Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Středočeské Prostřeno!: Boj s prostorem, srovnávání panenek a jedno velké nestíhání

/
  • Tento týden je Prostřeno! ve středních Čechách
    15. listopadu 2021 ● 06:30

    Prostřeno bude tentokrát v Praze a středních Čechách, kde se o výhru 60 tisíc a titul nejlepšího hostitele utkají tři muži a dvě ženy. Komu se bude dařit a komu už tolik ne? Kdo bude vařit klasickou českou kuchyni, kdo naopak doufá ve výhru díky exotickým pokrmům, a kdo bude mít potíže s načasováním? A jak se pětici soutěžících do celodenního shonu vejde úkol týdne, kterým je tentokrát příprava pudinku se šlehačkou?

  • 1.

    Pondělí – Václav

    Jako první svůj kulinářský um předvede „koňák“ Václav (35), který teď ale pracuje jako skladník. Vašek hosty přivítá v domě, kde žije s přítelkyní. Ta Vaškovi popřeje hodně štěstí a dá mu i nějaké rady, jak se chovat a jaký být na hosty. Vašek doufá, že zaboduje díky svému guláši, a tvrdí, že je v jeho přípravě opravdový mistr. Povede se mu tak, jak je zvyklý? Zaujme mlsné jazýčky svých hostů? A jak mu půjdou ostatní chody? Kromě guláše bude Vašek podávat rozpečenou domácí bagetku, hovězí vývar s domácím drobením a palačinku se zmrzlinou a ovocem. Podaří se mu do tohoto menu zakomponovat pudink?

  • 2.

    Pondělí – Václav

    Václav je plachý, tichý a bojuje s nervozitou. A také s prostorem. Stůl prostře v malé pracovně v patře, do které má z kuchyně docela daleko. S nandanými talíři chodí ze spodního patra – docela se naběhá. Bude servírovat jídlo studené, nebo je dostatečně vytrénovaný a jídla budou hostům servírovaná horká, jelikož nestihnou vychladnout? Ostatní jej za to kritizují. „Všem nám ho je líto… a hlavně s námi u stolu ani není,“ stěžuje si Vojtěch. „Pořád na něj musíme čekat,“ přisadí si mladinká Diana.

     

    VIDEO: Pondělní Prostřeno!: Vašek v pohybu

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Vašek v pohybu 

  • 3.

    Úterý – Klára

    Jako druhá v pořadí se k plotně postaví učitelka Klára (32). Ta miluje psy – má dvouletou fenku německé dogy, Rozárku, a ve „střídavé péči“ s rodiči ještě pejska Edu. Klára nedávno změnila profesi a je z ní učitelka. A toto zaměstnání ji prý velice naplňuje. Vaří ráda, i když nejčastěji prý jednoduchá a zdravá jídla. Nemá ráda vaření omáček a jídel, která trvají dlouho. Milovnice zdravé stravy podle svých zásad stravování připraví i menu pro své hosty. Jak si na zdravém jídle pochutnají a dokáže je zdravou krmí nasytit? Dezert bude bez klasické mouky i bez cukru. Bude přesto chutnat?

  • 4.

    Úterý – Klára

    Klára servíruje variaci špízů s avokádovou tortillou, rajčatovou polévku na mexický způsob, panenku s brusinkovou omáčkou s chilli, kuskusem a zeleninou a kokosovo-tvarohový dort s ovocem. Hosty překvapí už krevetami. Studenými. Koho překvapí, komu nebudou chutnat, a kdo je jíst nebude? A co tortilla s avokádem? Nebude se zdát ostatním soutěžícím příliš exotická? Klára se navíc neptá, jak propéct panenku hostům, a to budí rozpaky. „Je to na medium, tím nic nezkazím a zavděčím se většině,“ vysvětluje u stolu. Dianě u Kláry rozhodně chutnat nebude, a zdá se, že se na scéně objevil mladý nekompromisní kritik…

     

    VIDEO: Úterní Prostřeno!: Suché jídlo

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Suché jídlo 

  • 5.

    Středa – Vojtěch

    Středeční večer bude patřit Vojtěchovi (36), který pracuje jako provozní v restauraci. Bude Vojtovi to, že pracuje v gastronomii, k užitku, nebo spíš na škodu? Co na to řeknou hosté? Vojta rád připravuje jednoduchá a rychlá jídla a vyhýbá se české kuchyni, a proto ve svůj soutěžní večer vsází na tu italskou. V menu slibuje salát z červené řepy s kozím sýrem, pomodoro polévku, krémové italské risotto s kuřecím prsem a čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou. Menu je na papíře ambiciózní, jenomže jeho příprava se zadrhne. Hostitel nebude stíhat…

  • 6.

    Středa – Vojtěch

    Jak se zdá, Vojtěch měl sice smělé plány, ale v kuchyni je to chvílemi nad jeho síly. Domácí chléb se vůbec nepovede a servírovat se nakonec bude „náhradní, rodinný“. Ten původní se mu zprvu nedaří vyklopit… a poté, co jej rozkrojí, zjistí, že je střída chleba poněkud… „blátivá“. Mladému muži dá nečekaně zabrat i úkol týdne. Pudink totiž bude dělat poprvé v životě… a jak už to bohužel bývá, ne všechno se napoprvé podaří.

     

    VIDEO: Středeční Prostřeno!: Vojta nestíhá

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Vojta nestíhá 

  • 7.

    Čtvrtek – Pavel

    Čtvrteční soutěžní menu nachystá asistent projede vozů Pavel (27), který je čerstvým tatínkem. Novorozená dcera je nyní nově náplní jeho života. Do pořadu ho přihlásila jeho partnerka, protože si myslí, že Pavel umí dobře vařit. Pokud by vyhrál, peníze by prý dal do rodinného rozpočtu. Dokáže pro ně vyvařit i vítězné body? Menu, které chystá, je moderní a s osvědčenými kousky – lososový tatarák, avokádo, domácí pečivo, hovězí vývar, domácí nudle, vepřovou panenku, pepřovou omáčku, šťouchané brambory a mascarpone s malinami.

  • 8.

    Čtvrtek – Pavel

    Pavel je trochu roztržitý, ale jak se zdá, vaří skvěle. „To maso je bombový,“ pochvaluje si Diana a i Klára uznává, že se mu výjimečně podařila. „Bylo vidět, že tenhle způsob přípravy má najetej. Chutnala mi dokonce víc než ta moje,“ prohlásí. Pavel ovšem sám sobě si nadělí na talíř čtyři kousky masa, zatímco ostatním jen tři… Dává si snad protekční porce? Kdo to neponechá bez komentáře?

     

    VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Chvála u stolu?

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Chvála u stolu? 

  • 9.

    Pátek – Diana

    Jako poslední předvede, co za sporákem dovede, benjamínek týdne – Diana (16). Ta studuje na střední škole služeb a řemesel. Ráda připravuje dezerty i hlavní jídla – těstoviny, steaky a jídla z čínské, japonské a tchajwanské kuchyně. Diana sází na originální menu. Nachystá grilované krevety nebo grilované kuřecí na špízu a salátu, žampionový krém s česnekovými krutony, pastu al pomodoro s panenkou a jako dezert neznámou pochoutku – Taiwanese Castella Cake s jahodovým sorbetem. Podaří se Dianě menu bezchybně nachystat?

  • 10.

    Pátek - Diana

    Páteční hostitelka Diana je jedno velké překvapení. Pokud by vyhrála, tak by si udělala vlastní nahrávací studio, aby mohla tvořit hudbu. Svým hostům v rámci zábavy zazpívá – hudba je totiž jejím velkým koníčkem. Ostatní se o ní tedy během posledního soutěžního večera konečně něco dozvědí a budou z toho mít radost, protože jim Diana po celý týden připadala poměrně tajemná… A především nikdo netušil, co si myslet o jejím výrazném líčení. „Tohle jsem já,“ vysvětluje však nejmladší soutěžící.

     

    VIDEO: Páteční Prostřeno!: Maminka

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Maminka 

  • 11.

    Galerie

    Jak celý týden dopadne? Kdo vyhraje? A bude to výhra zasloužená? To se dívejte každý všední den od 17,50 na FTV Prima, tak jako každý týden, i tentokrát to bude stát za to!
    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy