V mládí žil chvíli mimo systém. Čerpat tak mohl i z vlastních vzpomínek, i když jak sám říká, vyznával ještě ostřejší alternativu než v seriálu. „Jsem celoživotní pankáč a v určitých obdobích i skinhead,“ nezastírá Mára z Ulice. Ve Specialistech se zhostil role člena komunity party umělců a ekologických aktivistů, kteří chtějí vybudovat ráj na jednom statku.

„Filozofie hippies mi blizká není. Dělit se s někým o sexuální partnery, jídlo, děti a drogy bych nesnesl,“ říká na rovinu. A ví, o čem mluví. Na střední škole totiž přičichl k drogám. „Byly to velký s*ačky! Říkám to, jak to cítím. Nebudu vyprávět konkrétní situace, kam moje fetování dospělo,“ prozradil v cyklu ČT Evoluce 4 z revoluce.

„Měl jsem menší avantýru. Byla velká, ale krátká. Byl to tak měsíc, ale natvrdo – a bylo to i s jehlami. Říkal jsem si, že už je to p*ůser, že s tím musím něco dělat, že si sám nepomůžu – zvlášť poté, co mi řekli, že chcípnu, když v tom budu pokračovat...“ svěřil se s tím, že ho rodiče poslali na třítýdenní detox a posléze na léčení, což mu zachránilo život. Od dětství trpí vrozenou srdeční vadou a v roce 2000 musel podstoupit další operaci, kdy mu lékaři voperovali mechanickou chlopeň. Specialisty sledujte v pondělí večer na Nově od 20.20 hod.

Divoká revoluce

Nejdivočejší období Rímský prožíval v období sametové revoluce. Už jako čtrnáctiletý se coby student gymnázia zúčastnil demonstrace 17. listopadu na Václavském náměstí. V prvních polistopadových letech se z něj stal anarchista.

Na rozdíl od své postavy ze Specialistů by ale v komunitní skupině žít nedokázal. „Mívám zpravidla ponorku už třetí den natáčení filmu a musím jet domů. Vyspat se ve své posteli. Pro lidi, které ztvárňujeme v této epizodě, pochopení moc nemám. Nicméně jsem svobodomyslný člověk a nechávám rozhodování o způsobu života na vůli každého jedince,“ dodává.

VIDEO: Specialisté: Hvězda seriálu Ulice Kryštof Rímský ve zcela jiné roli!

Video
Video se připravuje ...

Specialisté: Hvězda seriálu Ulice Kryštof Rímský ve zcela jiné roli! TV Nova

Fotogalerie
21 fotografií