Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mezinárodní Prostřeno! ze Středočeského kraje: Dáma z Uzbekistánu i mladý Němec, co vaří »Itálii«!

/
  • Tento týden bude Prostřeno! středočeské!
    28. února 2022 ● 09:00

    V týdnu od 28. února do 4. března se blýsknou u svých sporáků a indukcí Pražáci a Středočeši. Jak jim to půjde, kdo bude taktikem a přijdou na něj ostatní? Nebo se projeví až v závěru týdne? A kdo se do Prostřena hlásí, i když vlastně nic nejí? To vše se dozvíte – už od pondělka. Ale pěkně postupně.

    V tomto týdnu se u stolu sejde zajímavá partička. Ženy budou tentokrát v mírné převaze, tedy tři na dva muže. Jak se komu podaří se svým menu uspět, objeví se v této partičce taktik, nebo bude všechno úplně jinak? Komu se dařit bude, a komu naopak vůbec? Najdou se mezi soutěžícími zmatkáři, nebo bude vše v naprosté pohodě a vymazlené do posledního sousta?

     

    Úkolem týdne tentokrát bude příprava pokrmu z banánu. Komu se dařit bude a zakomponuje ho do menu tak, aby ostatní nepoznali, o co se jedná? A kdo nakonec zvítězí a získá hlavní výhru 60 tisíc korun? A kdo zaboduje v boji o diváckou přízeň, která mu může přinést 10 tisíc… a stejně tak i jednomu z diváků, pokud tedy bude štěstěna na jeho straně? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku!

  • 1.

    Pondělí - Isabela

    Jako první se k plotně postaví žena v domácnosti, Isabela (54), která dříve pracovala jako pomocná síla v kuchyni. Hostům i divákům se svěří s tím, že měla jisté zdravotní problémy, a tedy teď nemůže jíst velké porce. A prosí, aby jí i ostatní dávali na talíř co nejméně. Sama Isabela sází na menu plné originálních chutí. Jako předkrm bude podávat avokádo nasladko – plněné jablečným pyré, polévka bude zeleninová s krůtími knedlíčky, jako hlavní chod rovnou dva druhy masa ve vlastní šťávě, k nim zeleninový salát a placky a jako dezert připraví plněné bavorské koláče.

  • 2.

    Pondělí - Isabela

    Ke stolu Isabele usedne parta mladých lidí. Isabela jako prvního hosta přivítá Elenu. Ta se ve společnosti hostitelky cítí skvěle, stejně jako Martin. Pak dorazí excentrická Ernestýna. A Isabela ví, že to jméno si nikdy nezapamatuje. Jako poslední dorazí Tobias. A pochvaluje si, že všichni jsou milí. Ovšem zdání někdy klame…

     

    Jak si mladí hosté pochutnají na Isabelině menu? Podle Tobiase jsou koláče málo bavorské, a to jako rodák z Bavorska musí vědět. A avokádo nasladko vzbudí hodně rozpačitých reakcí. Mlčet se nebude ani u hlavního chodu, kdy se do vepřového rozhodně nechce pustit Ernestýna, která se svěří s tím, že byla od narození vegetariánka, což už sice není, ale ani tak masu úplně neholduje. A vepřovému už vůbec ne.

     

    VIDEO: Krůtí knedlíčky

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Krůtí knedlíčky FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Tobias

    Jako druhý bude vařit rodák z Německa, Tobias (23), který teď sice žije v Česku, v samém centru Prahy i s bratrem, ale studuje práva v Německu. Tobias je od pohledu sympaťák, který si z ničeho hlavu nedělá, své soupeře ale notně zaskočí, jelikož po přečtení jeho menu moc moudří nebudou. Jako předkrm Tobias slibuje Tobíškův chlebíček, polévka bude tomatová, jako hlavní chod špagety 69 a jako dezert focoso seduttore. Nikdo neví, co čekat, ale ve vzduchu je cítit vůně Itálie. Dělá ji Němec jako poleno, to je možné jen v Prostřeno!

  • 4.

    Úterý - Tobias

    Z Tobiasova menu plného dvojsmyslů a hádanek se nakonec vyloupnou lahodné pokrmy. Dozvíme se například, proč pojmenoval v menu svůj hlavní pokrm špagety 69. Jde o to, že by byl Tobias úchyl, jak sám sebe nazve, nebo jen o hříčku, která má zmást soupeře? Vysvětlení je rozhodně zajímavé, tak si na něj počkejte. Troufnou si všichni na krevety, a kdo je bude jíst docela poprvé? A co nebude jíst Ernestýna dnes? Je toho totiž dost, co nemusí. Je to taktika, nebo jen mlsná pusinka?

     

    Tobias jako dezert podává flambovaný ananas. Jenže ho přepálený a kvůli tomu je poněkud hořký. Ovšem Isabela Tobiasovi odpustí vše. I tak se může změnit bodování. Body navíc kvůli osobnímu kouzlu, ne pro umění v kuchyni. Ovšem bude to stačit?

     

    VIDEO: Flambovaný ananas

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Flambovaný ananas FTV Prima

  • 5.

    Středa - Ernestýna

    Ve středu konečně předvede, co v kuchyni dovede, modelka a budoucí cukrářka v jedné osobě Ernestýna (18). Ta prozradí tajemství svého jména, když se svěří, že se nejmenuje Ernestýna, ale Arnoštka. Všichni jí však říkají Ernestýna, a jí se to jméno také víc líbí. Bývalá vegetariánka pochopitelně vsází na menu bez masa. Jako předkrm udělá slané věnečky s nivovým krémem a vlašskými ořechy, dále bude mrkvový krém se zázvorem, jako hlavní chod cuketové rizoto s lososem a na závěr dort Harlekýn.

  • 6.

    Středa - Ernestýna

    Ernestýna hosty překvapí cukrářskou školou, kterou studuje. Moc jim to k tomu modelingu nejde dohromady. Jak budoucí cukrářce, které nedělá dobře cukr, půjde pečení? Ernestýna se hodně snaží, věnečky dělá nadvakrát, protože s těmi prvními není spokojená. Při pohledu na ně se dokonce bojí, že ji profesorky nepustí k závěrečným zkouškám, a tak se s nimi musí matlat nadvakrát… Bude její snaha oceněna? Isabele ani tak moc nechutná, bude šetřit i s body?

     

    VIDEO: Nepovedené věnečky

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Nepovedené věnečky FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Martin

    Čtvrtý v pořadí předvede svůj kulinářský um vedoucí výroby Martin (29), jenž je čerstvě tatínkem. Připraví plněné žampiony se sýrem, slaninou a domácím chlebem, vývar s celestýnskými nudlemi, jako hlavní chod telecí líčka na víně, šťouchané brambory se slaninou a křepelčí hnízdo s liškami. Na konec přijde hruškový závin a maková zmrzlina s rozinkami. Menu není zrovna jednoduché, ale Martin se toho nebojí, navíc co půjde, to bude domácí – domácí chléb, domácí těsto na dezert, domácí zmrzlina… Dokážou to hosté ocenit?

  • 8.

    Čtvrtek - Martin

    Martin rád připravuje nová jídla a klasická jídla v moderním stylu. Chutná mu vše – není prý moc vybíravý. Své menu sestavil z jídel, která považuje za podzimní, a přestože bude poprvé vařit v tlakovém hrnci, půjde mu to báječně od ruky. A dokonce předvede skvělé tríčky. Skvrnkou na celém večeru bude ale skutečnost, že Isabela nestihne dorazit včas. Kde se zdržela? Nerozhodí její zpoždění Martina? A zvládne podávat teplý předkrm se zpožděním? Jak se nakonec Isabela omluví - a omluví se vůbec? Je takové chování vůbec slušné?

     

    VIDEO: Zpoždění

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Zpoždění bez omluvy FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Elena

    Poslední večeři podává Elena (39). Ta se narodila v Uzbekistánu a do Česka přišla v roce 2004 studovat – a už tu zůstala. Zamilovala se tu totiž do Švéda… což je skutečně podivuhodný milostný příběh. Hosté jsou zvědaví, co jim uvaří, a těší se na klasickou asijskou kuchyni. Jenomže Elena je překvapí tím, že se snaží připravit kuchyni mírně evropskou. Podávat bude koktejlové krevety na toustu, samsu a mrkvový salát, polévku bramborovou, jako hlavní chod chahohbili s bramborovou kaší a jako dezert smetannik se švestkami. Pochutnají si hosté na neznámých chodech?

  • 10.

    Pátek - Elena

    Elena, která se stará o šestiletého synka, a je, stejně jako Isabela, ženou v domácnosti, svým spolusoutěžícím vysvětluje, že je její typická kuchyně je velmi pálivá, s česnekem a zázvorem. Proto sáhla po receptech přijatelnějších. Tobias je ale toho názoru, že se tím připravila o velkou výhodu. A Isabela? Ta je zklamaná a nejradši by ji zbila. Tedy, samozřejmě jenom žertem řečeno, ale na vítězství to díky tomu moc nevypadá. A uvědomuje si to i sama Elena. „Já věděla, že to dopadne takhle, že budou zklamaní,“ posteskne si s rozplývající se vidinou výhry.

     

    VIDEO: Zklamání

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Zklamání FTV Prima

  • 11.

    Prostřeno!

    Jak celý týden dopadne? Kdo předvede v kuchyni ten nejlepší výkon a kdo to nakonec celé vyhraje? To sledujte každý všední den od 17,50 na FTV Prima!

    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy