Vše začalo, když byl scénář k rodinné komedii Sám doma nabídnut filmové společnosti Warner Brothers. Její zástupci nedávali tehdy příběhu o malém chlapci Kevinovi příliš velké naděje na úspěch a rozhodli se, že nabídku sice přijmou, ale jen pod podmínkou, že na natočení celého filmu bude stačit rozpočet 10 milionů dolarů.

Začalo se natáčet a brzy bylo jasné, že Chris Columbus a jeho tým finanční podmínky filmové společnosti nedokážou splnit. Doufali však, že Warner Brothes přesvědčí a skoro o třetinu vyšší budget, tedy 14,7 milionů dolarů, společnost zafinancuje...

Jenže uprostřed natáčení přišla nepříjemná zpráva! „Pokud nepřijdeme s rozpočtem 13,5 během jednoho dne, vycouvají z toho. Rozhodli jsme se, že se vzepřeme. Napíšeme jim skvělou zprávu, že už nemáme kde ušetřit,“ vzpomínají tvůrci na dramatické chvíle ve „filmu o filmu“ s názvem Filmy našeho dětství streamovací služby Netflix.

Bohužel ale společnost byla neoblomná... „Warner Brothers ruší natáčení. Máme si sbalit věci,“ vzpomíná další z týmu na napínavý okamžik, kdy filmová společnost takzvaně odpískala celý film. „To jsem nezažil, měl jsem depresi...,“ komentoval své tehdejší pocity režisér Chris Columbus.

„Viděl jsem produkčního Warner Brothers, jak chodí po kancelářích a říká, že projekt skončil. Skončete, sbalte se, jděte domů,“ popsal jeden z hlavních tvůrců filmu okamžik, který na první pohled vypadal beznadějně. V té době už se ale potají takzvaně kuly pikle jinde! A to s filmovou společností 20th Century Fox, která už několik týdnů před verdiktem Warner Brothers od tvůrců věděla, že se handrkují o peníze a měla zájem v případě, že druhá společnost vypoví smlouvu, film převzít.

A tak se také stalo! V onu chvíli, kdy do prostor natáčení filmu přišel produkční z Warner Brothers a oznámil, ať si všichni sbalí věci a jdou domů, že film končí, hlavní tvůrci filmu věděli, že tomu tak není. V ten okamžik totiž uzavřeli smlouvu s 20th Century Fox a natáčení tehdy budoucí rodinné komedie století s hlavní hvězdou Macaulayem Culkinem (40) pokračovalo vesele dál... A dokonce, jak dnes víme, měl film takový úspěch, že se jen o dva roky později dočkal stejně úspěšného pokračování.

VIDEO: Trailer k filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Fotogalerie
37 fotografií