Hned v úvodu žertoval s moderátory, že on má jméno tak dokonalé, proto si ho nemusel nikdy měnit, jako jiní kolegové z branže. Během rozhovoru zavzpomínal na své úplné začátky, kdy hrál se svou první kapelou Prorock. Další jeho skupina se jmenovala 51. chvíle. „Letos mi bylo 50, ale jak se nesmělo hrát, tak jsem narozeniny nemohl oslavit s lidmi. Tak je s nimi oslavím až příští rok, to mi bude 51. Což je vlastně 51. chvíle,“ doplnil vyprávění Michal Hrůza. Takže mu to prý vlastně kapela Prorock prorokovala.

Na Frekvenci 1 využil speciální příležitosti a zahrál exkluzivně v předpremiéře song, jehož text dokončil teprve nad ránem. „Dnes ráno jsem ještě udělal poslední úpravy. Chtěl bych to zahrát se španělkou, s akustickou kytarou, aby lidé slyšeli písničku, jak zní, když vzniká,“ uvedl skladbu Koukej dopředu Michal Hrůza. Vzhledem k tomu, že šlo o úplnou novinku, měl text na papíru napsaný ručně ještě se škrtanci.  

Kompletní písničku si pak budou moci poslechnout všichni tak za dva až tři týdny. Prozradil, že všechny texty si píše propiskou na kostičkovaný papír A4. Kvůli jednomu textu popíše klidně celý blok, k ideálnímu textu se postupně proškrtá. Vodu živou pro Anetu Langerovou psal dva týdny.  „Základní pravidlo dobrýho textu je, že musí být pravdivý. Já jako jeden z mnoha skladatelů, musím mít příběh prožitý,“ odpověděl na dotaz, kde se inspiruje při skládání. Přiznal, že novinka je o něm. Song Srdce osamělé je o jeho otci.

Jako další písničku odehrál vypalovačku Jedna plus jedna. O ní prozradil, že vlastně vznikla na záchodě. „Velmi dobré tvůrčí místo pro nás blázny, kteří píšou a skládají, je toaleta. Muži jdou na záchod a jsou tam déle než ženy, což je dokázáno. Já jsem v tomto rekordman,“ vysvětlil místo vzniku. Inspirací pro text pak byla esej od doktora Plzáka. Když chce být člověk, tak si má představit malý byt.

Výběr posledního songu nechal Michal Hrůza na moderátorech. Lubka Ponížilová si přála Zakázané uvolnění, což je ústřední song ze stejnojmenného filmu.  Míra si pak vybral Venuši z filmu Martin a Venuše, když už jsou u filmové hudby. Vyhrál Míra….

„Já myslím, že příští rok se to už konečně rozjede. A ty moje padesátiny oslavíme, až bude padesátá první chvíle,“ odpověděl Michal Hrůza na konci Music Studia Live Frekvence 1 na dotaz ohledně chystaných koncertů a akci.

Video
Video se připravuje ...

Michal Hrůza zahrál na Frekvenci 1 živě v předpremiéře song Koukej dopředu Frekvence 1

Fotogalerie
31 fotografií