlavním chodem, zatímco Tomáš jejich výpomoc převlékne za zábavu. Během té si tak každý obalí svůj řízek - a Tomáš jim je pak tak trochu připálí. Komu to bude vadit, koho to pobaví a kdo se naštve? Patrik má jasný názor a nestydí se ho říci. Jak večer nakonec dopadne?  Bude to nakonec zábava, anebo velký trapas a ostuda pro mladého řidiče?

     

    VIDEO: Trapas s vínem

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Trapas s vínem FTV Prima

  • 5.

    Středa - Roman

    Ve středu předvede, co v kuchyni dovede, tiskař Roman (50). Pochází ze Slovenska, momentálně je nezadaný, a do Prostřena ho přihlásila jeho kolegyně, protože Roman do práce občas nosí nějaké ty dobroty. Roman doufá v úspěch domácí kuchyně, a připraví lehký kuřecí salát se sýrem, domácí bio slepičí vývar, hovězí roštěnou s jasmínovou rýží a falešný medovník. Roman se vaření nezalekne a ukáže, že se v kuchyni umí otáčet. I když ne všechno se povede na 100%, bude se snažit až do konce.

  • 6.

    Středa - Roman

    Bude jeho menu dost dobré pro mlsné jazýčky soupeřů? Samozřejmě jako obvykle dojde na dotazy, proč není jeho v menu nějaké jídlo typické pro jeho národnost. Roštěnky sice sklidí velkou pochvalu, jen pro Lindu budou moc ostré - a pro Patrika přesolené. Pomůže Romanovi omluva, že Maďaři mají do pikantna nastavené jazyky? Linda bude ovšem brblat i nad slepičím vývarem. Že by to byly první známky její taktiky, jak tomu u těch, co vaří v pondělí, obvykle bývá?

     

    VIDEO: Poctivý vývar

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Poctivý vývar FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Patrik

    Ve čtvrtek představí svůj kulinářský um obchodní zástupce Patrik (28), jenž je již dvojnásobným otcem. Své rodině prý také věnuje veškerý svůj volný čas. Své hosty se pokusí uctít českou kuchyní - mimo jiné bude podávat kachnu se zelím a knedlíkem. A troufne si na jablečný koláč. Jenomže prý měl být sladší… Mladý muž si perfektně poradí s úkolem týdne, za což sklidí množství chvály. Bude to ale na vítězství stačit?

  • 8.

    Čtvrtek - Patrik

    Problém během jeho večera začne hned zkraje. Na čas na místo určení nedorazí Tomáš. Všichni budou zmatení a neví, co se stalo. A zda vůbec dojde… Tomáš sice nakonec přijde, ale s obrovským zpožděním - a bez omluvy. Co si o Tomášově chování myslí ostatní? Urazí hostitele Patrika takhle neomalené jednání a pokazí to jeho soutěžní večer, anebo se tohle faux-pas obejde bez dramat?

     

    VIDEO: Opozdilec

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Opozdilec FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Tereza

    Pátek bude patřit sympatické mamince na mateřské dovolené, Tereze (30). Ta před narozením dcerky pracovala jako servírka a eventová manažerka. Tereza se ve vaření vyzná a nebojí se moderního, chutně znějícího menu. Připraví kachní prso, hruškové chutney, batátový krém, svíčkovou z jelena sika, pastinákové a hráškové pyré, bramborové krokety, lišky na másle a Pavlovu s ovocem. Tereza si vyhraje nejen s vařením, ale i zdobením talířů. A hosté budou spokojení. Zajímavý ovšem bude fakt, že se bude chválit liščí maso… a to přitom na talíři není. Jde o houby lišky.

  • 10.

    Pátek - Tereza

    Tomáš opět nedorazí na čas. Jeho zpoždění bude tentokrát tak veliké, že se hosté rozhodnou večeři zahájit i bez něj. Když se pak Tomáš objeví s výmluvou, ale bez omluvy, Patrika to zvedne ze židle, jelikož ho Tomášovo chování velmi štve. Možná i ostatní, ale ti se to snaží podat diplomaticky. Kdo tuhle válku nervů nakonec vyhraje, kdo se nenechá zničit Tomášovým stoickým klidem a kdo naopak vybuchne při první příležitosti? Tereza Tomášovi dodatečně nandá na talíř, aby mohl ochutnat, co bude potom bodovat. Jak nakonec celý večer a vlastně i celý týden dopadne? 

     

     

    VIDEO: Opozdilec podruhé

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Opozdilec podruhé FTV Prima

  • 11.

    Prostřeno!

    Jak již asi tušíte, týden od 14. do 18. března bude rozhodně zajímavý, tak si ho rozhodně nenechte ujít. Sledujte každý všední den FTV Prima od 17:50, a těšte se především na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno!

    Fotogalerie
    8 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

Alva: Z Moravskoslezského kraje to bývala hrůza, ovšem minulý týden z jižní Moravy to překonal a vede, včera jsem se dívala, paní fajn, dobře navařila, ovšem pán v kšiltovce bude asi.....nechci urazit, už v té kšiltovce vypadal jak .... uvidíme.

(15. 03. 2022 09:27)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy