Dotazník MasterChef

 1.  Párek v rohlíku s kečupem, nebo s hořčicí?

 2.  Které jídlo nemůžu ani cítit?

 3.  Nejpřísnější porotce

 4.  Nejvtipnější porotce

 5.  Kterým jídlem vždy potěším rodinu či přátele?

 6.  Které jídlo neumím uvařit na 100 %?

 7.  Vaří lépe ženy, nebo muži?

 8.  Když fastfood, tak KFC, nebo McDonalds?

 9.  Které nejlepší jídlo jsem jedl, aniž bych ho uvařil?

 10.  Kolik kil jsem přibral během karantény?

 11.  Které jídlo dostane každou ženu?

 12.  Vzdal byste se snadněji masa, nebo sladkostí?

 13.  Na koho z letošních soutěžících jsem nejvíc hrdý?

 14.  Jakou nejdivnější věc jsem kdy snědl?

 15.  Které první jídlo jsem v životě uvařil dokonale?

 16.  Nejlepší jídlo od maminky

 17.  Moje největší kulinářská chlouba

Odpovídá Přemek Forejt:

 1.  S hořčicí.

 2.  To už asi každý ví, říkal jsem to už několikrát, jsou to rozhodně býčí koule. 

 3.  Honza Punčochář.

 4.  Radek Kašpárek.

 5.  Vezmu to jako fór – párek v rohlíku s hořčicí.

 6.  Jídlo, které mi nechutná. To připravíte jen podle receptu, ale mám to štěstí, že taková jídla vařit nemusím. 

 7.  Na tuhle otázku nedokážu férově odpovědět.

 8.  Za mě to bude rozhodně McDonalds.

 9.  Jako první vyberu asi kuchyň MasterChefa, kde Pavel a Omar připravili opravdu geniální fúzi Thajska a Slovenska. Bylo to šílený a zábavný a rozhodně na to nikdy nezapomenu. Co se týče restaurace, tak bych vzpomenul pražský Výčep, kde jsem měl skvělá kachní křídla s pečenými paprikami. Bylo to geniální. A strašně rád zajdu do Kantýny.

 10.  V tomto směru se na mně karanténa nepodepsala, naopak jsem zhubl 4kg.

 11.  Nedovedu vybrat jedno konkrétní, ale myslím, že je to jakékoli jídlo, které připravíte s láskou.

 12.  Když se nad tím zamyslím, tak by to bylo možná překvapivě maso. Já sám si připravuji spoustu skvělých vegetariánských jídel, takže by mi maso dlouhodobě nechybělo. Bez skvělého větrníku nebo krupicové kaše si to naopak představit nedovedu. 

 13.  Když to vezmu z hlediska, jak se soutěžící zlepšují, tak mě jako první napadne Roman. Kolikrát jsem byl svědkem, že dostal surovinu, kterou vůbec neznal, a nakonec z toho vybombil skvělý jídlo. Dále by to byl asi Pavel Berky, který mě neustále překvapuje svou kreativitou na talíři. Jeho chuťové kombinace jsou skvělé. 

 14.  To bude asi písek na pískovišti, což mi dochází až po třicítce.

 15.  Musím se vrátit ke své první odpovědi, určitě to bude ten párek s hořčicí, když jsem byl ještě na základní škole.

 16.  Jako první se mi vybaví rajská s domácím knedlíkem.

 17.  Já jsem pyšný na každé jídlo, které v Entrée vydáme. Neumím si vybrat jen jedno, každé z nich má něco a dělá mi radost. 

VIDEO: Pája z MasterChef Česko konečně ukázal maminku, partnerku i dcerku!

Video
Video se připravuje ...

Pája z MasterChef Česko konečně ukázal maminku, partnerku i dcerku! TV Nova

Odpovídá Radek Kašpárek:

 1.  S hořčicí.

 2.  Geoduck je druh jedné velmi velké škeble, jejíž vzhled je opravdu tak odpudivý, že opravdu ne.

 3.  Přemek Forejt.

 4.  Přemek Forejt, my jsme tam spíše do počtu. Dělám si legraci, ale že je vtipný, za tím si stojím.

 5.  To je jasná volba: nedělní svíčková s domácím houskovým knedlíkem.

 6.  Takové jídlo asi nemám. Nebojím se pustit do čehokoli.

 7.  Muži, a to s velkou úctou k ženám. Obecně mají muži vytříbenější chutě.

 8.  KFC

 9.  Bylo to v norské michelinské restauraci Maaemo. Měl jsem delikátní sušené strouhané sobí srdce s ovesnou kaší.

 10.  Mně se během karantény naopak podařilo shodit 10 kg!

 11.  Takové jídlo, které servíruje hezký chlap, to určitě dostane každou ženu.

 12.  Sladkostí.

 13.  Soutěž není ještě u konce, takže se na to zatím nedá odpovědět. Zatím jsem nejvíce hrdý na nás porotce.

 14.  Černé vejce, což je čínská specialita.

 15.  Jako kluk jsem připravoval míchaná vejce s taveným sýrem a kompotovanými mandarinkami. To všechno dohromady. A byl to hit.

 16.  Zadělávanou kedlubnu.

 17.  Bude to signature dish Fieldu – Husí játra se zmrzlinou z vínovice. Tenhle studený předkrm je v restauraci od jejího začátku a určitě tam i zůstane.

VIDEO: Pavlína z MasterChefa: Jak reaguje na kritiku?

Video
Video se připravuje ...

Pavlína z MasterChefa: Jak reaguje na kritiku? TV Nova

Odpovídá Jan Punčochář:

 1.  S hořčicí.

 2.  Každé špatně uvařené jídlo.

 3.  Radek Kašpárek.

 4.  Přemek, když se ráno češe.

 5.  Vídeňský řízek s bramborovým salátem a kuře na paprice milují moje děti. 

 6.  Napadá mě třeba sushi. Uměl bych ho sice připravit, ale nebylo by dobré.

 7.  To se nedá říct, vždy je to kus od kusu. 

 8.  Fastfood je spíš takové jídlo po tom, co si dáte večer pár skleniček vína nebo pár piv. Pak po vínu je to KFC a po pivečku rozhodně McDonalds. 

 9.  V restauraci Zas a znova u Petra Hajného jsem měl holandský řízek plněný švýcarským sýrem Gruyere s bramborovou kaší. 

 10.  To se mi nestalo, přece jen se blíží plavková sezona. V karanténě jsem cvičil. 

 11.  Jelikož skoro každá žena miluje sladké, tak by to bylo něco z čokolády. Jinak spíš doporučuji zkoumat několik let a to oblíbené jídlo vypozorovat. 

 12.  To je u mě jasná volba, protože nejím sladké, tak bych se vzdal právě jeho. Maso miluju.

 13.  Asi na Romana. Nepozná sice hřib od bedly, nakonec z toho ale vykouzlí super jídlo. Má přirozený talent.

 14.  Kachní vejce s ještě nevyvinutým zárodkem, ale to jsem nakonec nesnědl. 

 15.  Dokonalého ještě nic, ale umím o tom jídle hezky vyprávět. 

 16.  Je jich spousta, ale jako první mě napadnou roštěnky na cibuli s bramborovou kaší.

 17.  Nad jídlem takhle neuvažuji. Pro mě je důležité, aby chutnalo lidem, kteří k nám do restaurace U Matěje přijdou za zážitkem. Největším motorem je pro mě spokojený host. 

VIDEO: Pavlína z MasterChefa: Proč jsem u vaření vulgární?

Video
Video se připravuje ...

Pavlína z MasterChefa: Proč jsem u vaření vulgární? TV Nova

Fotogalerie
44 fotografií