Nejsledovanějším pořadem celého včerejšího dne se stala premiérová štědrovečerní pohádka České televize Jak si nevzít princeznu. Vidělo ji 62 % všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi, celkem tedy více než 2,63 milionu diváků (starších 15 let). Hned po ní bodovala tradiční Popelka s Libuškou Šafránkovou (†68), která letos v 9. června zemřela. 

Tři oříšky pro Popelku, si nenechalo ujít 2,3 milionu diváků (podíl na sledovanosti 53,7 %) a třetí Pelíšky s 1,8 miliony diváků (share 52,5 %). V první desítce se umístily jen pořady vysílané České televize, např. Pelíšky, Tři veteráni, nebo Nesmrtelná teta. Celodenní podíl ČT dosáhl téměř 52 %.

Nová pohádka vždy vyvolá spoustu reakcí u diváků. Ani letos tomu nebylo jinak a překvapivě se většina shodla, že se jim pohádka líbila, i když pro malé děti prý byla trochu splašená a zmatená. 

Vtipná , nám dospělým se moc líbila. Pro děti možná trochu nepřehledná v postavách,“ tvrdí jedna z divaček.

VIDEO: Tři oříšky pro Popelku – kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

Video
Video se připravuje ...

Tři oříšky pro Popelku – kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky Videohub

Mně se líbila. Možná by se líbila víc lidem, kdyby ke všem novým pohádkám neusedali s myšlenkou “tak, a teď se jdu podívat na novou kravinu, kterou potom zhejtuju na Facebooku, protože Popelce určitě nebude sahat ani po paty„ a od první minuty se v tom dobrovolně neutvrzovali. Nebyla to nejlepší pohádka, co jsem kdy viděl, ale přišla mi pěkná a originální a to mi bohatě stačí,“ píše další. 

Národ především nadchly sudičky. „Pohádka se mi líbila, skvělé herecké obsazení sudiček Janžurová, Konvalinkova, Kolářová, prince i princezny, aby k sobě našli cestu a lásku musí projít časem, a sami si najít cestu k sobě.“ 

Ale byli i diváci, co moc nenadchly. „Mně se pohádka nelíbila bylo to zmatečné nedej bože si odskočit na WC, tak to potom už se chytat moc nešlo, byla to hrozná blbost.“ 

Fotogalerie
44 fotografií