Tento díl se stal poctou českým legendám a evergreenům! V show plné velkých proměn, skvělých hudebních čísel a oblíbených českých hvězd v rolích světových i tuzemských ikon populární hudby, tedy v populárním pořadu Tvoje tvář má známý hlas, se i tentokrát představila osmička neskutečně talentovaných účinkujících. Čtyřčlenná porota se ovšem zásadně obměnila.

Vzhledem k tomu, že moderátor Tváře Vladimír Polívka (31) bojuje s koronavirem, jeho postu se ujal Ondřej Sokol (49). Místo něj do poroty usedl herec Patrik Děrgel (31). Covid-19 pozitivní herečku Evu Burešovou (27) v porotě zase nahradila herečka Patricie Pagáčová (31). Hostujícím porotcem se tentokrát stala jedna z nejpopulárnějších hvězd českého hudebního nebe, zpěvačka Helena Vondráčková (73).

Tu během večera čekalo velké překvapení – Albert Černý, frontman kapely Lake Malawi, si ten večer zahrál právě na ni. Zazpíval totiž písničku Já vím z pohádky Šíleně smutná princezna, a to společně s Vojtěchem Drahokoupilem (25), jenž si střihnul part Václava Neckáře (77). Ten na poslední chvíli vystřídal nemocného Jana Cinu (32), a rozhodně to nebyl krok stranou. Vondráčková u něj byla vysloveně uchvácená. „Ten vypadá jako Neckář, je mu úplně podobnej…“ pronesla zadumaně. „Já jsem si myslela, že jste ho chytli někde doma a přivlekli ho sem, to je normální stoprocentní kopie se vším všudy,“ žasla nad výkonem maskérů i pěveckým umem Vojty.

VIDEO: Tvoje tvář: Albert Černý jako Vondráčková! Co na to sama Helena?

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář: Albert Černý jako Vondráčková! Co na to sama Helena? TV Nova

Neméně se bavila i ztvárněním své postavy Albertem Černým, a chvílemi to dokonce vypadalo, že je málem až dojatá – nejspíše se jí vybavilo, jak se před neuvěřitelnými dvaapadesáti roky sama proměnila v pohádkovou princeznu. Pojetí Černého jí však přišlo neodolatelné. „Princezna je úchvatná, i když trošku přerostlá,“ usmívala se Vondráčková. Zpěvák totiž měří úctyhodných 187 centimetrů, a ke svému kostýmu měl i boty na vysokém podpatku. Vedle Drahokoupila byl tak bez přehánění o hlavu vyšší. Před vysokými tóny, jaké Černý dokázal vyzpívat (co byly údajně příliš vysoké i na ni samotnou), pak Vondráčková smekla pomyslný klobouček. Šek, který Černý vyhrál, daroval charitativní organizaci UNICEF.

Zpěvačka Bára Basiková se zase změnila v zesnulého Slavíka Karla Gotta, a zazpívala jeho hitovku Lady Carneval. O Gottovi říkala jenom samá superlativa. „Měla jsem tu čest díky své profesi se s ním mockrát setkat a zazpívat si s ním. Potvrdí to každý můj kolega, že to byl fantastický člověk. Milej, slušnej, skromnej, byla s ním pr*el, byl nesmírně sečtělej a vzdělanej, dalo se s ním bavit o čemkoli,” svěřila se, a měla při tom slzy na krajíčku. „Vždycky, když měl velké kulatiny, tak jsme mu šli gratulovat, zpívali jsme jeho písně, a on si to vždycky vychutnával. Každého pochválil, protože byl strašně přející a každýmu fandil…” Na jevišti pak vysloveně zářila a po zásluze se dočkala aplausu ve stoje.

VIDEO: Tvoje tvář: Bára Basiková neudržela slzy! Kvůli Gottovi!

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář: Bára Basiková neudržela slzy! Kvůli Gottovi! TV Nova

Jordan Haj se proměnil v talentovaného českého zpěváka Mikolase Josefa (25). Jeho píseň už minulých kolech zazněla – tehdy jeho „kůži“ navlékl herec a zároveň muzikálová hvězda Robert Urban (34). Jordanovi přípravu ulehčil fakt, že účinkoval s tanečníky, kteří mu vystupovali v klipu. „Všechno jsem se o něm dozvídal skrz lidi, co s ním dělali,“ líčil zpěvák, jenž má s modelkou a moderátorkou Emmou Smetanou (32) dcerku Lennon (3). Díky této přípravě nyní používá taneční krok zvaný „žížala“. „Mikolas ale neví, že tomu takhle říkají, jemu to neřekli. Díky tomu vznikají takový skvělý faux pas,“ smál se Jordy lehce zlomyslně.

Kromě nich se před diváky se postavil herec Martin Schreiner (23), co se převtělil do Xindla X (41), a se zpěvačkou Olgou Lounovou (39) si vystřihl duet Láska v housce, herečka Jitka Čvančarová (42), která minulý týden vyvolala velké kontroverze užitím „slovíčka na N“ v písničce od Cardi B (28), se tentokrát stala Karolem Duchoněm (†35), a herec Bořek Slezáček (53) byl pro jeden večer Michalem Tučným (†48). Půvabná modelka Andrea Kalousová (24) s hercem a komikem Alešem Hámou (47) představovala duo Kamélie, a herečka Erika Stárková (36) byla po boku výše zmiňovaného Urbana Marikou Gombitovou (64), co si v minulosti zapěla s Miroslavem Žbirkou (68).

Fotogalerie
91 fotografií