Seriál Osada startuje na ČT 3. září, a to je pátek. A kam se v pátek jezdí? Na chatu! Míří tam i Ivana Chýlková (57) a spol. Nebýt její vlastní chalupy, nepřežila by v klidu covid, přiznává Ivana.

Salvy smíchu

Hraje spisovatelku Lucii Rybákovou a na chatu jezdí s dospělou dcerou. „Dlouho jsem se u čtení nějakého scénáře nesmála tolikrát nahlas,“ chválí herečka práci scenáristy Petra Kolečka (37). „Nejvíc mě pobavili manželé Rubalovi,“ přiznala prvenství Petře Nesvačilové (35) a Radku Holubovi (52). Představují majitelku kosmetického salonu a důstojníka v záloze, který absolvoval kurzy přežití a je i talentovaný kadeřník.

Bezbřehá víra

„V Chalupářích šlo především o to chalupaření, v Osadě jde o takovou metaforu společnosti. Lidé v Osadě jsou každý jiný, každý z nás je svým způsobem magor a oni také. Přitom spolu musíme žít,“ shrnul děj do tří vět režisér Radek Bajgar. Chatařskému tématu a osvědčenému ostrovtipu autora, který prokázal při psaní seriálu Most!, nakonec bezbřeze věří i Česká televize. Kolečko sám na tiskovce, kde se seriál teprve představoval, přiznal, že už píše jeho pokračování!

VIDEO: Scenárista Petr Kolečko a Lajna 3: Roli pro Langmajera píšu podle sebe! Já jsem Hrouzek

Video
Video se připravuje ...

Scenárista Petr Kolečko a Lajna 3: Roli pro Langmajera píšu podle sebe! Já jsem Hrouzek Markéta Reinischová

Fotogalerie
10 fotografií