Úspěšný seriál z prostředí urgentu ve fiktivním městě Rubava přivítá své příznivce už v sobotu 29. srpna. Místo lékařského dramatu, kde se mezi napínavými situacemi a nestandardními diagnózami řeší pošramocené vztahy hlavních hrdinů, se ale děj přehoupne do vysloveně vztahové roviny. „Díky tomu nabídneme divákům poznat lépe postavy, které si oblíbili, a nové tváře, které věříme, že si oblíbí záhy,“ sdělila Lenka Hornová (54), někdejší moderátorka Prásku! a současná ředitelka obsahu skupiny Prima.

Mezi novými postavami se objeví jak tváře známé, například skutečné herecké eso, tedy herečka Daniela Kolářová (73), tak i herci mladí a neméně talentovaní: jako je herec Jan Nedbal. Ten v Sestřičkách hraje „zdravotního bratra“. „První natáčecí den jsem byl hodně nervózní,“ přiznal pohledný mladý muž.

První klapku po koronavirové karanténě absolvoval právě s Kolářovou, kterou si diváci zamilovali například v komediích Léto s kovbojem či Na samotě u lesa. Ta v Sestřičkách ztělesňuje svéráznou ženu, jež dříve pracovala na kriminálce, a Nedbal zase propůjčí tvář roli Lukáše, jejího vnuka. „Hrát s ní je za odměnu, ale současně cítím velký respekt a zodpovědnost,“ myslí si Nedbal.

VIDEO: Sabina Laurinová: Po koroně mi začaly zdravotní neduhy

Video
Video se připravuje ...

Sabina Laurinová: Po koroně mi začaly zdravotní neduhy. David Turek, Jan Jedlička

Jeho postava ho v Sestřičkách vrátí k jeho „původní profesi“. Střední zdravotnickou školu totiž v reálu opravdu vystudoval! „Ze školy si ale nepamatuju už vůbec nic. Asi bych zvládl nabrat krev, ale infuzi už bych určitě nepodal,“ sype si popel na hlavu bývalý zdravotník. „Možná, že moji kolegové, kteří točili Modrý kód několik let, by si s tím poradili lépe. Jsem pryč ze školy víc než deset let a ani tenkrát mi to podle mě moc nešlo. Doufám, že se nebudou dívat moje učitelky,“ dodal se smíchem.

Mimochodem jeho tvář pro pravidelné diváky Modrého kódu nebude žádným překvapením. Ve čtvrté sérii oblíbeného seriálu se totiž již párkrát objevil – až nyní však dostane prostor, jaký si zaslouží. Na plac se také vrátí Marek Němec (39) alias doktor Hofbauer, jehož si do děje zpátky vyprosila jak Sabina Laurinová (48), představitelka vrchní sestry Mery, tak i fanoušci.

„Bude to vztahová horská dráha,“ slibuje blonďatá herečka, kterou v současné době scenáristé párují s „lékařem bez hranic“ Tomáškem, jehož hraje Saša Rašilov (48). „Sounáležitost nás tří přinese řadu dobrodružství,“ láká Laurinová fanoušky televizní zábavy.

VIDEO: Finále sezony Modrého kódu: Drsná smrt seriálové postavy Aloise Švehlíka

Video
Video se připravuje ...

Finále sezony Modrého kódu: Smrt seriálové postavy Aloise Švehlíka i nové láskyplné začátky… FTV Prima

Fotogalerie
82 fotografií