Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Olomoucké Prostřeno!: Samá panenka, hádka o domácí pečivo i tematická písnička!

/
  • Kdo nakonec zvítězí?
    18. října 2021 ● 15:00

    Ani během týdne od 18. do 22. října nebude pořad Prostřeno! nudný. Oblíbený kulinářský pořad se bude tentokrát odehrávat v Olomouckém kraji, kde se o výhru 60 tisíc a titul nejlepšího hostitele utkají tři muži a dvě ženy. A u stolu se sejde docela mladá partička.

    Vařit se bude především česká kuchyně, na tu mezinárodní si troufnou jen někteří soutěžící. Koho uchvátí česká klasika a bude se srovnávat chuťová vyrovnanost jednotlivých pokrmů? Zvítězí ambice, moudrost, nebo chuť experimentovat? Kdo si poradí s úkolem týdne, kterým je tentokrát příprava halušek? A jak se k takovému úkolu kdo postaví? Zapomene na něj nakonec někdo? Právě úkol týdne mnohdy rozhoduje celkové hodnocení. Zkrátka – všichni soutěžící předvedou, kdo zvládne neočekávané situace a kdo si jede podle svých pravidel a úkolem se rozhodit nenechá.

  • 1.

    Pondělí – David (25)

    Jako první se v kuchyni předvede manažer restaurace David (25). Prošel si mnoha profesemi, než zakotvil v kuchyni. Nebojí se riskovat – a vsází na divočinu. Hlavní chod zní velice lákavě, kančí z místních honiteb se šípkovou omáčkou společně s perníkovým knedlíkem. Je to krok odvážný, protože zvěřina je velice specifická a ne každému voní. Ke stolu mu navíc zasednou celkem mlsné jazýčky. „Čekal jsem, že jdeme k nějakému nimrodovi na nějakou hájenku,“ smějí se. Během kuchtění Petra nebude zlobit tupý nůž, případně příliš hřející trouba, ale stávkující pojistky. Jak si s tím poradí a stihne menu připravit včas? Hosté jsou překvapení i servírovaným jídlem.

  • 2.

    Pondělí – David

    V životě se řídí mottem: „Když projdu – projdu, neprojdu – neprojdu.“ A podle toho bude vypadat i jeho postoj k úkolu týdne. Pro někoho jsou možná jednoduché, pro pondělního hostitele ale celkem výzva. Místo halušek bude podávat velké knedlíky, zadání úkolu týdne tedy nikdo nepozná.

  • 3.

    Úterý – Ondřej (20)

    V úterý plotnu rozpálí student biologie a geografie Ondřej (20). Sám o sobě tvrdí, že je veselý, vtipný, upřímný a rád se ztrapňuje. Ztrapní se během svého hostitelského večera? Mladý student se netají tím, že moc nevaří, ale na svůj hostitelský den se náležitě připraví. Při přípravě menu se poradil s kuchařem a pak menu trénoval. Dokáže důkladnou přípravu také zúročit? Hosty pozve do studentského bytu, který však bude náležitě naklizen, a chystá ambiciózní menu. Zvládne se však patřičně postarat o hosty? 

  • 4.

    Úterý – Ondřej

    Rozhodně si je získá zábavou. Ondřej totiž pozve své hosty do parku a nechá jim přednést vtipnou píseň věnovanou pořadu Prostřeno!. Bude se líbit také divákům?

     

    VIDEO: Povedená písnička si utahuje z pořadu Prostřeno

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Písnička 

  • 5.

    Středa – Tereza (25)

    Ve středu ukáže svůj kulinářský um extrovertní servírka Tereza (25), jež se považuje za pravidelnou divačku pořadu Prostřeno!. A podle toho připraví i své menu, což se jí nakonec vymstí. Hosté totiž pojmou podezření, že Tereza taktizovala a menu udělala tak, aby mohla z případných problémů vybruslit. A během večera jí to hosté dali „sežrat“. Byla to od Terezy taktika, nebo jen důkladně rozmyšlená příprava? Tereza, stejně jako Ondra, sází na panenku a pokusí se i o domácí pečivo.

  • 6.

    Středa – Tereza

    V tu chvíli se ale situace nečekaně vyostří, páteční hostitel Petr totiž domácí pečivo nemá rád. A vyzve Terezu k pokusu. Chce, aby mu pečivo donesla druhý den, zda bude ještě čerstvé. „Ta konzistence byla spíš do sladkýho pečiva, ale naslano. Za mě to byl propadák,“ kritizuje ji. Shodnou se na tom i ostatní… Tereza bude mít ze svého večera pořádně zamotanou hlavu. Myslí si, že Petr proti ní jde.

     

    VIDEO: Středeční Prostřeno!: Pečivo poprvé

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Pečivo poprvé 

  • 7.

    Čtvrtek – Klára (16)

    Čtvrteční menu nachystá benjamínek tohoto týdne, studentka gymnázia Klára (16). Menu poskládala ze svých oblíbených jídel, která snadno zvládá připravit, má je tedy patřičně natrénovaná. I ona vaří panenku. Jak si na ní hosté pochutnají již potřetí? A bude se na ní opět něco kritizovat? Nebo to bude jen tím, že panenka hostům už prostě leze krkem? Především jim bude vadit, že se bude na hlavní chod čekat, jelikož Klárka nestíhá.

     

    Mladá kuchařka však všechny překvapí zábavou: sedne si za bubny a předvede rockové vypalovačky, až všem spadne čelist. „Nečekal jsem, že je hudebně nadaná, a tím víc mě to překvapilo,“ prohlásí obdivně Ondřej. „Nikdo by do ní neřekl, že hraje na bubny,“ žasne i David.

  • 8.

    Čtvrtek – Klára

    Ve čtvrtek dojde na kuriózní situaci: Tereza donese Petrovi slíbenou včerejší bagetu. Ondřejovi konzumace starého pečiva u hostitelky Klárky připadá nevhodná. A má opravdu bageta tak skvělou chuť i den poté, jak Tereza slibovala? „Je sušší. Ale je měkká,“ uzná Petr.

     

    VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Pečivo podruhé

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Pečivo podruhé 

  • 9.

    Pátek – Petr (44)

    V pátek dojde řada na personalistu Petra (44). Do pořadu přihlásil sám, jelikož má rád výzvy… a chtěl by vyzkoušet, jestli je opravdu tak dobrý kuchař, jak si o něm myslí jeho okolí. Petr se celý týden nestyděl říct své názory, i když někdy nebyly příjemné. Všichni budou tedy zvědaví na to, jak si u plotny poradí on sám. A Petr si poradí. Vaření je jeho koníčkem, vaří často a rád. Petrovo menu hostům doslova vyrazí dech. Dokáže složitá jídla také připravit? Jeho halušky budou na neobvyklý způsob, který ale nikdo neocení, a dozvíme se, proč vaří v rukavicích. A jak se hostům bude líbit zábava? Petr je na zahradě bude učit hrát golf...

  • 10.

    Galerie

    Napínavé to bude až do konce. Jak to nakonec dopadne? Sledujte celý týden, vždy od 17.50 na FTV Prima a uvidíte, kdo se nakonec projeví jako největší taktik. Nad pátečními pokličkami bude vše odhaleno! A navíc, o soutěžících tohoto týdne se hodně dozvíte…
    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy