Půvabné jihočeské město Český Krumlov se stalo místem, kam Ivan Trojan (56) alias Petronel, jemuž jeho čertovský kolega v podání Jiřího Dvořáka (53) láskyplně přezdívá „Matlo“, shodil z nebes ono kouzelné jablíčko. Ten, kdo by ho ochutnal, by totiž věděl a znal všechno. Jenže to může jenom Bůh! Aby se na Zemi nedostalo do nepovolaných rukou, vyslal za ním sám Hospodin nezbedného anděla s ještě nezbednějším čertem, co se osvědčili již v předchozích letech.

Tentokrát ale jejich misi zásadně zkomplikuje krásná vdova Magdaléna, kterou si zahrála krásná Vica Kerekes (39). Do jejích smutných očí se totiž oba nadpřirození braši na první pohled zamilují… a začnou se předhánět, kdo získá její srdce. Na tento kouzelný pohádkopvý příběh se těšte 27. prosince ve 20:10 na ČT1.

Během natáčení, kdy bylo údajně spotřebováno celkem 750 kilo jablek, filmaře potrápilo počasí. Stejně jako v případě prvního dílu Anděla Páně, i tentokrát se potýkali s nedostatkem sněhu. Filmaři v čele s režisérem Jiřím Strachem (47) si proto museli vyrobit svůj vlastní, umělý. „Na dosněžení se spotřebovalo 250 velkých pytlů sněhu vyrobeného z papírové drti,“ prozradila střípky z natáčení tisková mluvčí Uljana Donátová. Hercům tak nehrozilo, že jim to během zběsilých honiček s trojicí podvodníčků, v nichž zazářili Marek Taclík (47), Pavel Liška (48) a Stanislav Majer (42), v krumlovských uličkách podklouzne.

VIDEO: Anděl Páně 2: Nepovedené záběry

Video
Video se připravuje ...

Anděl Páně 2: Nepovedené záběry Youtube.com/Totalfilm.cz/BPŽ

Na rozdíl od první pohádky, kdy si režisér Strach sníh jednoduše vymodlil, v případě druhé si u nejvyššího vyprosil trochu jiný zázrak. Mnohem důležitější. Představitel Pána Boha Jiří Bartoška (73) v té době totiž bojoval s rakovinou a nikdo nevěděl, jak to s ním dopadne. „Kdyby jedna z ústředních postav svou roli odmítla, film by nikdy nevznikl,“ vysvětloval Strach deníku Aha!. „Pán Bůh je neměnný, bez Barťáka bych to nenatočil. Tenkrát jsem proto vzýval Boha, aby se uzdravil.“ Osud tomu tak chtěl, že známý herec a pořadatel karlovarských filmových festivalů těžkou nemoc přece jenom překonal. Anebo to byla vůle boží?

Fyzicky náročné scény si ale Strach pro své herce nachystal v jiné části naší republiky. Ne v Krumlově, ale na Šumavě, kde vznikaly scény v zasněžené přírodě. „Museli jsme na Kvildě běhat v závějích sněhu, několikasetmetrové vzdálenosti, a kolikrát i opakovaně,“ postěžoval si pak po natáčení Jiří Dvořák. I patrně kvůli tomu během natáčení zkolaboval. Dostal křeče do břicha, nemohl dýchat, měl horečky přes osmatřicet stupňů, a tak se ještě v kostýmu čerta nechal odvézt do nemocnice. Později vzpomínal, že tím pořádně vyděsil přítomné babičky v čekárně: jeho ďábelská vizáž zafungovala natolik spolehlivě, že ho některé prý dokonce prosily, aby si pro ně ještě nechodil.

VIDEO: Vica Kerekes: Natáčení Anděla Páně bylo náročné. Snažila jsem se být statečná

Video
Video se připravuje ...

Vica Kerekes: Natáčení Anděla Páně bylo náročné. Snažila jsem se být statečná Igor Březina / BPŽ

Fotogalerie
63 fotografií