Díky nadšení pro vaření a pozitivnímu přístupu se nakonec dostal až do finále. Na konci slavnostního večera to byl právě on, kdo zvedl nad hlavu vítěznou trofej. Nový MasterChef pro rok 2020 Roman Staša prozradil, jak celé menu vzniklo a kdyby udělal sebemenší chybu, že by ho Pavlínka Lubojatzky určitě porazila.

„Věděl jsem, že když to svoje jídlo udělám, tak jak mám, tak musím Pavlínku porazit. To moje menu bylo tak strašně dobrý, takže jsem nepochyboval o tom, že bych ji mohl porazit. Věděl jsem, že můžu udělat strašně moc chyb a do toho jsem šel. Já jsem klukům říkal, že je to obrovský risk. Podle mě se to vyplatilo, protože jsem mohl tolik věcí zkazit. Oni si toho risku prostě ceněj. Myslím si, že Pavlínka jela hodně na jistotu,“ řekl krátce po svém vítězství pro TV Nova. 

VIDEO: Vítěz MasterChefa Roman pro Blesk: Z karantény promluvil o covidu a vítězství!

Video
Video se připravuje ...

Vítěz MasterChefa Roman pro Blesk: Z karantény promluvil o covidu a vítězství! Markéta Reinischová

Tříchodové menu celé postavil na drahé a velmi složité surovině – foie gras. Jako předkrm nabídl porotě koláč ze syrových foie gras, poté srnčí hřbet s foie gras a emulzí z oříškového másla. A jako dezert perník s foie gras a meruňkovou espumou. 

Když Radek Kašpárek oba finalisty vyzval k přípravě dezertu, měl Roman jasno. „V tuhle chvíli jsem věděl, že jsem vyhrál. Já jsem ten dezert měl tak strašně dobrej a věděl jsem, že tam nemůžu udělat chybu. Tam nebylo možné nic zkazit, spálit, prostě nic. Jakmile vedla Pavlínka o bod, tak jsem věděl, že ji přejedu. Ona měla cheescake, který jsem předtím nachutnával a byl super, ale prostě nedokázala vymyslet nic jinýho. To moje jídlo bylo fakt... když jsem si svůj dezert poprvé dal, tak jsem z něj měl husí kůži. Věděl jsem, že to musím vyhrát,“ říká s jistotou v hlase Staša, který skutečně vyhrál. 

VIDEO: MasterChefem je Roman: Jaká byla jeho cesta soutěží?

Video
Video se připravuje ...

MasterChefem je Roman: Jaká byla jeho cesta soutěží? TV Nova

Roman popsal, co se dělo poslední minuty před vyhlášením vítěze. „Pět minut předtím mi už jen tekly slzy a já věděl, že je to posledních pět minut v MasterChefovi, že už si nikdy nic nezapálím, prostě nic. Nakonec jsem byl rád, že tam s tou Pavlínkou jsem, protože jí se to povedlo. Já jsem rád, že ji diváci viděli, je to prostě malá velká žena, která umí. Jako ženská zvládnout tenhle zápřah je fakt šílený, my jeli z minuty na minutu,“ prozradil úřadující MasterChef. 

Když stáli s Pavlínou vedle sebe, Romanovi se hlavou honila jedna jediná věta: „Jestli řekne tvoje jméno, tak se ti totálně změní život.“ A stalo se –⁠ sympatický Roman Staša vyhrál nejenom půl milionu, ale i místo v restauraci porotceJana Punčocháře (41)

VIDEO: Titul MasterChef Česko 2020 vybojoval Roman Staša! Porazil Pavlínu!

Video
Video se připravuje ...

Titul MasterChef Česko 2020 vybojoval Roman Staša! Porazil Pavlínu! TV Nova

Fotogalerie
54 fotografií